Status for Nitten.no

Skjermdump fra YouTube / The New York Times
Skjermdump fra YouTube / The New York Times

Aller først vil jeg takke for at du abonnerer. Dette er en jobb jeg elsker. Jeg er ekstremt privilegert som får lov til å jobbe med mine to hobbyer: Hockey og skriving.

Uten abonnenter kan ikke dette prosjektet eksistere. Vi er på samme lag. Derfor vil jeg innimellom legge ut informasjon om hvordan det går med dette hockeymagasinet. 

Mottakelsen blant spillere og klubbledere har også vært helt fantastisk. Uansett hvem jeg snakker med, serveres jeg positive kommentarer og ektefølte lykkeønskninger. Det er inspirerende. Jeg er svært takknemlig overfor alle dere som abonnerer og gjør det mulig for meg å satse på denne drømmen! 

I skrivende stund har vi nådd nesten halvparten av det antall abonnenter som er nødvendig for at Nitten.no skal leve i mange år. Samtidig er vi under halvveis inn i det første året, så prosjektet er i rute, sånn sett. 

Seriestarten i Get-ligaen har imidlertid ikke gitt noe merkbart løft i antall abonnenter. Det er ikke så overraskende, ettersom magasinet kun markedsføres gjennom at artikler postes på Twitter og Facebook. Det er en grense for hvor lang rekkevidde dette har og det kan virke som om den grensen er nådd. 

Det finnes mange nok hockeyentusiaster i Norge. Utfordringen er å gjøre dem oppmerksom på Nitten.no. 

Hittil har fokuset vært på å besøke klubber, gjøre intervjuer og skrive artikler. Det er dette som gir dere som allerede abonnerer mest lesestoff på kort sikt. I tiden framover må en del av tiden min vies til å jobbe med abonnementsalg. Det kan gi færre artikler enkelte dager, men jeg skal forsøke å gjøre det så lite merkbart som mulig.

På lang sikt er arbeidet med å skaffe flere abonnenter i dag det som gir mest lesestoff i framtiden. Målet er fremdeles å kunne ansette en journalist på heltid. Helst to eller tre journalister. Ønsket er at Nitten.no en gang skal kunne servere 3-5 kvalitetsartikler om Get-ligaen hver eneste dag, og i tillegg også produsere artikler om for eksempel jentehockey, breddehockey og NHL regelmessig. 

En mulighet til å nå ut til flere lesere, er å samarbeide med breddeklubbene i Norge. Jeg har via mail tilbudt Get-ligaens breddeavdelinger å få 100 kroner per årsabonnement de selger. Selger de tusen abonnement, gir dette hundre tusen kroner i inntekt til klubben. Og drøyt 300.000 til Nitten.no (moms spiser mye av kaka!). Tanken er at de for eksempel enten kan gjøre dette gjennom dugnad, gjennom å henge opp plakater under kampene eller bruke høyttaleranlegg eller TV-skjermer. 

Dessverre har responsen fra klubbene stort sett uteblitt. Det skyldes nok at de har få ansatte og knapt med ressurser, og ikke ser at dette kan løses via dugnad eller plakater i hallene. Og jeg vil helst ikke bruke mange arbeidsdager på lange telefonsamtaler og fysiske møter, ettersom jeg jo må produsere artikler. 

Vi får se om dette er et blindspor eller en fruktbar vei å gå. 

Hvis noen har andre ideer eller kan tenke seg å selge abonnement med akkordlønn, er det bare å ta kontakt på tips@nitten.no. 

En annen mulighet er å åpne for en eller flere investorer. Slike forespørsler har jeg hittil sagt nei til. Det er noe jeg stiller meg mer positiv til nå, av tre grunner: 

  • Nitten.no er fortsatt ukjent for mange
  • Det kan gi rom for å ansette en journalist
  • Norge er et lite marked og et prosjekt som dette har gode forutsetninger for å lykkes med satsing i større europeiske land

Vi har nå fått orden på de største tekniske problemene (Det kostet mye tid og penger å velge feil serverleverandør). IT-utgiftene er i all hovedsak unnagjort, så heretter vil kostnadene med å drive Nitten.no være svært lave. Det skyldes blant annet at jeg tar på meg ekstrajobber hos andre, slik at jeg kan leve på minimal lønn fra Nitten.no. 

Dette betyr at Nitten.no kommer til å kunne leve i lang tid framover, selv uten flere abonnenter. Første delmål er dermed i boks – takket være dere som abonnerer. 

Tusen takk skal dere ha!

r

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

3 Replies to “Status for Nitten.no”

  1. Hei Roy! Mange bra artikler. Angrer ikke på abonnementet. Skulle ønske ennå mere stoff (spes NHL og korte oppdateringer om AHL), men skjønner begrensningene. Lykke til videre! Terje

Legg igjen en kommentar