Tavares klar for Toronto Maple Leafs

Nå rykker Toronto Maple Leafs helt opp i favorittsjiktet før sesongen 2018/19 i NHL.

John Tavares er enig med den kanadiske storklubben om en sjuårskontrakt, melder Elliotte Friedman hos Sportsnet. Det var David Pagnotta i The Fourth Period som først rapporterte at Tavares hadde landet på Torontos tilbud.

Den tidligere New York Islanders-kapteinen hadde tilbud fra sin tidligere klubb, samt Boston Bruins, Dallas Stars, San Jose Sharks, Tampa Bay Lightning og altså Toronto.

Kontrakten med Toronto er verdt 11 millioner dollar per sesong, opplyser Bob McKenzie hos TSN. Pierre LeBrun har detaljene:

Avtalen med Maple Leafs inkluderer en klausul om at han ikke kan trades eller sendes til farmerlaget uten å godkjenne det på forhånd selv.

– Jeg har vært så heldig som har vært en Islander, ikke bare på grunn av kjærligheten og støtten fra supporterne, men også fordi jeg var omgitt av så mange flotte mennesker. Fra eierne til klubbledelsen, staben og lagkameratene har jeg fått hjelp til å vokse og modne og bli den jeg er i dag. Jeg vil alltid være takknemlig for hvordan de formet meg til å bli en bedre person og hockeyspiller, sier Tavares via Twitter.

– Jeg gleder meg til å starte et nytt kapittel og et liv i Toronto sammen med Mape Leafs. Jeg føler meg heldig som kommer til et lag med en så ung stamme og spille der jeg vokste opp og lærte meg å elske sporten. Jeg kan ikke vente på å komme i gang! legger han til.

Nå får Toronto mektig slagstyrke i midten, med Auston Matthews, Tavares og Nazim Kadri som sentere. Omgitt av unge, dyktige vinger som William Nylander, Mitch Marner, Connor Brown, Zach Hyman og Andreas Johnsson, samt veteranen Patrick Marlea, blir dette en skikkelig utfordring for hvem som helst i sluttspillet neste vår.

Hvis Matthews eksempelvis får Hyman og Nylander som vinger, kan Tavares omgis med Johnsson og Brown, hvilket vil gi Kadri vingene Marleau og Marner. Hvordan skal andre lag stanse alle disse rekkene? Hvem skal tredje backpar matches mot?

Det blir virkelig en utfordring å møte Maple Leafs nå.

 

Samtidig oppfyller Tavares en barndomsdrøm ved å signere for klubben som holder til i hjembyen, klubben som var favorittlaget i oppveksten.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar