Pettersen herjet i norsk storseier i U20-VM. Se målene her

Foto: YouTube.com

Mathias Emilio Pettersen var i storform da Norge lekte seg til 5-0-seier mot Frankrike og endelig tok poeng i B-VM for U20-landslag.

Norge har fått en marerittstart på mesterskapet, med tap 3-5 i åpningskampen og deretter 0-4 for vertsnasjonen Tyskland i Füssen nå i desember.

Onsdag fikk de norske spillerne ting endelig til å sitte. Det hjalp godt at Mathias Emilio Pettersen har fått ristet av seg jetlagen etter overfarten fra Denver for et par dager siden.

18-åringen dominerte stort mot franskmennene.

– Han er flink til å skaffe seg tid og rom, og også til å spille andre gode. Det gir oss en ekstra dimensjon, sier landslagstrener Anders Gjøse til Nitten.no.

Pettersen sto bak 1-0-målet. Manglerudgutten gikk solo på mesterlig vis, og fikk hjelp av Samuel Solem med å få pucken i mål, da Norge gikk opp i ledelsen etter drøyt 35 minutters spill.

Se scoringen her:

Solem scoret også 2-0-målet. Det kom 7,12 minutter ut i tredje periode. Nok en gang profitterte Solem på å være godt posisjonert foran mål.

– Han tar grovjobben foran mål. Det gjør jobben enklere for de andre. Det en grunn til at han er kaptein. Han er på jobb hver dag, kommenterer Gjøse.

Foto: YouTube.com

Etter den andre norske scoringen raknet det for Frankrike. Det utnyttet Mathias Emilio Pettersen, som bestemte seg for å arrangere lekestue 2.0 mot hvittrøyene.

– Jeg skal ikke si at Frankrike er et betydelig dårligere lag, men jeg vil heller si at Hviterussland og Tyskland er skikkelig gode, mener landslagstrener Gjøse.

Foto: Youtube.com

Pettersen er ikke den eneste spilleren i den norske troppen som er draftet av et NHL-lag. Kristian Røykås Marthinsen ville også vise seg fram fra en god side, og det klarte han virkelig. 4-0-målet var ene og alene hans fortjeneste.

– Selv om 2-3 av målene kommer etter soloprestasjoner, skaper vi sjanser gjennom gode pasningsprestasjoner, som vi ikke scorer på. Vi dominerer sjansestatistikken. Jørgen Hanneborg gjorde også en god kamp i målet vårt, sier Gjøse til Nitten.no.

Se målet til Marthinsen her:

Den femte og siste scoringen satte Filip Lalande inn, bare 53 sekunder før slutt.

Foto: YouTube.com

Emil Lilleberg hadde assist ved tre av målene, mens Robin Mathisen assisterte ved to av dem.

Anders Gjøses lag trengte denne seieren, etter at det ble null poeng mot Hviterussland og Tyskland. Spesielt tapet for Hviterussland var tungt å svelge, ettersom det norske laget ledet 3-0 før det til slutt endte 3-5.

I sin kommunikasjon med spillerne før møtet med Frankrike, fokuserte Gjøse på at det norske laget må våge å prøve og ha tro på sitt eget spill. Han er imponert over at spillerne lyktes med dette etter to tøffe opplevelser i forkant.

– Spesielt mot Tyskland fikk vi lite spill med puck. De tok oss på alvor og var godt forberedt og ga oss lite. De ga oss mindre tid med pucken enn det Frankrike gjorde i dag. Det gjør at vi fikk spilt mer med pucken også, konstaterer Anders Gjøse.

Norges neste kamp er mot Latvia fredag klokken 13.00. Den siste matchen til Norge er mot hittil poengløse Østerrike, med kampstart lørdag klokken 13.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar