Dette sier Mats Zuccarello om ansettelsen av David Quinn

David Quinn overtar New York Rangers, melder flere reportere i USA. Foto: Andy Marlin / USA Today / NTB scanpix / GoTerriers.com
David Quinn overtar New York Rangers. Foto: Andy Marlin / USA Today / NTB scanpix / GoTerriers.com

– Han er det ideelle valget for å gi våre lojale og engasjerte fans den vinnerhockeyen de fortjener, sier manager Jeff Gorton.

NEW YORK (Nitten.no): – Jeg er veldig fornøyd med å ønske David Quinn velkommen til New York Rangers, sier klubbens eier James Dolan ifølge Rangers’ egne nettsider.

Dolan fremhever Quinns arbeid med talentutvikling allerede i første uttalelse. Det er ingen overraskelse – dette er ansett som hovedårsaken til at David Quinn er hentet inn for å overta etter Alain Vigneault, som fikk sparken etter 2017/18-sesongen.

– David tar med seg en variert og suksessrik trenerkarriere som inkluderer omfattende arbeid innen talentutvikling, og han er en perfekt match for klubben vår. Jeg vet at han vil jobbe utrettelig sammen med Glen (Sather, klubbens president), Jeff (Gorton, klubbens manager) og hele organisasjonen for å utføre vår plan om å bygge det neste tittelkandidatlaget, legger Dolan til.

Mats Zuccarello har ikke snakket med David Quinn selv ennå. Klubbens norske visekaptein er på ferie, og kjenner lite til 51-åringen foreløpig.

– Jeg regner med at han er en bra trener og kan tilføre laget gode ting. Det er en prestisjejobb å få være trener for Rangers, så klubbledelsen plukker ikke på nederste hylle, sier Zuccarello til Nitten.no.

– Klubbeier James Dolan trekker fram talentutvikling som en årsak til ansettelsen. Hva tenker du om det?

– Det er selvfølgelig viktig, det, men vi er også en «voksen» klubb, en eliteklubb, så det handler om at vi skal coaches for å vinne. I det scenariet vi er i nå, er det viktig å vite hvordan man skal håndtere unge spillere også, men jeg håper at han kan gjøre begge deler. Man kan ikke bare tenke på de unge spillerne og bare tenke på utvikling. Når spillere kommer til NHL, er de fleste voksne folk. Det handler om å finpusse og gi dem sjansen til å feile og å lære, men det handler også om å stille krav til dem.

Mats Zuccarello håper at David Quinn vil fokusere på å vinne kamper i like stor grad som på å utvikle spillere. Foto: Roy Kvatningen
Mats Zuccarello håper at David Quinn vil fokusere på å vinne kamper i like stor grad som på å utvikle spillere. Foto: Roy Kvatningen

51 år gamle David Quinn blir klubbens 35. hovedtrener. New York Rangers er som kjent et av de originale seks lagene i NHL, men av disse seks lagene er det ingen som har vunnet Stanley Cup færre ganger enn Rangers fire. Broadwaylaget har bare vunnet én gang siden slutten av andre verdenskrig.

Quinn kommer fra Boston University, hvor han i løpet av fem sesonger ledet laget til 105 seirer på 194 kamper. Boston Terriers vant to Hockey East-mesterskap under Quinns ledelse. Han har tidligere også vært assistenttrener i Colorado Avalanche i én sesong (2012/13) og hovedtrener for Avalanches farmerlag Lake Erie Monsters i tre sesonger.

Zuccarello er veldig tydelig på at han håper at Quinn vil stille med det antatt beste laget og at utviklingen av de unge spillerne i organisasjonen ikke vil gå på bekostning av det å vinne.

– Vil dine samtaler med Quinn få betydning for din lyst til å forlenge din kontrakt med klubben, som går ut neste sommer?

– Jeg har ikke tenkt noe særlig på det, skal jeg være helt ærlig. Jeg fokuserer på å slappe av, få en bra sommer og trene for fullt. Så får vi ser om han kontakter meg, det er ikke sikkert at han gjør det før vi kommer på treningsleiren, avslutter Zuccarello overfor Nitten.no.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Dette sier Mats Zuccarello om ansettelsen av David Quinn”

Legg igjen en kommentar