Slik jobbet Aasland for å få Frisk på rett spor etter ydmykelsen på Hamar

Jan André Aasland overtok jobben som hovedtrener 18. desember. Foto: Roy Kvatningen

Etter en tredjeperiode hvor Frisk Asker ble knust 3-16 i skudd og 0-4 i mål på Hamar, var man spente på hvordan askerlaget ville fremstå i neste kamp.

Svaret ble positivt. Victor Björkung satte inn 1-0 for Frisk Asker allerede etter ett minutt og 23 sekunder i den neste kampen. Motstanderen var rett nok Manglerud Star og ikke Storhamar, men David Livingstons lag har slått Stavanger Oilers to ganger i Get-ligaen denne sesongen, så det var ikke gitt at Frisk Asker ville klare å heve seg.

Det eneste man vel egentlig kunne ta for gitt, var at innsatsen ville bli bedre. Stort verre enn å spille tre perioder med skuddstatistikken 4-15, 4-12 og 3-16 kan det tross alt ikke bli på dette nivået.

Situasjonen ble ekstra interessant av at Frisk Asker ledes av Jan André Aasland, som bare er 29 år og som fikk hovedansvaret for laget rett før jul, etter at Scott Hillman fikk sparken fra trenerjobben der.

Ville spillerne i Frisk Asker kollapse i påvente av et permanent svar på hvem som blir trener?

Ville Aasland få panikk og stresse spillerne etter 0-5-tapet for Storhamar?

Nei og nei.

– Jeg blir ikke veldig stressa av det. Da blir gutta stressa også. Det sprer seg. Jeg prøver heller å tenke videre og se hva vi kan gjøre bedre. Det er bedre å ta det rolig og se om man får en respons i neste kamp, sier Aasland til Nitten.no.

Han er samtidig krystallklar på at det var viktig å få en positiv respons. Björkung og Kyle Bonis scoret to mål hver, slik at Frisk Asker fikk en 4-0-ledelse, før det til slutt endte 5-2 mot Manglerud Star.

– Vi har hatt et par kamper i år hvor vi har falt sammen og sluppet inn 3-4 kjappe mål. Det har skjedd mot Storhamar tidligere, mot Lillehammer og denne mot Storhamar nå. Vi samlet gutta og hadde en intern prat om hvordan vi kunne unngå det i framtiden. Så ble vi enige om at vi setter en strek over den. Det kommer mange kamper framover, så vi satte strek over denne og valgte å ta med oss det positive videre, utdyper Aasland.

Hvis en ung, fersk og midlertidig hovedtrener etter et så knusende 0-5-tap var bekymret for at spillerne ikke brydde seg ordentlig, hadde det vært forståelig. Jan André Aasland bedyrer at slike tanker aldri traff ham.

– Det er så små tilfeldigheter som kan vippe kamper. Når man først får 2-3, får man ofte stussen med seg. Det er ikke alltid det er flaks/uflaks, men det går nok ikke på det at spillerne ikke bryr seg. Det vet jeg at de gjør. Det er nok heller en mental greie, at de vet at dette har skjedd før. Det som er viktig, er at når vi ligger under 0-2, må vi fortsatt vite at vi kan vinne. Vi lå under 0-4 mot Lillehammer og vant.

– Hvor viktig var det for deg og laget å slå tilbake med en seier?

– Det er alltid godt å komme tilbake med en seier etter at man har tapt. Nå spilte vi bra. De to første periodene var veldig, veldig bra, så begynte vi å skulle ha det ekstra passet på åpent mål og rotet oss bort litt.

Aasland forteller ellers at han ikke har gjort nevneverdige endringer i istiden til spillerne. Fokuset hans er på å rotere fire rekker nokså jevnt. Det skyldes både at han mener at Frisk Asker har fire gode rekker, som alle kan spille pucken og skape ting, og at januar måned blir knallhard.

I løpet av 28 dager – fra 3. til 31. januar – skal Frisk Asker spille ti matcher.

– Det å kjøre fire rekker jevnt, tror jeg vi vil tjene på, med så mange kamper framover, konstaterer Aasland.

Her er Jan André Aaslands plan for Frisk Asker

Ble lurt av at Mario Lucia jublet

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar