Spillerne visste ikke om alvoret i Stjernen før lokalavisen omtalte krisen

Den økonomiske situasjonen i Stjernen er dramatisk. Denne uka sitter ledelsen i krisemøter.

Fredriksstad Blad meldte mandag at ledelsen i Stjernen «må vurdere absolutt alle tiltak» for å ordne opp i den økonomiske krisen som klubben befinner seg i.

Sponsorinntektene har ikke vært på det nivået klubben håpte. I forrige uke sa salgssjef Knut Egeland opp jobben i klubben, etter bare ti måneder i stillingen. Egeland har selvfølgelig ikke skylden for krisen, men oppsigelsen hans vitner om at jobben ikke har vært enkel.

Stjernehallen er overmoden for pensjonistlivet og sliter med å tiltrekke seg tilskuere. Bare 95 tilskuere løste billett til søndagens 3-1-seier mot Frisk Asker, skriver Fredriksstad Blad. Det var 1116 tilskuere på kampen, men 1021 av dem har sesongkort.

Styreleder Jan Petter Pettersen forteller til lokalavisen at «det er vanskelig å se andre alternativer» enn å kutte kostnadene akkurat nå. Det kan innebære nedbemanning i en allerede syltynn administrasjon og det kan bety at spillere forsvinner ut.

Etter det Nitten.no erfarer, visste ikke spillerne i klubben at situasjonen var så dramatisk før lokalavisen omtalte krisen mandag.

– Dette har kommet ganske brått på de siste ukene og det har vært veldig mye møtevirksomhet. At spillerne ikke visste noe, er ikke helt riktig, men det var et voldsomt trykk fra mediene i går og det kom på trykk før vi hadde møtet med spillerne, sier Pettersen til Nitten.no.

– Hvordan reagerer spillerne på situasjonen?

– Spillerne tar det til etterretning. Vi er jo sammen om dette, alle sammen. Vi skal jobbe oss ut av dette sammen. Vi prøver å unngå at det skal skje noe med spillerstallen, for vi trenger hver eneste spiller, men vi utelukker ingenting ennå, forklarer Pettersen.

Stjernen håper å få på plass en ny og mer moderne arena. Bystyret i Fredrikstad vedtok i desember 2016 bygging av ny ishall, med en tilskuerkapasitet på 3500 tilskuere og moderne fasiliteter. Den vil sannsynligvis ikke så ferdig før tidligst i 2022.

– Hvordan har Stjernen havnet i denne situasjonen?

– Inntektssvikt. Vi hadde et budsjett som vi ikke klarte å fylle, for å si det sånn. Vi bygger jo klubb fram til en ny arena. Samtidig som vi skal bygge lag, skal vi bygge administrasjon, noe vi ser på som viktig inn mot ny arena. Vi hadde håpet å få en bedre stall i år og har brukt litt mer penger på det. Vi er jo et av de nederste lagene på tabellen og det er ingen drahjelp når det gjelder tilskuere.

Stjernen håper nå blant annet at næringslivet i Fredrikstad stiller opp, slik at den tradisjonsrike toppdivisjonsklubben klarer å innfri de økonomiske kravene fra Norges Ishockeyforbund, som blant annet innebærer at laget må ha en positiv egenkapital innen utgangen av 2019.

– Vi håper å klare dette uten å gjøre altfor mye gærent, at vi skal klare å skaffe de midlene vi trenger. Det er ikke nok med at man skal gå i null, vi skal ha positiv egenkapital også. Det er jo krav som i og for seg er fornuftige, men vi det tar litt mer tid enn vi hadde trodd å komme dit. Vi har fortsatt et godt håp om at vi skal klare det, avslutter Pettersen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar