Slik var Mats Zuccarellos siste døgn i New York

Mats Zuccarello. Foto: Roy Kvatningen

Mats Zuccarello forteller Nitten.no om sine siste timer som en spiller i New York Rangers og sine første timer som en spiller i Dallas Stars.

Lørdag morgen ringte telefonen til Mats Zuccarello. Det var en ansatt i New York Rangers, som informerte ham om at han ikke skulle spille matchen mot New Jersey Devils.

Kampen i Madison Square Garden startet klokken 13.00 lokal tid. Selv om den gikk mot naborivalen fra den andre siden av Hudson-elva, og selv om Zuccarello har storspilt i rekke med Mika Zibanejad og Chris Kreider siden nyttår, ville ikke Rangers ta sjansen på at nordmannen skulle skade seg.

Manager Jeff Gorton jobbet nemlig med å bytte ham bort og regnet med en snarlig løsning.

– Det var ikke noe stort sjokk da jeg fikk telefonen i morges om at jeg ikke skulle spille. Jeg hadde en følelse av det fra før av, forteller Zuccarello til Nitten.no.

Han reiste likevel til arenaen i god tid.

Mens lagkameratene skiftet i garderoben, mens de varmet opp med fotball i gangen under tribunene, mens de spilte kampen, mens de scoret fem ganger og bare slapp inn to mål, tok Zuccarello farvel med mange av de ansatte i New York Rangers.

Han så ikke kampen fra tilskuerplass, men holdt seg i garderoben. Etter kampen sa han farvel til lagkameratene sine også.

– Jeg har vært her i ni år og fått venner overalt. Det var veldig «emotional» å si farvel til gutta, men sånn er denne businessen her. Det var tøft å si ha det for siste gang, forteller 31-åringen.

Han spilte 509 grunnseriekamper for New York Rangers og var lagets beste poengplukker i fire av de fem siste sesongene. Tre ganger ble han tildelt «Steven McDonald Extra Effort Award» av fansen.

Rangers-ledelsen holdt hans agent informert om overgangsforhandlingene. Via agenten fikk Zuccarello høre at det så ut til å gå mot enighet med Dallas Stars. Ifølge velinformerte journalister som Larry Brooks, Bob McKenzie og Elliotte Friedman har en rekke lag vist interesse for Zuccarello, som eksempelvis Nashville Predators, Calgary Flames og Pittsburgh Penguins, men nå så det ut til å ende med Dallas Stars.

Ingenting var avklart, men det ville trolig ende med Dallas Stars.

Dette kom også ut i sosiale medier. New York Rangers-fansen har I flere dager takket Mats Zuccarello for innsatsen for klubben, og dette ble intensivert da ryktene om Dallas Stars dukket opp.

Klokken 17.07 postet TSN-journalist Darren Dreger at Zuccarellos overgang til Dallas Stars var bekreftet. Noen sekunder senere fulgte han opp med at Rangers fikk to draftvalg i retur.

– Han visste det før meg. Jeg visste ikke at det var klart før jeg fikk en melding fra en kompis hvor det stod «Grattis med Dallas!», forteller Zuccarello til Nitten.no.

Darren Dreger var også den som breaket nyheten om Zuccarellos fireårskontrakt først, den gang den ble signert i 2015.

– Men jeg visste at det kom til å skje noe. Jeg fikk beskjed om å være klar. Så jeg var klar.

– Det er en spesiell bransje du er i …?

– Sånn er det. Det er ikke noe å gjøre med det. Nå starter et nytt kapittel.

Litt etterpå tok Rangers-manager Jeff Gorton kontakt og informerte ham om at overgangen var fullført. Spillerlisensen til Mats Zuccarello tilhørte nå Dallas Stars.

Dermed var det bare å vente på telefon fra Dallas-ledelsen, for å få praktisk informasjon derfra.

Dallas Stars spiller kamp mot Chicago Blackhawks i Illinois søndag klokken 14.00 lokal tid (20.00 norsk tid). Deretter skal texasklubben til Las Vegas for å spille mot Vegas Golden Knights tirsdag (kampstart 03.00 natt til onsdag, norsk tid) og til Los Angeles for å spille mot Kings fredag (03.30 norsk tid).

Etter samtalen med Dallas-manager Jim Nill, ble det klart at Zuccarello skal reise rett til Chicago og debutere for sin nye klubb under ett døgn etter at overgangen ble ferdigforhandlet. I arbeidsavtalen mellom NHL og spillerforeningen står det at en spiller skal «gis rimelig tid til å møte opp hos sin nye klubb». I praksis betyr det «raskest mulig».

– Jeg skal spille i Chicago i morgen klokka 14, forteller Zuccarello til Nitten.no klokken 21.30 lokal tid, eller 03.30 norsk tid.

– Jeg skal opp klokka fire i natt og har et helt liv jeg skal pakke ned nå. Det har gått i ett. Jeg skal rett til Chicago og så er det vel 2-3 kampers «road trip», fortsetter han.

Hva det blir til når han omsider kommer til Dallas, vet han ikke. I henhold til arbeidsavtalen er den nye klubben pliktet til å betale for inntil 21 døgn på hotell.

– Det har jeg ikke pratet med dem om. Det ordner seg. Jeg er ikke så pirkete på om det blir hotell eller leilighet.

– Hva tenker du om at du skal spille for Dallas Stars?

– Nå er jeg klar for å oppleve noe nytt, på et nytt sted og forhåpentlig komme til sluttspill. Nå gleder jeg meg, sier Zuccarello entusiastisk.

Det kan vi tilskuere gjøre også. I Dallas Stars vil han få spille med folk som Jamie Benn og Tyler Seguin, to av de beste offensive spillerne i NHL de siste årene. Benn har de siste fem sesongene gjort 365 poeng på 383 grunnseriekamper, noe som er åttende best i hele NHL i denne perioden. Seguin er tolvte best med 357 poeng på 368 kamper.

Sånne medspillere har ikke Mats Zuccarello hatt i New York Rangers.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar