Slik svarer Vålerenga på Jordal-ønsket til Manglerud Star

Visualisering av Nye Jordal Amfi på innsiden. Foto: Oslo kommune

Manglerud Star har søkt Bymiljøetaten om å få dele Nye Jordal Amfi med Vålerenga.

Mens Manglerud Star venter til en eventuell ny arena står klar på Ryen i Oslo, ønsker osloklubben å dele hjemmearena med Vålerenga når Nye Jordal Amfi står klar.

Nye Jordal Amfi bygges av NCC Norge og skal romme 5500 tilskuere over fire plan. Den vil få et bruksareal på 11.550 kvadratmeter og ifølge Oslo kommune bli Norges mest moderne og energieffektive ishall.

– Vi vil mest sannsynlig doble inntektene våre dersom vi får spille i Nye Jordal Amfi, fra to millioner til fire millioner, sier Knut Erik Kristiansen, nestleder i styret til Manglerud Star, i et intervju med Nitten.no.

Et av hovedargumentene til Manglerud Star, er at klubben i dag ikke klarer å tilby istid til alle som ønsker det på Manglerud.

I Vålerenga ønsker man å ha et godt forhold til Manglerud Star, og støtter planene om en ny arena på Ryen. Når det gjelder å dele Nye Jordal Amfi, ser imidlertid Vålerenga-leder Morten Sandø flere praktiske utfordringer.

– Breddeklubben vår er den som vil påvirkes i størst grad. Det er jo ikke slik at det blir flere isflater når Jordal Amfi er ferdig bygget. Den provisoriske boblehallen har så vidt jeg har forstått kommunen planer om å fjerne. Da vil Vålerenga Bredde, altså barna, påvirkes i forhold til mindre istid i Nye Jordal Amfi. Kapasiteten er allerede sprengt og situasjonen blir nok ikke bedre av at enda et elitelag skal ta av istiden på Jordal, sier Sandø til Nitten.no.

Dette vil føre til at foreldre og barn som bor i Vålerengas nærhet søker seg til andre ishaller, som for eksempel Manglerud Ishall, mener Sandø, som legger til at dette vil slå negativt ut for rekrutteringen i Vålerenga.

– Det er heller ikke slik at Vålerenga Ishockey bare serveres en hall som er klar for Get-ligaen-spill. Her vil klubben selv måtte investere betydelig beløp for at LED-skjermer, innredning og fasiliteter faktisk vil tilfredsstille Get-ligaen-standard og en moderne publikumsopplevelse. Parkeringsplasser blir det heller ikke stort av på Nye Jordal, understreker Sandø.

Vålerengas daglige leder forteller at klubben merker en lavere grad av tilstedeværelse fra sine supportere mens klubben nå spiller i Furuset Forum. Sandø tror at Manglerud Star også ville ha fått en lignende utfordring ve å flytte ti Jordal.

– For Oslo som by, mener vi fokuset bør stå på å få hallen ferdig og få de klubbene som allerede er brukere av Jordal på fote igjen. Så for vår del, får vi konsentrere oss om oss selv og håpe at vi får litt hjelp i den vanskelige situasjonen forsinkelsene har satt oss i. Breddeklubben lider allerede nå i forhold til rekrutteringen slik forholdene er, sier Sandø til Nitten.no.

Han poengterer at Manglerud Star søkte kommunen om å få spille på Jordal Amfi for tre år siden og fikk avslag.

– Vi er kjent med at M/S har konkrete planer om å få til en hall på Ryen, og vi støtter dem selvfølgelig å få til dette. Det hadde vært bra for sporten, Oslos beboere og Manglerud Star, avslutter Sandø.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar