Status siste åtte serierunder: Best i Get-ligaen med 39 mål og 19 poeng

Lillehammers Parker Bowles blir gratulert etter 1-1 scoringen mot Storhamar. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Trodde du at Lillehammer ikke kunne gjenskape suksessen fra forrige sesong? Vel, nå topper Lillehammer formtabellen i Get-ligaen.

Lillehammer spilte NM-finale forrige sesong, men mistet den viktige trioen Stephan Vigier, David Morley og Patrick Ulriksen til Stavanger Oilers etter finaletapet for Storhamar. Dette bidro til at mange strøk Lillehammer fra listen over tittelkandidater i 2018/19-sesongen.

En svak sesongstart, med fem tap på de sju første matchene, styrket teorien om at Lillehammer ikke ville klare å følge opp den vellykkede fjorårssesongen.

Én måned etter 3-5-tapet mot Stjernen i Fredrikstad, er det likevel Lillehammer som er det store formlaget i Get-ligaen. Ingen lag har flere poeng på sine åtte siste kamper enn nettopp Lillehammer.

Seks seirer, 19 poeng og hele 39 scoringer har det unge Lillehammer-laget fått med seg den siste måneden.

– Laget har sett bedre og bedre ut og har hatt en jevn stigning. Vi har vært rolige hele tiden. De spillerne vi hentet, spesielt importspillerne, har hatt andre roller i lagene sine i Nord-Amerika, så vi visste at det ville ta litt tid for dem. Vi har hele tiden hatt tro på at det ville bli bra, sier sportssjef Atle Svensrud i Lillehammer til Nitten.no.

Svensrud gleder seg spesielt over det faktum at framgangen kommer selv om laget er et av de yngste i Get-ligaen.

– Vi har et vanvittig ungt lag og de blir bra spillere, alle sammen. Vi føler at vi har spillere som er i starten av karrieren og ikke på vei ned. Vi har mange spillere under 21 år, og i mer og mer fremtredende roller. Nå fikk vi også tre landslagsspillere, påpeker Svensrud, og sikter til at Sondre Bjerke (22), Christian Fosse (25) og Jacob Lundell Noer (20) ble tatt ut i Petter Thoresens november-tropp.

Christian Fosse er tatt ut i landslagstroppen til Petter Thoresen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Storhamar og Stavanger Oilers har sanket 18 poeng på sine åtte siste kamper, mens Frisk har spilt inn 14 og Sparta 13. Ingen andre enn Lillehammer (39) har scoret 30 mål eller mer. Det unge Lillehammer-laget har nettet 4,88 mål per kamp i denne periode.

Overtallsspillet er en av årsakene til Lillehammers framgang. De siste fem kampene har uttellingen i power-play vært på sterke 25,9 prosent, drøyt tre prosent bedre enn Stavanger Oilers, som er nest beste lag i denne perioden, ifølge hockey.no.

Poengproduksjonen er også ganske jevnt fordelt. Joey Benik har gjort tolv poeng, Nick Dineen ti og Parker Bowles, Justin Hickman og Lundell Noer har gjort ni poeng hver. Joakim Arnestad står med åtte, Austin Cangelosi sju og Fosse har seks fra sin backplass.

De nye nordamerikanerne har altså fått i gang poengproduksjonen. Som Svensrud er inne på, kom Hickman og Cangelosi fra defensive roller i sine forrige klubber. Bowles kom rett nok fra en offensiv rolle, men det var i tysk tredjedivisjon.

På spørsmål om hvilken nykommer som har imponert sportssjefen mest så langt, trekker Atle Svensrud fram den unge norske keeperen som ble hentet fra Finland i sommer: Jørgen Hanneborg. Han har spilt ti kamper og har en redningsprosent på 90,2.

– Han har imponert stort. Han hadde en liten dipp, men det er helt vanlig. Han har ikke spilt seniorhockey før nå. Det er moro å få frem unge spillere, sier Svensrud til Nitten.no.

Lillehammer møter torsdag Ringerike i Schjongshallen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar