Sveitserne slo ut Sverige – og det var helt fortjent

Keeper Samuel Ersson holdt Sverige inne i kampen og sørget for at spenningen varte helt til slutt. Det var få som hadde sett for seg dette kampbildet på forhånd.

Sveits vant 2-0 mot Sverige i den første kvartfinalen i U20-VM.

Yannick Bruschweiler scoret kampens første mål, som kom 15,23 ut i første periode. Luca Wyss lurte inn 2-0 på en retur 14 minutter ut i andre periode.

Innimellom dette lekte Philipp Kurashev seg med et svensk lag som sleit med å treffe med beslutningene sine. Pasningene ble slått for tidlig eller for sent og skuddene ble tatt fra dårlige posisjoner.

Dette lignet ikke på den mektige hockeynasjonen vi er blitt så vant med å se. Sverige gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, og har gjort det i ufattelige 48 kamper på rad (siden 2008), men det er en mager trøst akkurat nå.

Samuel Ersson var egentlig den eneste som imponerte av dem i gul drakt i Canada natt til torsdag.

– Det er klart det er en gigantisk skuffelse å ryke ut mot Sveits, konstaterer TV 4s ekspertkommentator Sanny Lindström.

– Det var Ersson som reddet Sverige fra å ligge under med 3-4 mål. Alt for mange spillere gjør sin dårligste kamp i turneringen, og det er bemerkelsesverdig, legger han til.

Den Vegas Golden Knights-eide backen Erik Brännström ble kåret til Sveriges beste spiller i turneringen. Han ble intervjuet av TV 4 etter matchen og blant annet spurt om hva som gikk galt når Sverige for første gang siden 2006 mislyktes med å spille seg fram til semifinale.

– Vi er for mye på utsiden. Det er vel det. Dette er virkelig dårlig. Jeg synes vi gjorde et bra gruppespill, så vi hadde virkelig større forventninger enn å ryke ut i en kvartfinale, sier Brännström.

Columbus Blue Jackets-draftede Emil Bemström ble Sveriges toppscorer med fire mål og beste poengplukker med seks poeng i turneringen. Han har gjort 12 mål på 23 kamper for Djurgården i SHL denne sesongen.

Samtlige kvartfinaler spilles natt til torsdag. Canada møter Finland, USA møter Tsjekkia og Russland møter Slovakia.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar