Slik jobbet Ringerike for å stanse tapsrekken etter det vonde 2-9-tapet

Ringerike-trener Martin Boork i samtale med VGs Øystein Jarlsbo. Foto: Roy Kvatningen

Da nykommeren Ringerike Panthers tapte 2-9 for Vålerenga, var det lagets åttende tap på rad i Get-ligaen. Den vonde rekken stanset imidlertid der, ettersom panterne vant tidenes første straffekonk i Schjongshallen.

Marius Carho Hansen (22), Anders Tangen Henriksen (23) scoret hvert sitt straffemål, mens keeper Johan Kallio reddet alle unntatt ett straffeslag fra Sparta. Dermed vant Ringerike Panthers 2-1 mot Sparta i Hønefoss torsdag kveld.

Hvordan klarte Ringerike-spillerne å heve seg og attpåtil slå en motstander laget tapte 0-5 mot forrige gang?

Mens Ringerike Panthers overrasket i første runde med kamper, gjennom å slå Frisk Asker i seriestarten, Manglerud Star i fjerde kamp og Vålerenga i den åttende matchen, ble den andre runden med møter mot de andre lagene, et mareritt.

I tur og orden tapte Ringerike kamper mot Frisk, Sparta, Storhamar, Manglerud Star, Stavanger Oilers, Stjernen, Lillehammer og Vålerenga.

Den kasteballen mange trodde at Ringerike Panthers skulle bli i Get-ligaen, var akkurat den kasteballen Ringerike plutselig var.

Helt til torsdag.

Anders Tangen Henriksen scorer i straffekonken. Bilder fra TV2Sumo.no

Nitten.no spør Martin Boork hvor viktig det var å omsider klare å stanse tapsrekken.

– Det var viktig, selvfølgelig. Vi har etter en ørste runde hvor vi ble en overraskelse for mange, gått over til i andre runde å være det Ringerike mange ventet seg i Get-ligaen. Denne seieren var deilig! Vi hadde litt marginer med oss, og godt keeperspill, men vi har vært nære på flere ganger hjemme i Schjongshallen, svarer Boork.

– Hvordan klarte dere å omstille dere fra 2-9 mot Vålerenga til kampen mot Sparta?

– Vi gjorde vel det jeg tror alle lag som går på en sånn smell gjør. Vi tok en samling i bunnen, vi gikk «back to basics». Vi forsøkte å gå tilbake til bra forsvarsspill og til å fokusere på å spille enkelt, og være fornøyd med å gjøre dette bra og heller ta de mulighetene som dukker opp. Det er nok slik mange lag jobber etter skikkelige smeller. Vi måtte nullstille.

– Det ble en liten test av styrken i laget. Gutta viste at de er sterke mentalt og at de kommer til å bli å regne med utover i sesongen. Dette var en sterk seier, for Sparta er et godt lag, sier Boork til Nitten.no.

Martin Boork har vært trener i Ringerike Panthers helt siden elitesatsingen ble startet for ti år siden. Han har en dempet trenerstil og fremstår som beroligende i båsen under kampene.

I en rekke intervjuer etter opprykket forrige sesong, har svensken fokusert på at Ringerike Panthers først og fremst har som målsetting å bygge opp en hockeykultur i Hønefoss og på Ringerike.

Det er en tilnærming som er annerledes enn man er vant med i toppidretten, men samtidig også en tilnærming som sannsynligvis er meget fornuftig.

Boork svarer annerledes også på det neste spørsmålet mitt.

– Dere vant en del kamper i starten, men nå ser det ikke ut til at de andre lagene kommer til å undervurdere Ringerike Panthers i resten av sesongen. Hvordan vil det påvirke sjansene deres?

– Jeg tror det er veldig positivt. Jeg tror at det er viktig for vår utvikling, både for spillet vårt og for vår individuelle utvikling. Vi må levere hundre prosent hele tiden om vi skal ha en sjanse til å være med i kampene. Det er krevende, men utrolig lærerikt, sier Boork.

– Takler vi det, vil både spillet vårt og den mentale styrken til spillerne heve seg, utdyper han.

– Er det noen spesifikke elementer du håper å utvikle i laget framover?

– Ja, jeg synes vi har mye å gå på i spillet med puck. Det er alltid en balansegang i når vi skal tørre å spille og når vi skal spille kynisk. Dette er en balansegang vi jobber mye med. Vi kan ikke bare kaste pucken ut, vi må tørre å spille offensivt også. Samtidig må vi unngå å bli naive, for da blir vi hardt straffet også. Hvis vi gjør en god jobb framover, så vil dette heve seg etter jul, tror Boork.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar