Sommerens viktigste dag for Zuccarello

MATS ZUCCARELLO ønsker å bli værende i New York Rangers. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

DALLAS (Nitten.no): Fredag starter NHL-draften 2018 og det betyr at vi får et klarere bilde av framtiden til Mats Zuccarello.

New York Rangers er i ferd med å bygge opp et nytt lag. David Quinn er hentet inn som trener, noe som vil gi spillerne en helt annen hverdag enn under Alain Vigneault. Spillere som Rick Nash, Nick Holden, Derek Stepan, Ryan McDonagh og J.T. Miller har det siste året forsvunnet ut. Inn har manager Jeff Gorton fått unge talenter som Brett Howden, Ryan Lindgren og Libor Hajek.

Flere unge talenter kommer inn fredag. Rangers har tre valg i første runde av draften, som for øvrig sendes på Viasport og Viaplay i Norge. Manhattanklubben sitter på valg nummer ni, 26 og 28.

– Vi har til intensjon å bruke disse valgene, men de er i spill. Akkurat nå er vi innstilt på å bruke dem selv, men hvis det dukker opp noe, forandrer det seg, sier Gorton.

Ferske Zuccarello-rykter

Det har også dukket opp nye rykter rundt Mats Zuccarello, som kan være den neste veteranen som forsvinner fra Rangers i bytte mot yngre spillere eller draftvalg. David Pagnotta fra The Fourth Period hevder at Rangers utforsker potensielle byttehandler med Zuccarello involvert. Hvor pålitelig dette er, vet jeg ikke.

Før overgangsvinduet stengte i vinter, skal Calgary Flames og San Jose Sharks ha snakket med Rangers om Zuccarello. Siden den tid har Sharks hentet inn Evander Kane, så deres behov for forsterkning på vingplass er redusert. Flames leter fremdeles etter en høyreving, men har ingen draftvalg før i fjerde runde. Til gjengjeld har den kanadiske klubben en rekke store backtalenter, noe Rangers fremdeles bør være meget interessert i.

Ett navn å merke seg der, er Adam Fox. Han er 20 år gammel og fra New York, spiller collegehockey for Harvard og har ennå ikke signert en kontrakt med Calgary. Han spås en lysende framtid, blant annet på bakgrunn av imponerende spill for USA i junior-VM.

Zuccarello har stor verdi for New York Rangers selv i en omstillingsfase, ettersom han kommer på jobb hver dag med et smil om munnen, jobber knallhardt og forventer å vinne. Det er kulturbærere som ham en manager ønsker at unge spillere skal omgås. For Zuccarellos del, kan han tjene langt mer penger på en trade.

Les mer her: Zuccarello kan tape titalls millioner på Rangers’ slagplan

Det er flere grunner til at dette er en viktig dag for Mats Zuccarello. Tidligere i dag offentliggjorde han hvilke spillere som foreløpig er klare for hans showkamp på Ullevaal stadion 11. august. Det er en imponerende samling stjerner:

Nicklas Bäckström, Derick Brassard, Zdeno Chara, Mattias Ekholm, Oliver Ekman-Larsson, Filip Forsberg, Peter Forsberg, Carl Hagelin, Victor Hedman, Roman Josi, William Karlsson, John Klingberg, Hampus Lindholm, Ryan McDonagh, Nino Niederreiter, William Nylander, Antti Raanta, Mats Sundin, Alexander Wennberg og Mika Zibanejad.

Fredag kan by på masse action

Det spekuleres mye på denne tiden av året, og i 2018 kanskje mer enn på lenge. Blant de ferskeste ryktene er at Colton Parayko, en framtidig Norris Trophy-kandidat i mine øyne, kan bli tradet fra St. Louis Blues, at Max Pacioretty kan bli tradet fra Montreal Canadiens, at Pittsburgh Penguins er interessert i Jeff Skinner og kan trade Phil Kessel, Dominik Simon, Conor Sheary eller Carl Hagelin og at Edmonton Oilers vil trade sitt 10.-valg i draften for en NHL-spiller.

Pierre LeBrun melder at Ilja Kovaltsjuks agent J.P. Barry fredag skal snakke med de fire sterkeste kandidatene til å få russerens signatur, med håp om å «få fortgang». De fire klubbene er Boston, Los Angeles, San Jose og Vegas. 

Samtidig har Artemi Panarin gitt Columbus Blue Jackets beskjed om at han foreløpig ikke er interessert i å forlenge kontrakten. Det øker tradediskusjon-villigheten til blåjakkene, men ikke i stor grad. I Ottawa insisterer manager Pierre Dorian på at han vil vente til etter 1. juli med en Erik Karlsson-beslutning, i håp om at den svenske stjernebacken skal signere en ny kontrakt da.

Ottawa Senators er for øvrig i den interessante situasjonen at klubben skylder Colorado Avalanche et førsterundevalg og kan bestemme om de vil gi denverklubben dette førsterundevalget i år eller i 2019. Nå har de valg nummer fire i første runde, noe som gir dem en kvalitetsspiller, men samtidig er Senators et såpass dårlig lag at de risikerer å gi fra seg et enda høyere valg i 2019. Colorado har forberedt seg på å velge, i tilfelle Ottawa ombestemmer seg og gir dem årets valg. Dorian kan vente helt til det blir deres tur i draften.

Washington Capitals kan komme til å sende fra seg Philipp Grubauer, andrekeeperen som ønsker sjansen som førstekeeper i NHL. Ifølge Elliotte Friedman i Sportsnet skal prisen på Grubauer være høyere enn først antatt, noe som tyder på at det er mange klubber som har meldt interesse her. Carolina Hurricanes, Buffalo Sabres og New York Islanders er navn som slår meg her.

Draftvalg på flyttefot?

Selve draften blir også meget spennende. Rasmus Dahlin går som nummer én, til Buffalo Sabres. Carolina Hurricanes velger trolig Andrej Svetsjnikov med andrevalget, mens Montreal Canadiens sitter på tredjevalget og ønsker en senter – nemlig finnen Jesperi Kotkaniemi. Det kan være at Montreal trader seg ned et hakk eller to fordi andre spillere rangeres høyere og Marc Bergevin muligens kan få noe ekstra i tillegg til å lande Kotkaniemi uansett.

Hele seks klubber sitter på mer enn ett draftvalg i første runde i år og har dermed mer ammunisjon hvis de ønsker å fyre av en trade. Rangers har altså tre valg. Philadelphia Flyers har nummer 14 og 19. Ottawa har nummer 4 og 22. Detroit Red Wings har nummer 6 og 30 og Chicago Blackhawks har nummer 8 og 27.

Islanders har valg nummer elleve og tolv i første runde. I den klubben skjer det store ting om dagen. Lou Lamoriello er hentet inn som president og manager, og denne uka signerte Stanley Cup-mester Barry Trotz som trener. Det sies her i Dallas nå at John Tavares kan komme til å forlenge med Islanders og at det kan skje allerede fredag. Vi får se. Han er jo bare noen dager unna å kunne snakke med alle klubbene i NHL. Kontrakten hans går ut 1. juli.

Mathias Emilio Pettersen må nok vente til dag to med å bli draftet. Fredag avvikles kun første runde, mens runde to til sju går av stabelen lørdag. Viasport og Viaplay sender forresten dette også.

Nitten.no er til stede i Dallas og kommer med masse stoff denne helgen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar