Patrik Berglund snakker ut om hvorfor han gikk fra 100 millioner kroner

Patrik Berglund. Foto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

I et intervju hjemme i Västerås forteller svensken hvorfor han brøt med Buffalo Sabres.

Rett før jul avbrøt NHL-klubben Buffalo Sabres sin kontrakt med Patrik Berglund, etter at den 30 år gamle svensken først ble suspendert for å ikke møte opp, og deretter ble løst fra kontrakten.

Den kontrakten var verdt 3,85 millioner dollar fram til sommeren 2022, så Berglund «møtte ikke opp» til drøyt 100 millioner norske kroner.

Overfor Vestmanlands Läns Tidning forteller 30-åringen at han hadde mistet gleden og energien og måtte finne tilbake til seg selv og en mental balanse.

– Jeg har det mye bedre i dag. Målet mitt var å komme hjem. Det her er min start på veien til å finne meg selv igjen, gjennom å treffe venner og familie. Jeg har fått hjelp fra andre hold også. Nå som jeg er hjemme, føler jeg meg tryggere og kan puste ut og ha mer ro i kroppen, sier Berglund til Vestmanlands Läns Tidning.

Han bekrefter at han ble utestengt av disiplinære årsaker fordi han ikke møtte opp på treninger og til kamper. Berglund sier til nettstedet at det var naturlig at Buffalo håndtere saken slik.

Han plages heller ikke av at han går glipp av ubegripelig mye penger.

– Min kontrakt og alle pengene jeg ga opp, betyr ingenting. Det her er virkelig en klisje, men penger gjør ingen lykkelig. Jeg kan gi opp den summen når som helst for å ha det bra innvendig.

Berglund legger til at han unner Buffalo Sabres og sine tidligere lagkamerater alt godt.

Begynnelsen på problemene var traden fra St. Louis Blues til Buffalo. Ikke fordi Berglund hadde noe imot Buffalo, men fordi han hørte hjemme i St. Louis. Han ble draftet av Blues i 2006 og debuterte i 2008. Svensken har ikke bodd noe annet sted i Nord-Amerika.

– Jeg har bare spilt for to lag i hele mitt liv. Her hjemme i Västerås og i St. Louis. Jeg holdt meg likevel på den profesjonelle siden og forberedte meg som om det var en helt vanlig sesong, men det var noe som ikke stemte lengst bak i hodet. Det var tøft å håndtere forandringen.

Hva framtiden bringer, vet ikke Patrik Berglund. Han kommer ikke til å spille mer hockey denne sesongen, men utelukker ikke at det kan bli et comeback senere.

Han har dessuten råd til å bruke tid på beslutningen. Til tross for at han ga opp en enorm pengesum da han forlot NHL, har han allerede tjent rundt 230 millioner kroner som hockeyspiller.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar