Stor hockeyavtale på plass med TV 2

Get-ligaen fortsetter på TV 2. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Get-ligaen blir å se på TV 2s plattformer i mange år framover.

Norges Ishockeyforbund og Norsk Topphockey sikrer at sporten får god eksponering overfor det norske folk gjennom å inngå en mangeårig avtale med TV 2 om rettighetene til Get-ligaen.

Avtalen ble landet idet seriestart kun er 17 dager unna (se kampoppsettet her).

Nitten.no vet at flere aktører ønsket å sikre seg rettighetene, inkludert strømmetjenester. At forbundet og interesseorganisasjonen til slutt valgte å forlenge samarbeidet med TV 2, var derfor ingen selvfølge.

– Det var TV 2s villighet til å gå opp i pris og fortsette utviklingen av produktet som ble avgjørende. Dette vil gi hockeyen muligheten til å ta de markedsandelene vi ønsker å ta, sier organisasjonssjef Kristoffer Holm i Norges Ishockeyforbund til Nitten.no.

Avtalen gjelder for seks år, noe som gir begge parter langsiktighet og motivasjon til å skape et best mulig sluttprodukt for TV-seerne.

Styreleder Dagfinn Reinertsen i Norsk Topphockey sier til Nitten.no at et av målene er å utvikle produktet videre sammen med TV 2.

– Vi har vært igjennom en veldig lang prosess, hvor vi har gjort et skikkelig grunnarbeid, og har sett mye på hvordan dette samarbeidet skal se ut. Etter å ha sjekket ut markedet ordentlig denne gang, og hatt flere spennende aktører, var det totalen med TV 2 som avgjorde. Vi når massene, vi når fansen, og så er det ett element til her, nemlig at vi skal samarbeide tettere og mer forpliktende enn tidligere. Vi skal også samarbeide kommersielt og gjøre en del investeringer, slik at vi kan utvikle oss både på banen og utenfor banen, sier styreleder Dagfinn Reinertsen i Norsk Topphockey til Nitten.no.

– Hvor fristende var de andre tilbudene?

– Det har vært mange gode aktører på banen, både samarbeidskoalisjoner som også ville gitt bred distribusjon, men det var totalen som TV 2 representerer som veide tyngst. Teknologien gir jo muligheter, men TV 2 er heller ikke bare en TV-kanal, men også en aktør på strømmemarkedet, som gjør at vi har snakket mye med dem om å øke kvaliteten på sendingene med grafikk og statistikk og slikt som vil heve produktet totalt sett.

TV 2s hockeykommentator Bjørn Kristian Erevik er – og dette overrasker nok ingen – svært fornøyd akkurat nå.

– Dette er utrolig hyggelig! Vi har jo håpet på det beste, vi som jobber med dette. Dette er en lang avtale, også. Vi har vel hatt tre treårsavtaler, så dette betyr at det blir forutsigbarhet for både TV 2 og hockeyen, sier Erevik til Nitten.no.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar