Pettersen ut med skade da Denver sikret plass i Frozen Four

Mathias Emilio Pettersen i aksjon for Denver Pioneers. Foto: Shannon Pelot Valerio

Det blir etter alt å dømme verken Frozen Four eller VM-spill for uheldige Emilio Pettersen.

Denver Pioneers vant natt til søndag 3-0 mot American International College (AIC), sensasjonslaget hvor askerguttenTobias Fladeby spiller en sentral rolle.

Emilio Pettersen (18) spilte en god førsteperiode, men brakk håndleddet.

Uten å vite detaljer rundt skaden, er det umulig å vite hvor lang tid dette vil holde Pettersen borte fra kamper, men slike skader tar typisk rundt åtte uker å lege.

Mister VM
Pettersen går altså glipp av Frozen Four, det nasjonale mesterskapet for universitetslag i USA. Etter det Nitten.no forstår er det også svært liten sjanse for at oslogutten kan spille for Norge i VM.

Landslagssjef Petter Thoresen ønsket å hente Pettersen til Oslo for å vurdere ham under treningsleiren før VM, for å se om han ville finne en plass i VM-troppen til 18-åringen som snart fyller 19 år.

Erfaringsmessig ønsker også spillernes lag å ha et ord med i diskusjonen om VM-spill, og for Pettersens del vil det gjelde både Denver Pioneers og Calgary Flames, NHL-klubben som draftet ham i fjor.

På grunn av skaden er det trolig irrelevant hva både Thoresen, Denver og Calgary mener.

Eventyret over
Vi får dermed heller ikke se en nordmann i aksjon i Frozen Four. Trøsten for Pettersens del får være at laget hans fremdeles kan vinne mesterskapet. Bare to nordmenn har vunnet collegetittelen i USA: Geir Hoff vant med Michigan State i 1986 og Nicholas Weberg med Yale i 2013, ifølge NRK.no.

For Tobias Fladeby (22) og hans American International College, er eventyret nå over. AIC har aldri kvalifisert seg for Frozen Four og regnes tradisjonelt som det svakeste av de ti Divisjon 1-lagene som holder til i Massachusetts, ifølge collegehockeynews.com.

AIC hadde faktisk aldri før kommet til regionmesterskapet. Likevel sjokkerte AIC ved å slå storfavoritten St. Cloud 2-1 fredag.

Seier mot Denver lørdag ville ha gjort sensasjonen enda større, men mål av Colin Staub, Liam Finlay og Jarid Lukosevicius ga Denver 3-0.

Det gjenstår å se om Petter Thoresen vil invitere Tobias Fladeby til den norske landslagssamlingen som allerede pågår i Oslo. 22-åringen gjorde 18 mål og 26 poeng på 39 kamper for AIC denne sesongen – et gigantisk hopp fra de sju poengene han leverte på 32 kamper forrige sesong.

Fladeby spilte fem kamper for Norge under U20-VM i 2015/16-sesongen.

Imponerende av Denver
Denver Pioneers skal altså spille Frozen Four. Foreløpig er University of Massachusetts-Amherst det eneste andre laget som har sikret seg plass der. Quinnipiac eller Minnesota-Duluth tar den tredje plassen, mens Providence og Cornell kjemper om den fjerde og siste plassen.

Denver, som har vunnet det nasjonale mesterskapet åtte ganger, har denne gang kommet seg til finaleturneringen med et svært ungt mannskap. Emilio Pettersen er en av hele ni førsteårsspillere i laget, som også har ti andreårsspillere.

Årsaken til at laget er så ungt, er blant annet at fem av spillerne som var i Denver forrige sesong nå er i NHL.

På toppen av det er også treneren deres – David Carle – bare 29 år gammel. Han fikk jobben etter at Jim Montgomery ble hentet til NHL av Dallas Stars.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar