Patrick Thoresen håper fremdeles på VM-spill

Patrick Thoresen. Foto: Roy Kvatningen

En skade tvang Storhamar-kapteinen til å stå over avslutningen av NM-finalene, men han håper å rekke VM.

Storhamar tapte 2-3 i kamp seks og ble dermed slått 2-4 i kamper i NM-finalen mot Frisk Asker. Utfallet kunne ha blitt annerledes dersom Patrick Thoresen hadde vært frisk – men det svaret vil vi aldri få.

Nå handler det ikke lenger om NM-sluttspill, men om VM-spill for Norge. Ishockey-VM i Bratislava starter 10. mai og vi håper selvfølgelig at Thoresen spiller en nøkkelrolle der.

– Jeg håper å rekke VM, men må ta det uke for uke, sier Patrick Thoresen i en SMS til Nitten.no.

Det er ikke et godt tegn. VM starter om bare tre uker.

Allerede nå er det klart at Mats Zuccarello ikke kommer til å spille VM. Hans NHL-kontrakt utløper 1. juli og den neste kontrakten han signerer med et NHL-lag, vil trolig ha en totalverdi på 200-300 millioner kroner. En slik sum kan han selvfølgelig ikke risikere å miste på grunn av en eventuell langtidsskade i VM. Dessuten er hans Dallas Stars fremdeles involvert i NHL-sluttspillet.

Zuccarellos fravær gjør Patrick Thoresens skadesituasjon enda mer dramatisk for Norge. I VM i Danmark i fjor var det tydelig at Petter Thoresens landslag er sterkt svekket når ingen av de to fanebærerne er til stede.

Norge møter Russland 10. mai, Tsjekkia 11. mai, Sverige 13. mai, Sveits 15. mai, Østerrike 17. mai, Italia 18. mai og Latvia 21. mai.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar