Stanley Cup-finalist utestengt for doping

Nate Schmidt (til venstre) er utestengt i 20 kamper for brudd på NHLs dopingreglement. Foto: Kirby Lee / NTB scanpix

Nate Schmidt er utestengt av NHL for brudd på ligaens dopingreglement.

Schmidt var Vegas Golden Knights’ mest brukte back forrige sesong, og sterkt medvirkende til at klubben på sensasjonelt vis spilte seg helt til finale i NHL-sluttspillet.

Søndag melder NHL at Schmidt er utestengt i 20 grunnseriekamper.

Backen mister også lønna han opprinnelig skulle ha fått i denne perioden – cirka 540.000 dollar eller 4,5 millioner kroner. Scmidt får lov til å trene med laget under sesongoppkjøringen, men han kan ikke spille i noen av treningskampene.

Suspensjonen på 20 grunnseriekamper betyr at Nate Schmidt tidligst kan spille for Vegas Golden Knights 18. november, i bortekampen mot Edmonton Oilers. Vegas sesongåpner mot Philadelphia Flyers 4. oktober.

Nate Schmidt mister altså bare halvannen måned.

Bedyrer sin uskyld
Den tidligere Washington Capitals-backen uttaler seg via spillerforeningen og sier i en pressemelding at han er uskyldig og svært skuffet over ligaens beslutning.

– Det faktum at jeg kommer med denne pressemeldingen er surrealistisk, for jeg har bare brukt midler som er gitt meg av NHL-laget mitt og jeg har alltid vært ekstremt forsiktig med hva jeg tar til meg. Det var et komplett sjokk å bli informert om at jeg hadde testet positivt for en mikroskopisk mengde a et ulovlig stoff, hevder Schmidt.

Schmidt legger til at han ikke har tatt noen dopingmidler bevisst og at mengden som ble funnet i testen, uansett er for liten til at den kan ha hatt noen sportslig effekt.

– Det er vanskelig å akseptere denne utestengelsen. Jeg forstår at jeg kommer til å miste disse kampene, men jeg er uenig i suspensjonen og vil ikke akseptere merkelappen «juksemaker».

Får støtte av klubben
Vegas Golden Knights er uenig i NHLs beslutning.

– Vi er blitt informert om at NHL har suspendert Nate Schmidt for brudd på dopingreglene. Selv om vi respekterer NHLs reglement og er opptatt av å bidra til at det overholdes, er vi sterkt uenige i denne suspensjonen. Vi mener bestemt at det ulovlige stoffet ble inntatt ved et uhell og at det var ubevisst, skriver klubben i en pressemelding.

– Basert på våre samtaler med Nate, analyser fra uavhengige medisinske eksperter og vitnemål under ed fra de involverte partene, mener vi at det er klart at Nate ikke er i stand til å fastslå hvordan stoffet kom inn i kroppen hans, fortsetter klubben.

– Nate er en ærlig person med høy moralsk karakter og stor integritet. Vi vil stå ved hans side og støtte ham i denne perioden. Golden Knights vil ikke komme med ytterligere kommentarer, konkluderer klubben i sin pressemelding.

Schmidt er inne i siste sesong av sin toårskontrakt. 27-åringen gjorde 36 poeng på 76 matcher i grunnserien forrige sesong, samt 7 poeng på 20 sluttspillkamper.

Forrige sesongs tapende finalist har for øvrig ikke blitt enig med Shea Theodore om en ny kontrakt, og ligger derfor akkurat nå an til å starte 2018/19-sesongen uten to av sine viktigste backer.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar