Slik ønsker TV 2 å bygge opp norsk hockey

Ole Eskild Dahlstrøm og Kasper Wikestad gleder seg til å kommentere Get-ligaen i flere år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Seksårsavtalen sikrer kanalen forutsigbarhet og gir motivasjon til å satse ordentlig på norsk ishockey.

ULLEVÅL (Nitten.no): Under tirsdagens «kick-off»-seanse på Ullevaal Stadion, hvor alle klubbene i Get-ligaen var til stede med trener og en spiller, fortalte TV 2 hvordan kanalen kommer til å satse på norsk hockey i tiden framover.

Det går mot et morsomt år for hockeyfans i Norge.

Bjørn Kristian Erevik, Kasper Wikestad og Ole Eskild Dahlstrøm var på plass under kickoff, mens Jonas Bariås ledet seansen med stø røst fra scenen. Alle er begeistret over å få dekke Get-ligaen tett i mange år framover.

– Når man går inn i en avtale på seks år, forteller det at man er villig til å legge mye i det. Jeg sitter med et inntrykk av at det nå er en større felles forståelse av at man skal utvikle norsk hockey i fellesskap med forbundet og klubbene. Det gleder jeg meg til, sier kommentator Bjørn Kristian Erevik i TV 2 til Nitten.no.

TV 2 vil sende 40 kamper med fullproduksjon og oppgradere til to kameraer på alle øvrige kamper. Alle matchene i Get-ligaen vil bli sendt på TV 2 Sumo.

Podkasten «Hockeyprat» med Jonas Bariås fortsetter, og i tillegg kommer det en egen TV-serie med Erik Follestad.

– Det ligger også en del langsiktige ting her med hockeyforbundet og Norsk Topphockey, blant annet på det med å utvikle isen, i forhold til reklame, lyset i hallene. Dette er et langsiktig løp. Når vi kommer 4-5 år fram i tid, har vi forhåpentligvis løftet dette til et nytt nivå, forteller produktsjef Remi André Taule i TV 2 til Nitten.no.

– Hva kan du fortelle om kampsendingene på TV 2 Sumo, som nå blir tokameraproduksjoner?

– Vi vil kjøre to kameraer, pluss målkameraer og grafikk og det vil kaller «stillingsuper», altså en klokke og stillingen i kampen. Dette blir en voldsom heving for hele produktet. Samtidig fikk vi disse rettighetene først for en uke siden, så det er en del som skal gjøres. Halve sesongen kommer nok til å gå før vi har dette på plass, men nå tenker vi langsiktig. Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt disse Sumo-produksjonene i gang allerede fra lørdag, men det kommer. Jeg håper at folk kan se det langsiktige her, sier Taule.

– Satser dere på studio i forkant av kampene?

– Det kommer til å variere litt. I hovedsak blir det ikke studio. Det kommer vi til å spare til de store kampene og til sluttspillet. Det har noe å gjøre med at det er liveproduktet folk vil ha. Det å bruke for mye ressurser på å ha en halvtimes sending som skal planlegges – og du skal ha folk til å gjøre det, og teknikken er dyrere, men på de store kampene og i sluttspillet skal vi ha det. Vi vil ha en slags build-up til kampene, med kommentatorparene, men ikke akkurat den tradisjonelle studioposisjonen.

– Vi skal også bygge opp hockeyen redaksjonelt. Det skal vi gjøre via andre flater. Det skal vi gjøre i sportsnyhetene, i sosiale medier, i podkaster og så videre.

– Så hockey kommer til å bli veldig synlig i TV 2-universet framover?

– Ja, det håper jeg virkelig at det skal bli, men det er opp til oss alle. Det er opp til oss i TV 2 å finne de gode historiene, det er opp til klubbene å bidra med profiler. Vi trenger profiler. Det trenger også norsk hockey. Vi trenger nye haller på sikt også. Vi må løfte produktet på alle mulige måter. Jo mer interessant det blir, jo mer tid bruker vi på det, jo mer tid bruker du på det og VG og alle andre på det. Dette er et langsiktig løp.

– Hva kan du fortelle om serien med Erik Follestad?

– Veldig lite. Han skal lage en serie som hovedsakelig blir en digital satsing, der han skal rundt på besøk hos ulike klubber. Mer kan jeg ikke si foreløpig.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

2 Replies to “Slik ønsker TV 2 å bygge opp norsk hockey”

Legg igjen en kommentar