Tavares-møtene er i full gang i Los Angeles

Creative Artists Agency i Los Angeles tar denne uka imot beilere fra NHL sammen med John Tavares. Foto: Skjermdump fra Google Maps
Creative Artists Agency i Los Angeles tar denne uka imot beilere fra NHL sammen med John Tavares. Foto: Skjermdump fra Google Maps

Siste nytt om John Tavares’ klubbvalg og andre nyheter fra NHL.

NEW YORK (Nitten.no): Førstkommende søndag er John Tavares ferdig med seksårskontrakten som ga ham 33 millioner dollar, et snitt på 5,5 millioner per sesong. 27-åringen kan for første gang i sin NHL-karriere selv velge hvilken klubb han vil spille for.

Klubbene står i kø for å få signaturen til senteren som gjorde 37 mål og 84 poeng på 82 kamper forrige sesong.

Mandag tok Tavares og hans agenter i Creative Artists Agency (CAA) i Los Angeles imot den første presentasjonen. Toronto Maple Leafs sendte alle sine toppsjefer – president Brendan Shanahan, manager Kyle Dubas og trener Mike Babcock til kontorene til CAA på Avenue of the Stars.

Møtet deres varte i to timer, rapporterer Arash Madani for Sportsnet.

– Jeg vil gjerne snakke med dere, men jeg kan ikke nå, sa Dubas i en kort kommentar til John Lu fra TSN på vei ut.

New York Islanders, den eneste klubben Tavares har spilt for, var neste klubb inn dørene. De har selvsagt snakket med Tavares i lang tid nå, men ettersom hele klubbledelsen er skiftet ut, ønsket den nye klubbpresidenten, Lou Lamoriello, og den nye treneren – Stanley Cup-vinner Barry Trotz – samme sjanse som de andre lagene til å presentere sin visjon for framtiden.

Darren Dreger i TSN melder at San Jose Sharks og Boston Bruins er innvilget møter tirsdag, mens Tampa Bay Lightning og Dallas Stars skal til Avenue of the Stars på onsdag. I tillegg vil Tavares lytte til 2-3 andre klubber, inkludert Boston Bruins, over telefon.

John Tavares kan forsvinne fra Islanders. Foto> Geoff Burke / Reuters / NTB scanpix
John Tavares kan forsvinne fra Islanders. Foto> Geoff Burke / Reuters / NTB scanpix

En spiller som følger disse forhandlingene med ekstra interesse, er Paul Stastny. Den tidligere St. Louis Blues-senteren, som avsluttet sesongen med Winnipeg Jets, er trolig andrevalget for flere av klubbene som forsøker å lokke til seg John Tavares. Darren Dreger melder at minst seks klubber er seriøst interessert i Stastny.

Winnipeg er en av disse klubbene, og sjansen er god for at Stastny vil si ja til Jets, men manager Kevin Cheveldayoff må først rydde bort nok lønn til å få plass til en Stastny-kontrakt under lønnstaket. En naturlig løsning er å trade andrekeeper Steve Mason, som har ett år igjen av sin kontrakt på 4,1 millioner dollar.

Mason spilte bare 13 kamper forrige sesong og imponerte ikke, med en redningsprosent på 90,6 og 3,24 innslupne mål per kamp. For fire år siden vartet han imidlertid opp med 92,8 i redningsprosent over 51 matcher for Philadelphia Flyers, så det er ikke utenkelig at en annen klubb vil ta sjansen på ham.

Etterspørselen etter keepere er iallfall stor i NHL for tiden. Carter Hutton er ifølge Pierre LeBrun i The Athletic den mest ettertraktede. Han stanset 93,1 av skuddene forrige sesong og er free agent nå. Buffalo Sabres, Carolina Hurricanes, Chicago Blackhawks og New York Islanders har alle tatt kontakt med Huttons agent, skriver LeBrun.

Jonathan Bernier og Robin Lehner er to andre keepere som står uten kontrakt. Bernier hadde tro på en forlengelse med Colorado Avalanche, men denverklubben hentet i forrige uke inn Philipp Grubauer i en trade med Washington Capitals og har signert en treårskontrakt verdt 3,33 millioner dollar med tyskeren.

Veteraner som Kari Lehtonen, Jaroslav Halak, Cam Ward, Chad Johnson, Ondrej Pavelec, Anton Khudobin, Michael Hutchinson og Eddie Läck er også klubbløse nå. Det samme er den 26 år gamle keeperen Petr Mrazek, som etter det Nitten.no hører er rik på talent og fattig på arbeidslyst.

Larry Brooks i The New York Post mener at Rangers kommer til å trade bort enten Kevin Hayes eller Mika Zibanejad fordi manager Jeff Gorton ønsker å rydde plass til stortalentet Filip Chytil og samtidig unngå at Lias Andersson blir henvist til en rolle som fjerdesenter, noe som vil hemme utviklingen hans.

Manhattan-klubbens førstevalg i helgens draft, Vitali Kravtsov, har ett år igjen av sin KHL-kontrakt, men sitter med muligheten til å kjøpe seg ut og diskuterer nå med Rangers-ledelsen om hans utvikling er best tjent med å spille et år til i KHL eller komme til Nord-Amerika og starte neste sesong i American Hockey League, hvor han kan tilvenne seg mindre isflate, et annet språk og en annen kultur. En beslutning kommer trolig i slutten av denne uka.

Gorton bekreftet for øvrig overfor Nitten.no og andre medier i Dallas søndag at Rangers fortsatt er involvert i tradediskusjoner, noe som styrker Brooks’ påstand om at Hayes eller Zibanejad kan forsvinne.

Fra leiren til Rick Nash, som forsvant fra Rangers i slutten av februar, kommer det blandede signaler for tiden. Boston Globe rapporterte at den tidligere stjernevingen vurderer å legge opp, mens velinformerte Darren Dreger skriver på Twitter at minst fem lag er ute etter signaturen til 34-åringen. Begge deler kan selvfølgelig være riktig.

Stanley Cup-mester Michal Kempny er også en ettertraktet spiller, ifølge LeBrun. 7-8 klubber har kontaktet hans agent, og Washington Capitals ønsker dessuten å forlenge med backen.

Enda mer ettertraktet er James van Riemsdyk, som vel er den mest målfarlige vingen som fritt kan velge sin neste arbeidsgiver i sommer. Over 10 lag skal ha tatt kontakt, rapporterer Frank Seravalli i TSN.

Mandag var siste frist for å gi kvalifiserende tilbud til såkalte «restricted free agents», for å sikre klubbene at de beholder eierrettigheten. NHL.com har samlet en oversikt over hvilke spillere som fikk kvalifiserende tilbud her.

Det er naturligvis mer interessant å se på hvem som ikke fikk tilbud, som dermed har fått status som «unrestricted free agent». Nail Yakupov (Colorado), Petr Mrazek (Philadelphia), Dylan DeMelo (San Jose), Victor Antipin (Buffalo) og Derrick Pouliot (Vancouver) er i denne kategorien. Det samme er Riley Sheahan, som spilte for Pittsburgh Penguins forrige sesong, og Stanley Cup-vinner Devante Smith-Pelly.

Et kvalifiserende tilbud må på ett år og være minst like god som grunnlønnen i forrige kontrakt dersom den var på minst én million dollar, fem prosent høyere dersom den var mellom 660.000 og én million og ti prosent høyere dersom den var på under 660.000.

Hvis en spiller avslår et kvalifiserende tilbud, kan denne spilleren få rett til mekling, og i enkelte tilfeller kan klubbene være bundet til meklingsrådets beslutning. Dette kan ha spilt inn i avgjørelsene om å ikke gi tilbud til for eksempel Sheahan og Pouliot. Det er derfor godt mulig at noen av disse spillerne fortsetter i samme klubb neste sesong.

Daniel Sprong og Dominik Simon signerte begge en toårskontrakt verdt 750.000 dollar per sesong med Pittsburgh Penguins mandag. Phil Di Giuseppe fikk en ettårskontrakt på samme lønn i Carolina Hurricanes, mens Detroit inngikk avtaler med Martin Frk og Tyler Bertuzzi. Frk fikk ett år med 1,05 millioner dollar i lønn, mens Bertuzzi fikk to år til 1,4 millioner per sesong. Minnesota Wild inngikk en ettårskontrakt med backen Ryan Murphy på 650.000 dollar hvis han spiller i NHL og 275.000 dollar i AHL, ifølge Minneapolis Star Tribune.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar