– Standarden på Get-ligaen er blitt mye bedre

Kristian Forsberg er klar for en ny sesong – og håper selvsagt at den skal gå bedre for Stavanger Oilers enn den forrige gjorde. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Nitten.no snakker med Stavanger Oilers-kaptein Kristian Forsberg om hva som gikk galt i fjor og hvilke forventninger han har foran kommende sesong.

STAVANGER (Nitten.no): Etter å ha dominert norsk hockey i en årrekke, landet Stavanger Oilers med et brak forrige sesong. Seks strake norgesmesterskap førte kanskje til at klubben ble for selvgod? Det er ikke godt å vite. Sesongen 2017/18 endte iallfall med en oppsiktsvekkende sjetteplass i grunnserien og exit allerede i første runde av sluttspillet.

Nitten.no håper at kaptein Kristian Forsberg kan forklare hvorfor det gikk så galt forrige sesong.

– Nei, si det? Det er litt sånn når du kommer inn i en ond sirkel, når du får en dårlig start, og folk forventer at vi skal gjøre det bra, at selv om man kanskje ikke innrømmer det der og da, så blir man jo stressa. Man har alltid ambisjoner om å vinne, og så ser man at det ikke går. Så blir det krampaktig og man hører folk begynne å prate. Man prøver forskjellige ting hele tida, hele året, men i fjor fungerte det bare ikke. Det er vanskelig å sette fingeren på noe spesielt, sier Forsberg.

«Uff, er det den dagen i dag også?» ble følelsen blant Oilers-spillerne etter hvert. Det er ingen god følelse.

– Sånn har vi aldri hatt det før, for vi har alltid hatt en bra kurve. I fjor var det veldig opp og ned. Vi hørte «Nå er Oilers friskmeldt» etter to seirer på rad. Så tenker du for deg selv «Å, ja, vi er kanskje det?», men så er vi dødsræva i neste match. Vi slet med å finne jevnheten hele sesongen.

– Hvordan preger sånt et lag som er vant med å vinne hele tiden?

– Det er jo ikke noe moro. Man har jo sluttspillet, som man kan klamre seg til, men det var jo fort over, det også. Det var ikke sånn at Frisk rundspilte oss, men vi sleit med effektiviteten.

– Hadde dere tro på dere selv inn i sluttspillet?

– Det var jo vår sjanse til å revansjere oss, så vi var sugne på å vise at vi kunne bedre. Men i fjor kunne vi rett og slett ikke bedre. Jeg tror folk ble mer stressa enn man går rundt og sier. Man bryr seg jo om dette man driver med, sier Forsberg til Nitten.no.

Selv om Oilers-kapteinen sliter med å finne én eller flere konkrete forklaringer på 2017/18-sesongen internt i klubben, er han overbevist om at det var én vesentlig årsak eksternt.

– Standarden på hele Get-ligaen har blitt mye bedre. Det er flere lag som melder seg på. Før var det ikke så mange lag. Og det er jo bra at det er flere lag i toppen nå, konstaterer Forsberg.

Dette har vi sett nå i sommer også. Både Oilers, Lillehammer og Frisk Asker har hentet inn unge spillere med AHL-erfaring. Tidligere var det gjerne avdankede veteraner som kom til Norge fra Nord-Amerikas nest beste liga, nå er det spillere som håper at et opphold i Europa skal gi dem sjansen i NHL en gang i framtiden.

I Lillehammer har man for eksempel Austin Cangelosi, som har vunnet poengligaen i sine lag både i den defensivt solide juniorligaen USHL og på collegenivå med Boston College. Frisk Asker har eksempelvis Shawn Szydlowski, som vant poengligaen i ECHL og kunne ha klart seg fint i AHL den kommende sesongen. Og Oilers har hentet inn blant andre Mario Lucia, som var regnet som et av de største talentene i Minnesota Wild-organisasjonen for bare et år siden.

I Stavanger Oilers er man mer opptatt av «prosessen» enn tabellplasseringer nå i oppkjøringen til 2018/19. Det kan være sunt. Spillerne følger jo uansett med på tabellen. Det er ikke sånn at den blir glemt, selv om fokuset ligger et annet sted.

– Selv om det ikke er et krav at vi skal vinne, vil man jo gjerne være der oppe, konstaterer Kristian Forsberg overfor Nitten.no.

– Hvordan preger forrige sesongs skuffelse dere nå i oppkjøringen til en ny?

– Man er jo revansjesugen, men jeg tenker ikke på alt som gikk gærent i fjor. Nå har vi fått inn en ny trener som har sine ideer, og mange nye spillere. Man prøver bare å glemme forrige sesong. Det blir en ny start.

– Hvor komplett føler du at stallen til Oilers er nå?

– Jeg synes det ser veldig bra ut, jeg. Vi har de trygge backene, og så har vi noen backer med litt spiss i, og det samme på forwardsiden. Vi har noen med spisskompetanse, noen som kan jobbe hardt og så har vi fått opp noen juniorer som ser veldig bra ut. Jeg synes det ser veldig bra ut. I tillegg har vi Henrik Holm og Jonas Wang Wikstøl bakerst. Jeg vil tro at det er Holm som blir førstevalget, men Jonas er også bra, konstaterer Forsberg.

Hvor bra Stavanger Oilers blir, finner vi ut av når sesongen starter i september.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar