Stille på tradefronten – enn så lenge

John Tavares kan forsvinne fra Islanders. Foto> Geoff Burke / Reuters / NTB scanpix
John Tavares kan forsvinne fra Islanders. Foto> Geoff Burke / Reuters / NTB scanpix

DALLAS (Nitten.no): De fleste managerne i ligaen ser ut til å vente på beslutningen til John Tavares.

New York Islanders-kapteinen er ferdig med sin kontrakt 1. juli, og kan forhandle med de andre lagene i ligaen fra søndag av. Journalisten Arthur Staple meldte lørdag at Tavares planlegger samtaler med fem klubber.

Ifølge Sportsnets Elliotte Friedman er Toronto Maple Leafs og San Jose Sharks blant disse fem lagene. Dallas Stars, Tampa Bay Lightning og Vegas Golden Knights nevnes også som mulige kandidater.

– Jeg tror fremdeles det er mest sannsynlig at han blir værende i Islanders, sier Friedman.

Traderyktene rundt Mats Zuccarello har stilnet, etter det Nitten.no erfarer. Manager Jeff Gorton i New York Rangers forteller også at klubben aldri var nære ved å trykke enter på en byttehandel denne drafthelgen.

– Nei, vi var aldri nær en trade, sier Gorton.

Den eneste store traden i NHL under drafthelgen sendte Noah Hanifin og Elias Lindholm fra Carolina Hurricanes til Calgary Flames og Dougie Hamilton, Micheal Ferland og Adam Fox den andre veien.

– Vi har mye på gang. Det var én stor trade, men det virket generelt ikke som om det var så mange trades som vi har sett under draften tidligere år. Jeg gjetter at det vil fortsette sånn inn i neste uke og inn mot åpningen av free agent-markedet, basert på de samtalene vi har hatt.

– Det virker som om noen av de største spillerne i ligaen akkurat nå holder tilbake aktiviteten, legger Rangers-manageren til.

Jeff Gorton regner altså med at så fort John Tavares bestemmer seg, vil de lagene som ikke får signaturen hans lete etter andre spillere. Målfarlige vinger som Jeff Skinner og Max Pacioretty er blant de heteste navnene på ryktebørsen.

Så fort Tavares’ skjebne er avklart, kan det komme et ras av trades.

For Rangers’ del handler de nærmeste dagene også om å signere nye kontrakter med klubbens «restricted free agents». Dette gjelder Ryan Spooner, Kevin Hayes, Jimmy Vesey, Vladislav Namestnikov og Brady Skjei.

– Vi har snakket med nesten alle, fire av fem, ganske lenge. Spooner er den eneste vi ikke har snakket med ennå, men det kommer vi til å gjøre neste uke, sier Gorton.

Allerede mandag 24. juni starter klubbens utviklingsleir i Tarrytown. Der planlegger Rangers-manageren å snakke med spillerne som klubben valgte her i Dallas denne helgen. Mest spennende er selvfølgelig førsterundevalgene Vitali Kravtsov, K’Andre Miller og Nils Lundkvist. Gorton regner med at Miller spiller i Wisconsin og Lundkvist blir værende i Luleå i Sverige.

– Vi må finne ut hva Kravtsov ønsker å gjøre, det vil ta litt tid, sier Gorton til Nitten.no.

Kravtsov har en opsjon i kontrakten som gjør det mulig for ham å kjøpe seg ut av avtalen med Traktor Tsjelijabinsk.

– Ja, jeg tror det er korrekt. Han har den opsjonen. Han er en spiller som ønsker å komme over så fort som mulig, så jeg tror det hjelper oss.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar