Pettersen invitert på Montreal-samling

I aksjon for Muskegon Lumberjacks. Foto: Derek Wong
I aksjon for Muskegon Lumberjacks. Foto: Derek Wong

Montreal Canadiens har invitert Mathias Emilio Pettersen på en egen talentsamling i Stockholm.

NEW YORK (Nitten.no): Søndag reiser 18 år gamle Mathias Emilio Pettersen til Stockholm. Dagen etter skal han gjennomgå en rekke fysiske tester og snakke med NHL-klubben Montreal Canadiens.

Samlingen er en av to som Canadiens arrangerer for spillere som ikke deltok i samlingen som NHL arrangerte i Buffalo fra 27. mai til 2. juni.

Den kanadiske storklubben har én for nordamerikanske talenter i Bell Sports Complex i Brossard og én for europeiske spillere i Stockholm.

Les mer her: Slik ble talentene testet i Buffalo

– Jeg kan bekrefte at Emilio skal delta på Montreals samling i Stockholm, men kan ikke si mer enn det, sier Mathias Emilio Pettersens far Flemming til Nitten.no.

Dette er første gang Montreal Canadiens arrangerer en slik samling for europeiske talenter. 16 spillere er invitert. Målet er å sanke mer informasjon om disse spillerne før NHL-draften finner sted i Dallas 22. og 23. juni.

– Vi skal teste talenter sammen med staben vår og noen fra Sverige som vi har leid inn for å hjelpe oss. Vi fant ut at det er en rekke spillere som ikke var i Buffalo, som vi ønsker mer informasjon om, sier speidersjef Trevor Timmins hos Montreal Canadiens.

– Vi ser etter spillere med et høyt tak, stort potensial, som kan bli topp seks-forwards, topp fire-backer eller førstekeepere. Det er dette vi forsøker å drafte. Vi leter etter teknikk, fart, karakter og arbeidsmoral. Vi ønsker spillere som kan spille hurtig, legger han til.

Testene i Stockholm vil være identiske med testene som ble utført på spillerne i Buffalo, slik at resultatene kan sammenlignes.

Montreal Canadiens har ti draftvalg til sin disposisjon i Dallas, inkludert tredjevalget, fire valg i andre runde, ett i tredje og tre i fjerde runde.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar