Slik vurderer Rune Gulliksen nykommerne i Stjernen

Rune Gulliksen er fornøyd med stallen til Stjernen. Foto: Stjernen.no / Reuters

– Det blir en tøff sesong, for det satses utrolig hardt i Get-ligaen, men vi gleder oss, sier sportssjef Rune Gulliksen.

Sesongen 2017/18 ble tøff for tradisjonsrike Stjernen. Fredrikstadklubben falt fra 71 poeng i 2016/17 til svært beskjedne 44 poeng i 2017/18. Plassen i Get-ligaen ble først reddet etter kvalifiseringsspill.

Nå er dette historie.

Bengt-Åke Gustafsson, som tidligere har ført Sverige til VM-gull, er på plass som ny trener. Stjernen har også vært aktiv på overgangsmarkedet. To backer og seks forwards er hentet inn. Denne uka la Stjernen også ut en innsamlingsaksjon på Spleis.no for å finansiere enda en forward – et prosjekt klubben kaller «Folkets spiller».

Innsamlingsaksjon
– Vi prøver å få inn en senter, eller en som kan spille både senter og ving. Nå er det sånn at vi må få inn pengene vi trenger til dette, og det er det denne (kampanjen) skal hjelpe oss med, sier sportssjef Rune Gulliksen i Stjernen til Nitten.no.

– Har dere ett eller flere konkrete navn på ønskelisten?

– Vi har flere navn. Det har ikke vært noen mangel på navn. Vi har imidlertid bestemt oss for å ikke hente noen før vi har penger til det. Hadde vi hatt pengene, hadde vi hentet en allerede, understreker Gulliksen.

Stjernen har gode erfaringer med «Folkets spiller». Klubben har tidligere fått inn spillere som Henric Höglund, Nicklas Rahm, Curtis Gedig og Victor Backman på denne måten.

– Vi håper at Fredrikstad-publikummet kjenner at de har lyst til å være med på dette. Alle monner drar. Vi har satt et mål på 250.000. Vi håper å kunne nå det målet i løpet av september, forteller sportssjefen.

Gulliksen mener at en aksjon som «Folkets spiller» er en bra anledning for publikum og sponsorer til å føle seg enda tettere knyttet til klubben.

– Ja, absolutt. Det er jo tanken.  Du ser at Frisk Asker gjør det, Lillehammer gjør det, Storhamar gjør det, Sparta gjør det. Det er en fin greie for alle som ønsker å bidra til at vi skal ta et steg til.

Storhamar benyttet seg av sammen metode for å hente inn Aaron Irving, backen som er foreløpig siste tilskudd i stallen til mesterlaget fra Hamar.

Kjente forwards
– Hvor tilfreds er dere med spillerstallen ellers?

– Vi er ganske fornøyd med den stallen vi har. Vi har mistet noen og vi har fått inn noen. Jeg synes at vi har en spennende stamme, med bra fart og fine, ydmyke gutter som jobber hardt hver eneste dag for å kunne ta neste steg. Vi er bra fornøyd med hvordan det ser ut, sier Gulliksen til Nitten.no.

Målfarlige Christoffer Larssen Berger (22) kommer fra Kongsvinger, sammen med den gamle kjenningen Daniel Trnavsky (24), som spilte for Stjernen før han signerte for Kongsvinger i 2015. Markus Resberg Mikalsen (20) har også vært i Stjernen på aldersbestemt nivå. 20-åringen spilte seniorhockey for Comet forrige sesong, og er nå tilbake i moderklubben.

Hampus Gustafsson (27) er hentet fra Storhamar og Eirik Børresen (27) fra Stavanger Oilers. Begge har det til felles at Stjernen tror de kan få ut mer i Fredrikstad enn de klarte forrige sesong.

– Hampus kjenner jeg fra før, i og med at jeg har bodd på Hamar og sett ham der oppe. Han er en ganske bra spiller. Stabil og hardtarbeidende. Han hadde litt utfordringer i fjor med skader, og kom litt gærent ut der, men jeg så Hampus i 2016 og kan vi få ham tilbake i den formen han var i da, er han en veldig bra spiller. Jeg tror at han kommer til å få bra med tillit og gjøre en god sesong for oss, forteller sportssjef Gulliksen.

– Eirik kjenner jeg også godt fra før, både igjennom det han gjorde i Storhamar og i Stavanger i fjor. Han hadde en litt vanskelig sesong der, han fikk det ikke helt til, og møtte motgang for kanskje første gang på en del sesonger. En stabil, smart, rutinert Get-ligaen-spiller. Da vi fikk muligheten til å hente ham, synes jeg det var en bra investering. En norsk spiller som ønsket å komme til oss for å få både selvtilliten og trøkket tilbake dit han ønsker å ha det. Det blir spennende å se om han finner tilbake til den Eirik vi har sett før.

Den siste forsterkningen på forwardsiden er Peter Lindblad.

– Han er en amerikansk spiller som har to bra sesonger bak seg i Manglerud Star. Fin type, jobber bra, du ser at han har en bra drive i spillet sitt. Han passer bra til hvordan vi ønsker å spille hockey. Han kommer til å tilføre både fart og intensitet. Det blir spennende å se om han klarer å videreføre det han har gjort i Manglerud Star. Det er det vi håper.

Ukjente backer
De to nye backene er imidlertid ubeskrevne blad. Antti Kauppila (28) har en rekke sesonger i Mestis bak seg, samt tre sesonger i østerrikske Bregenzerwald, der han gjorde 15 poeng på 30 matcher forrige sesong.

– Kauppila er en spillende back som har vært i Alpeligaen de siste sesongene og gjort det bra der. Det blir spennende å se om han matcher det fysiske spillet i Get-ligaen. Spillemessig er jeg ikke bekymret, men det er en utfordring å håndtere det fysiske spillet i Get-ligaen, som er høyere enn det han er vant med, sier Gulliksen til Nitten.no.

Den kanskje mest spennende nykommeren i Stjernen, er den 22 år gamle backen Albin Lindgren, som kommer fra tredje nivå i Sverige. Lindgren gjorde hele 15 mål på 38 matcher for Skövde forrige sesong. En så målfarlig back er virkelig sjelden kost. Totalt ble det 33 poeng på de 38 kampene.

Gulliksen er spent på akkurat det samme med Lindgren som med Kauppila – om han kommer til å takle det fysiske spillet i Get-ligaen.

– Han hadde en veldig fin sesong i fjor, og var en av toppscorerne i sin avdeling i Sverige, på backsiden. Albin ønsket nye utfordringer. Han er en bra offensiv spiller, først og fremst, og det er dette vi ønsker å bygge videre på. Han har hatt en god start på det han har gjort her. Jeg forventer at Albin kommer til å gjøre en solid jobb for oss. Han er en spennende spiller, sier Gulliksen.

Selv med disse nykommerne, og eventuelt en ny senter i løpet av høsten, erkjenner Stjernens sportssjef at 2018/19 blir nok en utfordrende sesong. Fredrikstads hockeystolthet har ikke vært blant de fem beste i Get-ligaen siden 2006.

– Hva skal til for at Stjernen er fornøyd med 2018/19-sesongen?

– At vi spiller underholdende hockey, at vi kan gjøre Stjernehallen til en arena som motstanderne frykter å komme til, og at vi ser utvikling hos individet. Hvis vi får utvikling hos hver enkelt spiller, vil også resultatene blir sterkere. Det blir en tøff sesong for oss, for det satses utrolig hardt i Get-ligaen. Det har kanskje aldri blitt satset så hardt i Get-ligaen før, men vi gleder oss og tror vi vil få en bra sesong, avslutter Gulliksen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar