Se jubelscenene som de gretne, gamle gubbene i NHL klager over

Carolina-spillerne feirer foran fansen. Foto: Karl B DeBlaker / AP Photo / NTB scanpix

Carolina Hurricanes feirer alle seirer på hjemmebane med kreative konstellasjoner som begeistrer fansen og får dinosaurene i og rundt NHL til å furte.

Det kreves en helt spesiell form for grettenhet å irritere seg over at andre har det gøy. Iallfall når noen har det gøy uten at dette skjer på andres bekostning.

Noen klarer likevel å produsere denne grettenheten.

Lørdag feiret Hurricanes-spillerne en 3-0-seier mot Dallas Stars med å imitere en homerun i baseball. Til trampeklapp fra fansen.

Uavhengig av om man liker dette selv eller ikke, bør det være mulig å sette pris på at andre har det gøy. Ikke for Don Cherry.

– Disse gutta er duster som gjør dette i NHL. De bør virkelig ikke gjøre dette i sluttspillet … Dette er en vits. «Unge menn som uttrykker glede over seieren». Man gjør ikke sånt! Dette er NHL! sa Don Cherry i pauseinnslaget «Coach’s Corner» i ikoniske «Hockey Night In Canada» på lørdag.

Heldigvis er Cherry en klovn man egentlig ikke trenger å bry seg om. Dette er mannen som en gang kalte den finske treneren Alpo Suhonen for «en slags hundemat», som i 2004 kritiserte spillere som brukte visir og trøstet seg med at «de fleste av dem er europeere og franske gutter», og som skjelte ut tidligere slåsskjemper som Stu Grimson, Chris Nilan og Jim Thompson som «forrædere» da de snakket offentlig om at slåssingen deres i NHL hadde ført til alkoholisme og psykiske problemer.

Det som er trist her, er at klovnen Cherry har en ekstremt stor plattform med sitt program «Coach’s Corner». Han er en polariserende figur, hvor mange forstår at han gikk ut på dato for 20-30 år siden, mens andre ser på ham som en nasjonalskatt og mener at han må inn i NHL-journalistenes Hall of Fame. Cherry har en fascinerende, og deprimerende, sterk posisjon i kanadisk hockey.

En annen gammel mann med en stor plattform i Canada, er den tidligere manageren Brian Burke, som nå er ekspertkommentator hos Sportsnet. Han liker heller ikke at Carolina-spillerne har det gøy med feiringen av seirer på hjemmebane.

– Jeg liker ikke dette. Så enkelt er det. Jeg synes ikke dette er profesjonelt og jeg synes ikke det har noe i ligaen å gjøre. Jeg sier ikke at det skal forbys. Jeg sier ikke at andre ikke skal like det. Jeg sier bare at jeg ikke liker det. Og jeg bryr meg ikke om andre forstår mitt synspunkt eller ikke, sier Brian Bruke i Sportsnet.

Burke er gammeldags og flagger en del meninger som ikke er spesielt moderne, men han er iallfall en mann som fortjener respekt, i motsetning til Cherry.

Den tøffeste mannen i hockey

Vi andre trenger heldigvis ikke å bry oss om disse gretne, gamle gubbene. Vi kan heller kose oss de kreative feiringene som spillerne i Hurricanes finner på. Eller la være å se på, dersom vi foretrekker det. Men legg merke til hvor mange tilskuere som blir igjen etter kampen for å se hva spillerne har funnet på. Og legg merke til at TV-sendingene ikke avsluttes før feiringen er tatt med.

I et vanskelig hockeymarked som Raleigh i Carolina, er dette et smart påfunn. Dette underholder ikke bare fansen der, spesielt de små, men det knytter også et sterkere bånd mellom Hurricanes-supporterne, som får en «oss mot dem»-følelse når laget deres kritiseres av gretne, gamle gubber med store plattformer.

La oss kikke på noen feiringer først, så skal du få lese hvordan Carolina Hurricanes responderer på kritikken.

Markedsavdelinge til Hurricanes utnytter selvfølgelig oppmerksomheten. Etter at Don Cherry kalte dem en gjeng duster («a bunch of jerks» på engelsk) i helgen, var de raske med å bestille T-skjorter som fansen kan kjøpe i supporterbutikken eller på nett og å trolle Cherry på Twitter.

Feiringene kalles «Storm Surge» og begynte med seieren mot New York Rangers 7. oktober.

– Vi følte at det ble litt monotont å bare løfte køllene i lufta etter kampene, ganske kjedelig, og for å være ærlig, litt framtvunget. Så vi fikk lyst til å gjøre litt mer. Det begynte med noe smått og gradvis har vi hatt mer og mer gøy med dette, sier kaptein Justin Williams ifølge Sports Illustrated.

Hockey skal være gøy. Og hvis det å ha det gøy i tillegg kan engasjere fansen i et vanskelig marked, er det en soleklar vinn-vinn-situasjon. Uansett hva gretne, gamle gubber mener.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “Se jubelscenene som de gretne, gamle gubbene i NHL klager over”

Legg igjen en kommentar