Seriemesteren viste oss et glimt av framtiden

Vålerenga er seriemester 2018/19. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Før konfettien og medaljeutdelingen, tok Vålerenga en overbevisende seier mot Ringerike selv om det var fem tenåringer i lagoppstillingen.

FURUSET (Nitten.no): Sander Frøberg scoret to av målene i 4-0-seieren. Han ble 18 år i januar.

Calle Spaberg Olsen (17) spilte i førsterekka, sammen med kaptein Tobias Lindström og storebror Colin Spaberg Olsen. De dominerte i de fleste byttene sine.

Lars Erik Francke-Enersen (19, fyller 20 på fredag) og William Johansen (18) imponerte på backplass, mens Filip Lalande (19, fyller 20 senere i mars) også gjorde en solid jobb.

Det var lite i kampen mellom Vålerenga og Ringerike som tydet på at hjemmelaget stilte med et uvanlig ungt lag og hadde plassert veteraner som Mats Trygg, Stefan Espeland, Martin Røymark, Daniel Sørvik og Rasmus Ahlholm på tribunen.

Thomas Olsen satte inn 1-0 og Colin Spaberg Olsen 2-0 før Sander Frøberg satte inn både 3-0 og 4-0.

– De unge spillerne bidro til at det ble en såpass bra match. Vi gjennomfører en solid, bra hockeymatch ved å spille på de momentene vi skal gjøre, og de går inn og spiller moden seniorhockey. Det er veldig betryggende å se, og en bekreftelse av at det vi driver med på U21 er veldig bra. At spillerne kommer inn derfra og spiller så bra i Get-ligaen, er veldig gledelig, sier trener Roy Johansen til Nitten.no.

– Er dette et tegn på at det snart blir veldig vanskelig for deg å ta ut laget?

– Det banker folk på døra. Vi skal drive bra på U21 og ta opp spillere. Noen kommer til å ende opp på A-laget til Vålerenga og noen kommer til å havne i andre lag i Get-ligaen. Det å drive ordentlig i ungdomshockeyen er en nødvendighet for norsk hockey, og vi gjør vår del der, føler jeg.

Sander Frøberg. Foto: Roy Kvatningen

Sander Frøberg er en av nøkkelspillerne i Vålerengas U21-lag, der han utmerker seg mer som en tilrettelegger enn avslutter med sine seks mål og 37 assists på 37 kamper.

– Jeg er vel en spillertype som har en del skills, men også jobber hardt, og så har jeg evnen til å finne medspillerne mine i angrepssonen. Jeg er mer playmaker enn målscorer, men jeg var målscorer i dag, så det var kult, sier Frøberg til Nitten.no.

– Det er kult å få prøve seg, og når man lykkes er det enda kulere. Det er stort å få lov til å prøve seg i det hele tatt, men den bonusen (målene) var god å få, legger han til.

Kaptein Tobias Lindström omtaler de unge spillerne som «godt forberedt» når de kommer inn på seniorlaget, som altså er seriemestere 2018/19 og fikk sine medaljer av hockeypresident Tage Pettersen etter kampen.

– De jobber bra på U-nivået, sier Lindström til Nitten.no.

Vålerenga topper også U-21-serien, ni poeng foran Storhamar, som har spilt én kamp mer.

Etter siste serierunde ble kvartfinalene i sluttspillet klare. Vålerenga valgte Manglerud Star som motstander, Storhamar gikk for Stjernen og Stavanger Oilers for Sparta, slik at Lillehammer endte opp med Frisk Asker som motstander i første runde av sluttspillet. Moroa begynner allerede torsdag.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar