Slik gikk det da far og sønn (10) fra Norge tok på seg Dallas-drakter blant Rangers-fansen

Pappa Lars Rune Aasland på kamp i Madison Square Garden med sønnen Lars Tore (10). Foto: Privat

– Kall det vår lille protest mot traden av Mats Zuccarello, sier Lars Rune Aasland.

Ti år gamle Lars Tore Aasland har spilt ishockey i fire år. Han prøvde det første gang som fireåring, men likte det ikke da. To år senere ville han prøve igjen – og denne gang kom mestringsfølelsen, og med mestringsfølelsen kom gleden over å gå på skøyter og å leke med kølle og puck.

Pappa Lars Rune Aasland var mer begeistret for fotball, men da sønnen fattet interesse for ishockey, takket være den gode barnesatsingen til hockeymiljøet i Stavanger, begynte Lars Rune også å engasjere seg i sporten. For sønnens skyld.

Det tok ikke lang tid før både far og sønn fikk sansen for Mats Zuccarello, den jordnære og tekniske begavede nordmannen som herjet for New York Rangers i verdens beste liga.

Begeistringen for Zuccarello ble ikke mindre da de fikk møte ham, i forbindelse med Zuccarellos veldedighetsarrangement for Right To Play i Stavanger.

– Første gang var sommeren etter at han ble skadet. Jeg gjorde frivillig arbeid på Sola golfklubb og de hadde et arrangement der. Så jeg tok med guttungen, for at han skulle få møte Zuccarello. Vi kom litt seint og så at han sto på hull ti. Jeg vil tippe at det var sånn at flightene gikk igjennom og så slo han sammen med hver flight som kom innom hull ti. Akkurat da vi kom dit, tror jeg at han var ferdig. Da sto han og snakket med oss i en halvtime. Det var helt magisk, forteller Lars Rune Aasland til Nitten.no.

Peter Forsberg, Lars Tore Aasland og Mats Zuccarello. Foto: Privat

– Andre gang var året etter. Jeg har et bilde derfra med Zuccarello, Peter Forsberg og guttungen. Der sitter guttungen i midten. Hans forbilde er Zuccarello. Og på den ene siden sitter Zuccarello, som har Peter Forsberg som forbilde.

Det er ikke rart far og sønn Aasland er Zuccarello-fans. Det innebærer naturlig nok også at de har fulgt New York Rangers tett de siste årene. De gledet seg derfor stort til New York-turen de bestilte i månedsskiftet februar/mars, hvor de skulle se Rangers mot både Tampa Bay Lightning og Montreal Canadiens, samt få med seg godbiten New York Islanders – Toronto Maple Leafs.

– Da vi ankom New York, var jo Mats allerede tradet til Dallas Stars. Vi gikk sporenstreks til Fanatics’ NHL-butikk på Times Square og kjøpte oss Dallas-drakter med Zuccarello 36 påsydd. Da var det på med trøya med én gang for guttungen, forteller Aasland.

Lars Tore spiller for Stavanger Oilers U10-lag og hadde med seg både skøyter og rollerblades til New York. De fikk til og med gått på skøyter i Bryant Park, midt på Manhattan.

Det ble en innholdsrik New York-tur for far og sønn Aasland. Foto: Privat

Da de dro til Madison Square Garden for å se Rangers mot Tampa Bay Lightning, var de likevel kledt i Rangers-blått.

– Men vi hadde lurt med oss de grønne Dallas-draktene i sekken. Akkurat halvveis, ti minutter ut i andre periode, byttet vi til Dallas-draktene. Det var vår lille protest mot at Zuccarello ble tradet. Med én gang vi tok dem på, så folk at det sto Zuccarello bakpå. Det ble high fives og skål hele veien. Jeg ble overrasket. Vi hørte noen bak oss si «I totally respect that» og sånt. Det var gøy!

De positive kommentarene fortsatte til kampen var slutt, og i rulletrappene på vei ned til gateplan og til og med da de kom ut på gaten.

– Det var noen som så drakta med Zuccarello-navnet bakpå som sa «Herregud, den ser bra ut også!», sier Aasland og ler.

