Rangers-spillerne får en helt annerledes hverdag

New York Rangers har ansatt David Quinn som ny hovedtrener. Foto: Skjermdump fra NHL.com/Rangers
New York Rangers har ansatt David Quinn som ny hovedtrener. Foto: Skjermdump fra NHL.com/Rangers

Den nye treneren til New York Rangers fremstår som den rake motsetningen av Alain Vigneault.

NEW YORK (Nitten.no): I fire hele sesonger vant New York Rangers langt flere kamper enn laget tapte under Alain Vigneault. Kanadieren førte laget til Stanley Cup-finale i sin første sesong på Manhattan og til semifinale i sin andre sesong.

Først i sesong fem begynte det å gå dårlig for laget – og det var like mye et resultat av at manager Jeff Gorton og klubbpresident Glen Sather skiftet fokus på kort til lang sikt fordi laget var godt, men ikke godt nok til å vinne Stanley Cup.

Beslutningen var riktig, selv om ikke alle spillere virket spesielt enig da klubbledelsen annonserte at spillere kom til å bli tradet bort for å få inn yngre talenter for å styrke en framtidig utgave av New York Rangers framfor årets.

En av årsakene til at beslutningen var riktig, er at ingen av klubbens unge, løfterike spillere – folk som Pavel Butsjnevitsj, Kevin Hayes og Brady Skjei – har utviklet seg til å bli de skikkelige stjernene klubbledelsen håpet.

Vigneault er en god trener, men kommuniserer lite med spillerne. Han foretrekker å overlate garderoben til spillergruppen og stoler på at de eldste sier det som bør sies. Vigneault har dessuten en tilbøyelighet til å gi istid til eldre spillere framfor yngre spillere, selv i tilfeller hvor yngre spillere allerede er bedre enn de eldre alternativene.

Det var derfor ingen overraskelse da Vigneault og Rangers skilte lag etter sesongen 2017/18.

Torsdag holdt New York Rangers en pressekonferanse med klubbens nye trener, David Quinn, som kommer fra Boston University og ifølge The Athletic har fått en femårskontrakt verdt totalt 12,4 millioner dollar.

Der ble nettopp kommunikasjon og utvikling av unge spillere fremhevet som de viktigste egenskapene til Quinn.

– Kommunikasjon er en så viktig bit med dagens spillere. Jeg tror det er det som skilte seg mest ut, sa manager Jeff Gorton.

David Quinn selv hadde diskusjoner med Pittsburgh Penguins-trener Mike Sullivan før han takket ja til jobben. De to kjenner hverandre fra de var lagkamerater hos Boston University. Sullivan, som vant Stanley Cup både i sin første og andre sesong i Pittsburgh, er også kjent for å være sterk på kommunikasjon.

– Jeg tror at Rangers får en virkelig dyktig trener, sier Sullivan til NHL.com.

Under ansettelsesprosessen oppdaget både Quinn at det Rangers-ledelsen ønsket av sin neste trener, er nettopp de elementene han selv allerede fokuserer på.

– Hver gang de forklarte at «Dette er sånn vi ønsker å gjøre det», sa jeg instinktivt til meg selv «Jeg gjør det, det er liksom min trener-DNA». Etter hvert som tiden gikk, virket dette mer og mer som en naturlig match, sa Quinn.

– Jeg er «på», kommuniserende, krevende og fair. Jeg prøver å være fair. Og jeg ønsker å spille med tempo, la han til.

New York Rangers får altså den trenertypen klubben ønsker seg. Det gjenstår å se om resultatet også blir slik klubbledelsen har satt seg som mål. Selv om svært talentfulle spillere som Filip Chytil og Lias Andersson har kommet inn, er det fortsatt vanskelig å finne de virkelig store talentene i organisasjonen.

Klubbens norske visekaptein, Mats Zuccarello, ønsker at Quinn fokuserer både på det å vinne kamper og talentutviklingen.

– Jeg håper at han spiller med det som er det antatt beste laget. Det å utvikle unge spillere skal ikke gå på bekostning av det å vinne, sier Mats Zuccarello til Nitten.no.

Mesteparten av jobben gjenstår. Den neste viktige oppgaven for manager Jeff Gorton og hans team blir å bruke sommerens draftvalg riktig. Rangers har tre valg i første runde, to i andre og to i tredje, samt sine egne valg i fjerde, femte og sjette runde.

Uansett om valgene blir brukt i byttehandler med andre klubber eller til å velge unge talenter, trenger Rangers å utnytte dem godt.

Quinns største utfordring blir å utvikle de unge backene i Rangers. Per dags dato ser ikke mange av dem ut som framtidig Stanley Cup-vinnermaterial. Men de kan jo komme til å se annerledes ut under Quinn enn de gjorde under Vigneault.

Det er vel hele poenget med dette trenerskiftet.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar