Seks godbiter fra NHLs All Star-match

Sidney Crosby introduseres før All Star-kampen. Foto: AP Photo / Tony Avelar & NTB scanpix

Det er mange som mener det er bortkastet å se på NHLs All Star-kamp, men kanskje denne artikkelen kan omvende noen?

NHLs All Star-kamp er jo egentlig ikke én kamp lenger. For fjerde år på rad ble det spilt en divisjonsturnering. Central slo ut Pacific i den ene semifinalen og Metropolitan beseiret Atlantic i den andre, slik at Central og Metropolitan møttes i finalen.

Vi skal erkjenne én ting: Kamputfallene er ikke spesielt interessante. Det er alt som skjer rundt som skaper underholdningen.

Først: Høydepunktene fra finalen mellom Metropolitan og Central:

Her er et utvalg av det som underholdt oss denne gang:

Trener-intervjuer hele tiden under kampene
Todd Reirden (Metropolitan), Paul Maurice (Central), Bill Peters (Pacific) og Jon Cooper (Atlantic) snakket med TV-kommentatorene til Sportsnet gjennom alle kampene. Trenerne bød på både humor og innsikt. Dette var veldig underholdende, rett og slett.

Våre favorittøyeblikk var da reporter Scott Oake spurte Peters om han ikke kunne sette Elias Pettersson, Connor McDavid og Johnny Gaudreau i samme rekke, og Peters ga ordre til disse tre spillerne om å gå på isen umiddelbart, og da Jon Cooper ba Oake om å ta ut keeperen i sluttminuttene, som som endte med baklengsmål umiddelbart.

Uforglemmelige øyeblikk for barna
Henrik Lundqvist (og helt sikkert de fleste andre stjernene) tok seg tid til barna på tribunene. All Star-kampene har to hovedfunksjoner: Å tilby sponsorene nærhet til stjernene og å gi barna en sjanse til å forelske seg i sporten.

Et spennende framtidsglimt
Spillerne hadde mikrobrikker i draktene og TV-sendingen til Sportsnet utnyttet dette. Vi fikk dermed et glimt av hva som venter neste sesong, når dette datasystemet blir fast i alle kamper. Under sendingen kunne vi – de gangene det ble vist fram – se hvor høy hastighet hver enkelt spiller holdt, for å nevne ett eksempel. Før dropp hentet grafikken opp spillernes navn med en pil ned på spilleren. Slike småting kan virkelig heve TV-opplevelsen.

Nathan MacKinnon på trenerbenken
Colorado Avalanche-stjernen har en hoven fot, så han måtte trekke seg fra ferdighetskonkurransene og 3-mot-3-kampene. Han fikk i stedet jobben som treneransvarlig i båsen til Central-divisjonen. Det er god selvironi. MacKinnon var nylig i nyhetsbildet etter at han kjeftet på Colorados trener Jared Bednar og slengte meldingen «Gjør jobben din!» til treneren sin.

Legenden om Sidney Crosby vokser
Mange misliker Crosby fordi han er kjedelig profesjonell, men Nitten.no er en Crosby-vennlig sone som respekterer hans fenomenale ferdigheter, vinnervilje og evne til å unngå skandaler. Pittsburgh Penguins-kapteinen sto over fredagen fordi han var syk, men det hindret ham ikke i å prege lørdagens show.

Crosby ble kåret til mest verdifulle spiller i All Star-kampen med fire mål og åtte poeng på to kamper og meldte seg dermed inn i den eksklusive klubben for spillere som har vunnet All Star MVP, Conn Smythe Trophy, Hart Trophy og Art Ross Trophy. Det har bare Jean Beliveau, Bobby Orr, Wayne Gretzky og Mario Lemieux gjort før ham. Legger vi til seier i OL, VM og World Cup, er Crosby helt alene.

San Jose-fansen viste sin humoristiske side
Anaheim Ducks-keeperen John Gibson har storspilt mot San Jose Sharks en rekke ganger i NHL, men i den første kampen slapp han inn sju mål på ni skudd – og dermed røk San Jose-spillerne ut etter første kamp. Fansen i San Jose ropte «Vi vil ha Fleury» underveis. Fansen buet også mot John Tavares, som valgte å signere for Toronto Maple Leafs framfor Sharks i fjor sommer.

Damene stjal showet
Dette var først og fremst åpenbart under fredagens ferdighetskonkurranser. Kendall Coyne Schofield skøytet rundt banen på 14,346 sekunder og slo Clayton Keller i hurtighetsøvelsen. Hun var under sekundet bak NHLs raskeste spiller – Connor McDavid, som vant denne konkurransen for tredje år på rad. Dette var første gang en kvinne offisielt var deltaker i en NHL All Star-konkurranse.

Og Brianna Decker slo alle unntatt Leon Draisaitl i pasningspresisjon-øvelsen. Hun fullførte den på 1,14 minutter, mens Draisaitl brukte 1,09. Til sammenligning brukte Erik Karlsson 1,58 og Mikko Rantanen 2,17 minutter. Det ble opprinnelig meldt at hun brukte 1,06 minutter, men det er altså feil. Uansett er det mektig imponerende av Decker, som til daglig spiller for Calgary Inferno i CWHL.

Vinnerne av hver offisielle øvelse fikk 25.000 dollar. Utstyrsprodusenten CCM annonserte lørdag at de gir Decker 25.000 dollar. NHL bestemte seg lørdag for å gi 25.000 dollar til veldedige formål eller hockeyklubber som Kendall Coyne Schofield, Brianna Decker, Renata Fast og Rebecca Johnston velger ut.

Vi husker jo også at Hilary Knight i fjorårets All Star-kamp fullførte presisjonsskytingen på 11,640 sekunder. Dette hadde holdt til tredjeplass i den offisielle konkurransen, som ble vunnet av Brock Boeser med tiden 11,136.

Vinnerne av fredagens ferdighetsøvelser ble:
Connor McDavid (Edmonton Oilers) i hurtighet – 13,378 sekunder
Johnny Gaudreau (Calgary Flames) i puckkontroll – 27,045 sekunder
Henrik Lundqvist (New York Rangers) i redninger – 12 på rad
Leon Draisaitl (Edmonton Oilers) i pasningspresisjon – 1,09 minutter
John Carlson (Washington Capitals) i hardeste skudd – 102,8 mph
David Pastrnak (Boston Bruins) i skuddpresisjon – 11,309 sekunder

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar