Rangers-treneren dro fra USA til Sverige for å møte spillere – hoppet over Norge og Zuccarello

David Quinn reiste helt fra USA for å møte Henrik Lundqvist, Mika Zibanejad og Jesper Fast, men tok ikke turen til Norge for å møte Mats Zuccarello. 

I sosiale medier har vi de siste månedene sett ganske morsomme reklamesnutter for Zuccarellos utendørskamp på Ullevaal stadion 11. august. Den røde tråden i videoene er at Zuccarello sørger for at logoen til showkampen figurerer med hans navn skrevet med stor skrift og Henrik Lundqvists med liten skrift eller i parentes, til Lundqvists irritasjon.

De to Rangers-stjernene samarbeider om showkampen (sjekk summerclassic2018.com/no for mer informasjon og billetter). Inntektene skal fordeles mellom veldedighetsstiftelsen til nordmannen – Zuccarellostiftelsen – og Henrik Lundqvist Foundation.

Dette er en billig språklig overgang, men jeg klarer ikke å la være å bemerke at det i Rangers-trener David Quinns øyne ser ut til å være Lundqvists navn som er står med stor skrift, mens Zuccarellos er med liten.

Quinn reiste til Sverige for å møte Lundqvist, og klubbens to andre svensker – Jesper Fast og Mika Zibanejad, men han tok ikke turen til Norge for å møte Zuccarello.

Det er spesielt.

Det ligger ikke nødvendigvis noen dramatikk i dette, ettersom keeperplassen er den viktigste posisjonen i ishockey og Lundvist har vært manhattanlagets viktigste spiller det siste tiåret. Samtidig er også Zuccarello en nøkkelspiller i klubben – og kanskje en av kandidatene til å bli lagets neste kaptein. Den muligheten kan synes liten når klubbens nye trener ikke tok seg bryet med å reise innom Oslo på vei til eller fra møtet med Lundqvist.

Men ifølge The New York Post har det en helt naturlig amerikansk forklaring.

– Hvis jeg hadde vært bedre i geografi, hadde jeg møtt Zuccarello også. Jeg visste ikke at Norge var så nærme, sier Quinn til avisens reporter Larry Brooks.

– Så langt har jeg snakket med rundt ti spillere, og jeg skal snakke med alle før sesongoppkjøringen starter. Det har vært fine møter. Det handler om å bli kjent med hverandre som mennesker, utvikle et personlig bånd og å bli enige om våre forventninger til hverandre og som lag, legger han til.

Til tross for den tidligere collegetrenerens geografiske bortforklaring, er det åpenbart at Zuccarellos navn ikke har stått helt øverst på listen over spillere han vil snakke med. Da hadde han sjekket hvor i verden Norge befinner seg. Samtidig er Zuccarello kjent for å være en avslappet, omgjengelig type som ikke krever oppfølging. Uansett er dette kanskje et tegn på at Rangers-ledelsen fortsatt vurderer å trade sin beste poengplukker.

Det eneste som er sikkert, er at MATS ZUCCARELLO for oss nordmenn skrives med store bokstaver.

 

 

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar