Poengkongen Rasmus Ahlholm åpner for å følge etter Tobias Lindström

Vålerengas Rasmus Ahlholm i duell med Lars Løkken Østli (bak) under eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Storhamar i Furuset Forum. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Han jobber i den norske banken DNB, han har norsk kjæreste, han har norsk utdannelse og han har planer om å bli boende i Norge etter hockeykarrieren. Rasmus Ahlholm topper også den norske poengligaen. Nå åpner han for å spille for det norske landslaget.

I løpet av sesongens 32 kamper, har Rasmus Ahlholm gjort 25 mål og 49 poeng for Vålerenga. 28-åringen topper poengstatistikken i Get-ligaen, ett poeng foran rekkekamerat Tobias Lindström, som har 27 mål og 48 poeng på 32 kamper.

Tredjemann i rekka er Martin Røymark – deres «defensive samvittighet»– som har 26 poeng og +33 på 27 kamper. Til sammen har trioen 123 poeng og +89 denne sesongen.

Det er ingen overdrivelse å si at de fungerer godt sammen på isen.

– Tanken har slått meg
Både Tobias Lindström og Martin Røymark spiller på det norske landslaget. Ahlholm vokste opp i Stockholm i Sverige, og spilte faktisk sammen med Lindström i Djurgårdens junioravdeling, men har siden 2015 bodd og spilt i Norge.

Lindström gjorde etter hvert nordmann av seg og er i dag en viktig brikke for landslagssjef Petter Thoresen. Nitten.nos podkast Høy Kølle spør i sin nyeste episode om Ahlholm har gjort noen tanker om å følge etter Lindström og gjøre nordmann av seg.

– Tanken har jo slått meg. Jeg har norsk kjæreste, så det er klart at tanken … Jeg trives jo veldig bra i Oslo også, og tror at jeg kommer til å bli boende i Norge når jeg er ferdig med ishockey og studier. Så det er klart at tanken har slått meg, men det er ikke noe jeg tenker på hver dag.

Hør intervjuet med Rasmus Ahlholm her (starter 41:19 ut i sendingen):

– Har du vært her lenge nok til at det hadde gått greit?

–  Jeg tror det. Jeg har jo vært innskrevet her siden jeg kom til Norge. Jeg er utflyttet fra Sverige og har norsk adresse. Det blir vel også mulig med doble statsborgerskap en gang i 2019. Men mer enn det vet jeg ikke.

– Hvis den norske landslagsledelsen spør deg, hva svarer du da?

– Det er klart at det vil være en ære og kjempegøy, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Det er noe vi får ta da. Jeg vet ikke engang om jeg er god nok, svarer Ahlholm beskjedent.

Topptungt lag
Resultatene sammen med rekkekameratene Tobias Lindström og Martin Røymark tyder på at han er god nok. Det er besnærende å tenke på muligheten for å se denne trioen i rekke også på landslaget.

– Det hadde nok fungert bra. Det tror jeg absolutt.

– Hvordan vil du beskrive rekkekameratene dine?

– Røymark kommer fra spill i Sverige og har veldig mye av det Tobias og jeg også har i ryggmargen. Han kjemper hele tiden og er et veldig bra forbilde på treninger, og veldig nøye med alt han gjør. Der er det mye å lære av ham. Han har en ekstrem fart i spillet og tyngde i taklinger og nærkamper også. Tobias jobber også hardt og vinner mange pucker, og har et enormt bra skudd også.

– Dere er ikke bare gode offensivt, men vanskelig å score på også?

– Det har blitt en kombinasjon av at vi leser hverandre bra og at vi våger å gå fram og dekker for hverandre. Røymark er veldig rask i backcheckingen også, og har reddet oss mange ganger der. Det er ikke tilfeldig at han har best pluss/minus.

– Det er Røymark som er rekkas «defensive samvittighet»?

– Han drar nok størst lass der, tror jeg.

Vi skal heller ikke glemme mannen bak dem på isen – superbacken Stefan Espeland, som faktisk har flere assists enn kamper denne sesongen. Espeland er på tredjeplass i poengligaen i den norske toppserien med 40 poeng på 32 kamper. Han er også en nøkkelspiller.

Vålerenga fremstår som et veldig topptungt lag. Bak Espeland og Røymark, er nummer fem i den interne poengstatistikken Kalle Ekelund med sine 17 poeng. Det er altså over 30 poengs forskjell på duoen Ahlholm og Lindström og den beste løperen utenfor lagets førsterekke.

– Vi ser av poengligaen at Vålerenga er et topptungt lag. Er dere veldig skadeutsatt?

– Det er klart at det er tøft å få skader. Det gjelder å holde alle friske, hete og varme. Det holder ikke med én rekke eller noen få spillere, man må få i gang hele gruppa og laget og jobbe hardt. Nå er Lars Erik Spets og Jonas Oppøyen ute, som er to viktige brikker for oss og har stort defensivt ansvar. Vi har sluppet inn lite mål og mye av det skyldes spillere som dem, som jobber hardt og blokkerer mange skudd. Det er en utfordring for oss når sånne spillere er borte.

Gigantenes kamp
– Det er gigantenes kamp i toppen av Get-ligaen nå, med Stavanger Oilers, Vålerenga og Storhamar i topp tre. Hvordan vurderer du motstanderne?

– Det er to gode lag. Storhamar er vel litt mer spillende enn Stavanger, som er utrolig et stramt lag defensivt og byr ikke på noen åpninger. Det blir tøft. Begge lag har hentet inn nye spillere. Det har vi også gjort med Daniel Sørvik, som vi håper kan spille snart. Det er veldig kult at det er disse tre klubbene som slåss. Jeg tror at det er bra for interessen for norsk hockey.

– Hvilket av de to lagene vil du helst møte dersom Vålerenga går til finale?

– Det spiller ingen rolle. Jeg tror at vi vinner uansett.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar