Talentekspert imponert av Mathias Emilio Pettersen

Mathias Emilio Pettersen i aksjon for Denver Pioneers. Foto: Shannon Pelot Valerio

Nordmannen topper Corey Pronmans liste over spillere som ser mer spennende ut enn han egentlig trodde.

Pronman dekker talenter for nettstedet The Athletic. I sommer beskrev han den unge nordmannen Mathias Emilio Pettersen som et perifert NHL-talent.

Nå mener Pronman at 18-åringen er «et legitimt NHL-talent» i sin artikkel om «de største klatrerne» på rankinglisten hans.

– Pettersen er et fascinerende talent. Han har vært på talentradaren i årevis, men var litt skuffende forrige sesong. Han var en god, men ikke fantastisk, forward for Muskegon i USHL, og enkelte USHL-folk og NHL-speidere var skeptiske til om han ville bli draftet, fordi han er en liten forward som mangler fart og fysikk og bare har ok tall, skriver Pronman.

Pettersen gjorde 46 poeng på 60 kamper for Muskegon Lumberjacks forrige sesong. Han ble draftet i sjette runde, som nummer 167 totalt, av Calgary Flames i sommer.

– I starten av denne NCAA-sesongen, derimot, skiller Pettersens tekniske ferdigheter seg ut. Han styrer spillet i fem mot fem og skaper sjanser fra vantet i power-play for en av de beste skolene i landet.

Denne sesongen står Pettersen med fem mål og 14 poeng på 12 kamper, noe som ifølge Pronman betyr at han er den mestproduserende U19-spilleren på collegenivå i hele USA. Det er mektig imponerende!

Pettersens trener David Carle sier til Pronman at Calgary gjorde «et utrolig godt valg» ved å satse på Pettersen i sjette runde av draften.

– Han kan gjøre noen unike ting. Jeg kan ikke se for meg hvordan det skal være mulig å hindre ham i å komme til NHL, sier Carle.

Historien om Mathias Emilio Pettersen

Calgarys sjefsspeider: – Vi kjenner Mathias Emilio Pettersen ekstremt godt

Calgary-trenerne hyller Mathias Emilio Pettersen

Drømmestart for Mathias Emilio Pettersen i Denver

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar