Sharks gambler hardt med monsteravtale for Erik Karlsson

Erik Karlsson. Foto: AP Photo/Jeff Roberson

29-åringen binder seg til San Jose Sharks fram til han er 37 år. Til gjengjeld blir han styrtrik.

Erik Karlsson har signert en åtteårskontrakt med San Jose Sharks, melder journalist Bob McKenzie hos TSN. Den svenske backen kom til klubben fra Ottawa Senators i en trade i fjor høst og hjalp laget til semifinale i NHL-sluttspillet.

På sitt beste er 29-åringen er av de beste og mest underholdende backene verden har sett. Hans skøyteferdigheter, teknikk og kreativitet er en fenomenalt skapende kraft offensivt. Defensivt varierer han fra anstendig til full krise, men det offensive veier opp for dette når han er frisk.

Spørsmålet er om han blir helt frisk igjen. Sharks gambler åpenbart på det.

Karlsson sleit med en lyskeskade i sluttspillet denne sesongen og ble operert etter at Sharks røk ut for St. Louis Blues, som endte opp med å vinne Stanley Cup.

Stjernebacken røk akillesen 70 prosent av i februar 2013. I tillegg fjernet legene deler av ankelen hans etter at han nærmest alene dro Ottawa Senators til semifinalen og en kamp sju i sluttspillet i 2017.

Nå skal San Jose Sharks ifølge Pierre LeBrun fra The Athletic og TSN har gitt Karlsson en åtteårskontrakt verdt over elleve millioner dollar per sesong. Elliotte Friedman hos Sportsnet melder at kontrakten gir Karlsson rundt 11,45 millioner dollar per sesong dersom lønnstaket blir på 83 millioner dollar.

Vi snakker altså om en investering på nærmere 800 millioner norske kroner.

San Jose Sharks har nå bundet opp rundt 70 millioner dollar av lønnstaket på cirka 82-83 millioner dollar neste sesong, med 16 spillere under kontrakt og sju plasser å fylle.

Blant spillerne i Sharks sesongen 2018/19 som nå står uten kontrakt, er Timo Meier, Gustav Nyquist, Joe Pavelski, Kevin Labanc, Joonas Donskoi og Joe Thornton.

Det ligger med andre ord i kortene at flere av disse spillerne ikke blir å se i Sharks-drakt neste sesong. Det er det ikke penger til.

På den annen side kan Sharks gå nok en sesong i møte med Brent Burns, Marc-Eduoard Vlasic og Karlsson som sine tre beste backer.

Uten Mike Green hadde vi kanskje ikke anerkjent Erik Karlsson

Farene og fordelene med Erik Karlsson i San Jose Sharks

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar