St. Louis – Boston 2-7: Dette lærte vi av Bostons utklassing

Torey Krug ble den store spilleren i finalekamp tre, med fire poeng. Foto: Skjermdump fra NHL.com

Boston Bruins gikk fra å bli utklasset i minuttene som avgjorde kamp to til å utklasse St. Louis fullstendig i kamp tre.

Den første finaleseieren i St. Louis Blues’ historie kom i finalekamp to, men den seieren står enn så lenge som den eneste. Boston Bruins slo nemlig kraftig tilbake i kamp tre og leder nå 2-1 i seirer i best-av-sju-serien.

Nok en gang var det Bostons power-play som satte i gang målproduksjonen. Idet kampen ebbet ut med 7-2 til Boston, hadde Bruins scoret fire ganger i overtall.

Boston har en uttelling på eventyrlige 42,9 prosent i power-play i finalene mot St. Louis, mens Blues bare har scoret på ti prosent av sjansene sine. Når Boston i tillegg har fått 14 sjanser mot 10 for St. Louis, skjønner man hvor skoen trykker.

Patrice Bergeron styrte lekkert inn 1-0 mens David Perron satt utvist.

St. Louis klarte ikke å respondere før kampen i realiteten var tapt. Boston ledet nemlig 3-0 etter første periode og økte til 4-0 bare noen sekunder inn i andre periode.

Hjemmefansens håp om å skikkelig lørdagsfest ble en vondt antiklimaks.

Boston var rett og slett overlegen sin finalemotstander i denne kampen. St. Louis skapte få store målsjanser utover de to scoringene som kom etter at matchen altså var avgjort.

Den store spilleren? Vel, sånn bortsett fra at Zdeno Chara er 2,05 meter høy og Colton Parayko er 1,98, var det Torey Krug. Den 175 centimeter høye backen vartet opp med ett mål og tre assists i denne matchen.

Krug står nå med 16 poeng på 20 kamper i årets sluttspill.

Her er ti ting vi lærte underveis:

1) Disse lagene har ingen planer om å ta menneskelige hensyn i taklingene. Kamp tre åpnet med flere potensielt beinknusende smeller. Charlie McAvoy satte inn en hard takling på Jaden Schwartz, Sammy Blais fulgte opp med en enda hardere takling på David Backes og så ble Jake DeBrusk utvist for den tredje harde taklingen på få sekunder.

Oskar Sundqvist ble suspendert i én kamp for sin brutale takling på Matt Grzelcyk i kamp to, og sto dermed over kamp tre. Han ble erstattet av Zach Sanford.

Dette er allerede den mest fysiske finaleserien vi har sett på mange år.

2) Før kamp tre ble Bostons førsterekke med Patrice Bergeron, Brad Marchand og David Pastrnak utfordret til å spille bedre. Denne rekka har vært en ikke-faktor i de to første kampene, men det er naturlig å tro at det skyldes skader.

Uansett svarte stjernene på tiltale. Bergeron endte kampen med tre poeng, ett mål og to assists, mens David Pastrnak scoret ett mål og Brad Marchand noterte seg for en assist.

3) Utvisninger har kostet St. Louis tidligere i denne serien. Boston har et meget bra power-play og har scoret på 35,9 prosent av sjansene sine i årets sluttspill. Det er et fenomenalt bra tall!

1-0 kom også i overtall, mens David Perron satt utvist for interference. Torey Krugs skudd fra blålinja ble styrt i mål av Patrice Bergeron.

Utvisningen til Perron kom fordi han ikke hadde kontroll på omgivelsene sine. Han nektet en Boston-spiller i å skøyte framover i angrep på en kontring, men det eneste han oppnådde var at en tre-mot-to-situasjon ble en to-mot-én. Enkel matte tilsier at St. Louis ble redusert fra å ha 40 prosent av spillerne i en situasjon til å ha 34 prosent.

4) Charlie Coyle har vært en stor suksess for Boston Bruins etter at han kom fra Minnesota Wild i bytte mot Ryan Donato. Coyle jobbet på tampen av første periode knallhardt i eget rundvant og kom seirende ut med pucken der, før han noen sekunder senere styrte inn 2-0 med et presist håndleddsskudd etter at pucken i mellomtiden hadde vært innom Danton Heinen og Marcus Johansson. En oppvisning i sluttspillhockey!

5) Sean Kuraly fulgte opp med et håndleddsskudd som tok Jordan Binnington på senga. Pucken lå ved beina til Joakim Nordström og Joel Edmundson, som begge kjempet hardt for å vinne kontroll over den. Nordström så at Kuraly var ledig og sparket pucken videre til ham, noe som gjorde det mulig for Kuraly å skyte mellom beina på Alex Pietrangelo og dermed overraske Binnington.

St. Louis utfordret spillet for offside, men etter en videogjennomgang ble det konkludert med at det var onside. Blues fikk dermed to minutter utvisning for drøying av tiden, i tillegg til at Boston fikk en 3-0-ledelse.

Og alt dette skjedde før første periode tok slutt!

6) Boston Bruins avgjorde i praksis finalekamp tre allerede i første periode, med tre scoringer. I tillegg hadde Bruins et power-play i starten av andre periode, for den nevnte drøyingen av tid fra St. Louis, og det overtallet benyttet bortelaget til å øke ledelsen til 4-0.

Torey Krug fant David Pastrnak foran mål, og tsjekkeren tok kontroll over pucken før han vippet den over leggskinnet til Binnington med en elegant backhand.

4-0 før 21 minutter var spilt!

7) Zach Sanford kan spille hockey, han også. I sin finaledebut spilte han fram Ivan Barbasjev til 1-4-scoringen midtveis i andre periode. Zdeno Chara forsøkte å takle ham overende, men Sanford sto imot giganten på imponerende vis.

8) Torey Krug satte inn 5-1 for Boston Bruins og jagde dermed Jordan Binnington ut av kampen. Binnington var egentlig sjanseløs på denne scoringen, fordi skuddet fra Krug gikk via Jay Bouwmeester og endret retning rett foran ham.

9) Colton Parayko reduserte til 2-5 med et slagskudd fra blålinja som traff Brandon Carlo foran målet til Tuukka Rask og satte finnen ut av spill. Hvis det er én ting Parayko kan kritiseres for, er det at han ikke er flink til nok å bruke det knallharde skuddet sitt. Han kan skyte oftere og han bør kanskje også trene på å få skuddet på mål.

10) Fjerderekka til Boston Bruins fortsetter å imponere. Joakim Nordström spilte fram Noel Acciari til 6-2-målet, som kom i åpent bur etter at Jake Allen var byttet ut med en utespiller.

Sean Kuraly (4), Joakim Nordström (4) og Noel Acciari (2) har til sammen gjort ti poeng på disse tre finalekampene.

Marcus Johansson satte inn 7-2 noen sekunder senere, på et direkteskudd fra høyresirkelen etter en fin jeg-ser-en-annen-vei-enn-jeg-sentrer-pasning fra Torey Krug.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar