Petter Thoresen ønsker å trene med klubblag

Petter Thoresen. Foto: David W. Cerny / Reuters / NTB scanpix

Norges landslagssjef i ishockey henter inspirasjon fra Norges landslagssjef i håndball.

Livet som klubbtrener er svært annerledes enn livet som landslagstrener. En klubbtrener gjennomfører treninger på daglig basis. Hverdagen til en klubbtrener består av planlegging og gjennomføring av treninger, strategiplanlegging før kamper, kommunikasjon med spillere og andre i apparatet rundt laget og ledelse av laget under kamper.

En landslagstrener ser kamper på TV eller fra tribunen. Det er hverdagen. Noen få ganger i året kommer spillere til en samling, og da får landslagstreneren også planlegge og gjennomføre økter og kommunisere tettere med spillerne.

Thorir Hergeirsson, som er landslagstrener for Norges kvinnelandslag i håndball, besøker innimellom klubblag for å få trening i å gjennomføre treningsøkter. Det gir ham samtidig anledning til å utveksle tanker og ideer med klubbtreneren.

– Petter Thoresen har et ønske om å gjøre det samme, for å holde seg i trening. Det må vi prøve å få til, sier sportssjef Petter Salsten i Norges Ishockeyforbund til Nitten.no.

Salsten er opptatt av at en klubbtrener som eventuelt tar imot landslagssjef Thoresen som gjestetrener, må være trygg på at det blir en positivt erfaring.

– Jeg tenkte at det kanskje ville være litt skremmende å få en landslagstrener inn, med hans kompetanse. «En som skal se deg i kortene», liksom. Det må være en trygghet i det, på at rollen er avklart. Jeg er åpen for å se på dette. Alt som kan gjøre oss bedre, må vi forsøke, understreker Salsten.

Petter Thoresen er også klar på at det må være klart og tydelig for både klubbtreneren, spillerne og omgivelsene, slik at man unngår forvirring og unødvendige rykter.

– Det må informeres i klubbene i Get-ligaen først, om at jeg er der for at jeg skal trene, ikke for at jeg heier på dem eller noe sånt. Det handler om å holde seg varm mellom de ukene hvor jeg ellers er i aktivitet, sier Thoresen til Nitten.no.

– For en klubbtrener er det vel ok at spillergruppen får høre en annen stemme på trening innimellom?

– Ja, da. Jeg vil ikke gå inn der og forandre på ting. Dette må være et samarbeid med hovedtreneren som er i klubben.

– Så du vil rett og slett hjelpe klubbtreneren med å gjennomføre det programmet som klubbtreneren ønsker å gjøre?

– Ja. Vi må jo snakke sammen. Og hvis han vil at jeg skal ha noen innspill overfor laget, så må det bli etter hans ønske. Jeg kan ikke styre det. Jeg vil bare være med der for å lære og for å holde meg varm.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar