Slik ville Norges landslag ha sett ut hvis pressen fikk bestemme

Norges landslag under trening i Herning i fjor. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Nitten.no og fire fremtredende hockeyjournalister i Norge har tatt ut hver sin landslagstropp. Her er resultatet.

Det var uro internt i det norske landslaget under og etter VM i Danmark for snart ett år siden. Ifølge TV 2s hockeyekspert Erik Follestad Johansen går misnøyen til en del spillere blant annet ut på at landslagsledelsen tok ut sine egne sønner i troppen.

Patrick Thoresen meldte forfall på grunn av skade, men ville selvfølgelig ha vært med i troppen dersom han var frisk og spillelysten. Ingen hadde reagert på det. Han er en av de beste spillerne norsk hockey har hatt noensinne – og fremdeles på toppnivå.

Flere reagerte angivelig på at landslagstrener Petter Thoresen fant plass til Steffen Thoresen. Også sportssjef Petter Salstens sønn Eirik var inkludert i troppen.

Nitten.no ble startet samme dag som VM begynte i 2018 og undertegnede har ingen forutsetninger for å mene om dette var rett eller galt.

I lys av opplysningene til Erik Follestad Johansen er det likevel interessant å se på hvordan landslagstroppen nå i 2019 vil se ut dersom helt uavhengige parter står for utvelgelsen.

Nitten.no har derfor bedt Øystein Jarlsbo og Vegard Aulstad i VG, Jonas Bariås i TV 2 og Anders Bakkerud i Hamar Arbeiderblad om å ta ut hver sin landslagstropp. I tillegg har undertegnede plukket ut en tropp.

Dette er selvfølgelig ingen enkel oppgave, noe Petter Thoresen allerede har erfart. Det er mange gode hockeyspillere som endte opp med å bli utelatt og ikke engang få stemmer.

Her er resultatet:

* Disse spillerne fikk også stemmer: Lars Volden (1), Daniel Sørvik (2), Dennis Sveum (1), Robin Dahlstrøm (1), Ludvig Hoff (1), Jacob Lundell Noer (2), Jonas Oppøyen (1), Tommy Kristiansen (2).

** Både Daniel Sørvik og Patrick Ulriksen fikk to stemmer. Plassen ble gitt til Ulriksen fordi journalisten som opprinnelig stemte på Sveum ble bedt om å være tie-breaker og da valgte Ulriksen framfor Sørvik.

*** Mats Zuccarello er selvskreven i troppen dersom han kan delta. Vi har utelatt ham her fordi sjansen er stor for at Zuccarello enten er involvert i NHL-sluttspill med Dallas Stars eller må stå over fordi han er kontraktløs 1. juli og ikke kan ta sjansen på en alvorlig skade.

**** Andreas Martinsen er tatt med, men det er mulig at han er opptatt med spill for Chicago Blackhawks eller Rockford IceHogs mens VM i Bratislava spilles. Martinsen er for tiden i Rockford, som ligger på sluttspillbobla. Rockford må gå helt til semifinale i AHL-sluttspillet for at det skal kollidere med VM-sluttspillet. Chicago ligger utenfor sluttspill.

 

Denne troppen gir en del interessante kombinasjonsmuligheter. Den inneholder målscorere som Tobias Lindström, Michael Haga, Thomas Valkvæ Olsen og Sondre Olden, samt playmakere som Mathis Olimb og Emilio Pettersen. Her er det power-play-backer og mer defensive typer. Og det er nok allsidige forwards her til at landslagssjef Petter Thoresen kan teste ut mange kombinasjoner inntil han finner de som fungerer best. Martin Røymark og Tobias Lindström fungerer veldig godt sammen i Vålerenga, og vil sikkert gjøre det her også om de eksempelvis får med seg Patrick Thoresen på høyresiden.

Her er landslagstroppene brutt ned på hver journalist som har bidratt til denne artikkelen:

Ingen av oss sitter med fasiten her, hvis noen skulle tro at vi innbiller oss det. Disse troppene er ganske offensive og gir Thoresen mulighet til å kjøre tre målfarlige rekkekombinasjoner, noe Thoresen har snakket om at han vurderer å forsøke.

Hvilke spillere savner du her? Legg gjerne inn egne forslag i kommentarfeltet!

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

3 Replies to “Slik ville Norges landslag ha sett ut hvis pressen fikk bestemme”

  1. Artig øvelse, og mange gode spillere som alle fortjener en plass på laget. Men jeg finner bare Forsberg som kan gå inn i en defensiv 4 rekke. Thoresen kunne vært brukt der, men det ville jeg kalt missbruk…

  2. Spennende å se om pappa Thoresen tør å ta ut Steffen Thoresen på dette laget 😉

Legg igjen en kommentar