– Dette forteller meg hvor vanvittig høy stjerne Mats har i New York. Min store sorg er at vi ikke fikk se nummer 36 i Madison Square Garden før han ble sendt vekk, legger han til.

Eksperimentet med å se Rangers i Dallas-drakt ble gjentatt i kampen mot Montreal, og nok en gang var reaksjonene ekstremt positive.

I Manhattans gater støtte de også på enkelte Dallas-supportere mens de gikk i Stars-drakta.

– De var svært imponert av Zuccarellos første kamp for Stars, og de var sønderknuste av skaden han fikk i den kampen. Han var ene og alene det de mente skulle til for at de kunne klare å ta seg til sluttspillet.

Om opplevelsene i Madison Square Garden var overraskende positive, ble det en helt annen historie i Nassau Coliseum 28. februar.

– Guttungen fylte ti år den dagen, så vi tenkte jo at det skulle bli en kjekk dag. Jeg har fulgt med på Toronto de siste tre årene, for jeg skjønte at det var noe i gjære da de draftet Auston Matthews og Mitch Marner, og nå som de har fått John Tavares er det ekstra spennende. Så det skulle bli en bra dag. Guttungen er ikke så keen på Toronto, for ham er det kun Zuccarello og Rangers, men jeg sa til ham at det skulle bli en bra kamp. «Du kommer aldri til å angre på at du har sett Matthews og Tavares», sa jeg til ham. Men jeg sa også til ham at det kan komme til å bli litt buing. Det var greit.

Aasland-gutta kom tidlig og sto nede ved vantet under oppvarmingen. Og det begynte da, med én gang.

– Allerede da begynte guttungen å reagere. Han syntes ikke det var så kult. Så vi gikk til setene våre, som var helt oppunder taket. Da var guttungen egentlig fornøyd. Helt til kampen begynte. Vi satt rundt en del unge folk som var veldig høyrøstede. Det var ikke noe gøy. Jeg var ikke forberedt på at det skulle være så til de grader fiendtlig. Det var så ille til slutt at tiåringen min ikke følte seg trygg lenger, så vi forlot arenaen etter andre periode, sier Aasland til Nitten.no.

Islanders-fansen har etterlatt et meget negativt inntrykk og den minste New York-klubben får neppe besøk av Aasland igjen med det første. Eller andre.

– Sean Avery beskriver Islanders-fansen meget presist, konstaterer Aasland.

Allerede før John Tavares returnerte til Long Island, lagde en lokal TV-stasjon en svært klein videohilsen til Tavares fra Islanders-fansen. Denne videoen er blitt heftig kritisert i Nord-Amerika:

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

3 Replies to “Slik gikk det da far og sønn (10) fra Norge tok på seg Dallas-drakter blant Rangers-fansen”

 1. Hva var det som egentlig skjedde i tråden? Var det Tavares som ville gå, eller var det Islanders som fikk bra bytter i mot? Det var da veldig til hat de hadde mot han.

 2. Tavares’ seksårskontrakt utløp sommeren 2018 og var dermed UFA. At Tavares skulle signere for NYI igjen ble ansett av mange som en formalitet og mange lokale virksomheter gjorde enda det de kunne for å lokke ham til å bli. Men Tavares yndlingsklubb som barn var Toronto (finnes flere bilder av ham som barn med Maple Leafs-merch) og han ville angivelig ha muligheten til å vinne Stanley Cup med Toronto. Han takket enda nei til mere sjenerøse tilbud fra f.eks. San Jose Sharks.

 3. Huff, kjip opplevelse for far og sønn! En av forskjellene på Zucca og Tavares episodene er vel at Zucca som fansens favoritt ville bli i Rangers. Men blir tradet så godt som mot sin vilje.
  Tavares som fansens kaptein og favoritt ikke lengre ønsket å bli i Islanders og ville veldig til Toronto. Blir fort litt følelser av sånt.
  Men så ser det jo ut som at de klarer seg fint uten han. Den tidligere suksesstreneren til Capitals har virkelig gjort mye bra!

  Men så viser det jo og at Rangersfans er de beste!

  Let’s Go Rangers!🏒🥅👊

Legg igjen en kommentar