Pierre LeBrun tror at Zuccarello kan bli tradet

Mats Zuccarello. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Den velinformerte NHL-journalisten Pierre LeBrun har med Mats Zuccarello på sin liste over ti profilerte spillere som kan bli tradet.

Mats Zuccarello er blitt 31 år og er inne i det siste året av sin fireårskontrakt verdt 4,5 millioner dollar per sesong. Fra 1. juli 2019 av kan han signere med en hvilken som helst klubb i NHL, med mindre han før den tid signerer en ny kontrakt med den klubben som eier spillerlisensen hans i NHL.

Akkurat nå er det New York Rangers som eier Mats Zuccarellos lisens.

Det kan forandre seg i løpet av de neste fem månedene, tror den anerkjente journalisten Pierre LeBrun. Han er blant en håndfull journalister som har meget gode kilder i NHL og som «breaker» de aller fleste overgangsnyhetene i ligaen.

Samtidig bør det presiseres at få journalister har gode kilder i New York Rangers, en klubb som tradisjonelt holder kortene sine plantet horisontalt i filten.

LeBrun har publisert en artikkel hos The Athletic med tittelen «10 spillere som kan bli byttet bort før overgangsvinduet stenger», og på denne listen finner vi Mats Zuccarello som nummer fem, bak Artemi Panarin, Matt Duchene, Sergej Bobrovskij og Mark Stone.

«Gjenoppbyggingslaget Rangers vil ha noen få potensielle brikker å flytte på når vi kommer til februar, og med mindre de overrasker oss og kjemper om en sluttspillplass, vil denne 31-åringen være den mest attraktive brikken. Nordmannen vil være en fin trøstepremie for klubber som ikke får napp i Panarin.», skriver LeBrun.

Mats Zuccarello var den beste poengplukkeren i New York Rangers med sine 53 poeng forrige sesong, akkurat som han var både i 2014, 2016 og 2017. Han har altså vunnet klubbens interne poengliga fire av de fem siste sesongene.

Da Nitten.no snakket med Zuccarellos agent Craig Oster i august, fortalte Newport Sports Management-representanten at planen var å snakke med New York Rangers om en potensiell ny kontrakt innen kort tid.

– Vi har ikke hatt noen formelle samtaler med New York Rangers ennå. De har vært veldig fornøyde med Mats og anser ham som en viktig del av laget sitt. Vi kommer til å snakke med dem i nær framtid, sa Oster i august.

Samtidig vet Nitten.no at Oster har signalisert til Zuccarello at nordmannen ikke bør uttale seg offentlig om eventuelle forhandlinger eller ønsker om å bli værende i New York. De to forrige kontraktsforhandlingene Oster gjorde på vegne av Zuccarello, endte med at oslogutten fikk en lønn som er under markedspris etter at Zuccarello gjorde det klart og tydelig at han vil være i New York.

Ettersom Rangers sjelden lekker til journalister, og Zuccarello-leiren denne gang ønsker å unngå å kommentere eventuelle forhandlinger offentlig, er det vanskelig å vite om det faktisk foregår forhandlinger om en ny kontrakt eller om Rangers allerede har bestemt seg for å bytte bort sin mest populære utespiller for å få unge talenter og draftvalg til bruk i gjenoppbyggingsprosjektet sitt.

Når Pierre LeBrun mener at sjansen er stor for at Zuccarello blir tradet, er dette uansett verdt å merke seg.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Pierre LeBrun tror at Zuccarello kan bli tradet”

  1. Har prøvet å følge med på lagoppstillinger i NHL preseason, og har ikke sett Zuccas navn i en eneste NYR-kamp hittil? Feil kilder, muligens?

Legg igjen en kommentar