Stavanger Oilers-talentet endelig klar for kamp

Christian Rødne håper å etablere seg i Get-ligaen denne sesongen. Foto: Roy Kvatningen / Nitten.no

Christian Rødne er kvitt skulderskaden og spiller tirsdagens match for Stavanger Oilers. Oljebyens stolthet kan trenge en vitamininnsprøytning, mener TV 2s hockeyekspert Erik Follestad.

– Vi gleder oss veldig til å se ham i Get-ligaen denne sesongen. Han er en målscorer og har et enormt rapt håndleddsskudd. Hardt og presist, sa manager Pål Haukali Higson i Stavanger Oilers om klubbens talentfulle ving Christian Rødne til Nitten.no i august.

– Han har en x-faktor, la Oilers-manageren til.

Christian Rødne ble imidlertid skadet og mistet sesongstarten.

Tirsdag sesongdebuterer han endelig i Get-ligaen, når serietreer Sparta kommer på besøk i Stavanger. Rødne har spilt to kamper for klubbens U21-lag, og gjorde ett mål og fire assists i løpet to kamper mot Nidaros, som endte henholdsvis 8-1 og 6-0.

– Ambisjonen er å ta en fast plass, men også spille som den spilleren jeg vil være, slik at jeg ikke bytter spillestil, men spiller på de egenskapene jeg er god på. Jeg vil bruke skuddet og spille litt med pucken, men i tillegg må man selvfølgelig også være god defensivt. Det blir også en utfordring, for det går mye fortere i Get-ligaen enn i de ligaene jeg har spilt de siste årene, sa Rødne til Nitten.no i august.

Erik Follestad. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

TV 2s hockeyekspert Erik Follestad mener at Stavanger Oilers kan trenge en vitamininnsprøytning. DNB Arena-klubben ligger allerede sju poeng bak serieleder Vålerenga – og har altså tapt ett poeng per kamp sammenlignet med osloklubben.

– De har under to poeng i snitt per match, og har vel gått på noen blemmer, mot Manglerud Star og borte mot Stjernen. Selv om begge tapene var etter straffer, så er det fire tapte poeng. Det er fortsatt tidlig i sesongen, men fire tapte poeng nå er også fire tapte poeng i februar/mars. De har hatt en litt seig sesongstart, sier Follestad til Nitten.no.

Nå som vi går inn i 8. runde av Get-ligaen, kan ikke klubbene lenger skylde på ny trener og ny spillestil, mener Erik Follestad.

– Nå må ting begynne å sette seg, man må skjønne ny spillestil med ny trener. De må vinne matcher, det er det eneste som teller. Jacob Lagace har vært strålende, akkurat så god som de har håpet og vi har tippet, men jeg synes et par av de andre utlendingene ikke har vært så bra. De norske spillerne har vært gode, spesielt de yngste der, men Stavanger kan ikke basere seg på at tre-fire 20-åringer skal dra lasset. Det er de foreløpig ikke gode nok til. For å vinne, er man nødt til at de norske leverer opp mot det beste de har gjort noen gang, og så må utlendingene være enda bedre, avslutter Follestad.

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar