«Ting vil bli bedre, kompis»

Carey Price gir den 11 år gamle gutten en lang klem. Foto: Skjermdump fra Facebook-post

Moren til Anderson Whitehead (11) lovte sønnen at hun skulle gjøre alt hun kunne for at han skulle få møte sitt store idol, Carey Price, men døde av kreft før hun rakk å oppfylle drømmen hans.

Videoen av møtet mellom 11 år gamle Anderson Whitehead og Carey Price har denne uka gått viralt. Nærmere seks millioner har sett den korte snutten som hans tante Tammy Whitehead la ut på Facebook.

Vi forstår det godt. Det er sannsynligvis enklere å ta igjen Connor McDavid på en breakaway enn det er å se videoen uten å bli rørt.

Anderson Whitehead er en stor Montreal Canadiens-fan, med Carey Price som sitt største forbilde. Han har drømt om å få møte Price i flere år.

Andersons mor, Laura McKay, jobbet virkelig for at han skulle få møte helten sin. Hun lette overalt etter sjanser til å møte Montreal Canadiens-spillere og fylte ut alle konkurranser hun fant hvor man kunne møte helten hans, men hadde aldri flaks nok til å bli trukket ut.

– Hun var den type menneske som ville gjøre alt for andre før hun tenkte på seg selv, sier guttens far, Kevin Whitehead, til TSN.

Men i november døde Laura, bare 43 år gammel.

Tapet av moren er selvfølgelig tungt for 11-åringen.

For å lindre litt av smerten, satte familien i gang en aksjon for å ordne møtet mellom Anderson og Price. De kom i kontakt med en fysioterapeut som tidligere jobbet for Toronto Maple Leafs. Han igjen hjalp dem med å komme i kontakt med Graham Rynbend, som har samme stilling hos Montreal Canadiens.

Rynbend la forholdene til rette for at 11 år gamle Anderson og noen familiemedlemmer kunne få overvære morgentreningen til Montreal Canadiens i arenaen til Toronto Maple Leafs 23. februar. Familien hadde allerede billetter til kampen som skulle spilles senere samme dag.

Rynbend fortalte også Carey Price om historien til Anderson Whitehead. Da keeperen gikk av isen etter treningsøkta, stanset han opp hos Anderson og snakket med 11-åringen.

Den lille gutten spurte Price om han kunne skrive autografen sin på hockeykølla hans, men ble overveldet av det store øyeblikket og begynte å gråte. Da tok Price av seg masken sin og ga Anderson en lang og god klem.

– Det var veldig kult. Jeg har nok aldri vært så glad i hele mitt liv. Jeg håpte alltid at dette skulle skje. Moren min sa alltid at det var mulig at det kunne skje, forteller Anderson Whitehead til Montreal Gazette noen dager senere, mens han er på ferie med sin far Kevin Whitehead i Mexico.

Hans far er ekstremt takknemlig.

– Det er ingen ord som kan beskrive dette. Jeg trodde at han kunne få en «high five» eller noe sånt av Price, men å se ham bli omfavnet slik var helt utrolig. Da Carey ga ham klemmen og sa «Ting kommer til å bli bedre, kompis», forteller Anderson at alt i kroppen bare forlot ham. Vekten og sinnet han har båret på, alt sammen. Det er ingen ord som kan uttrykke vår takknemlighet, sier Kevin Whitehead til avisen.

Price nøyde seg ikke med dette. Han ga Anderson to signerte køller, en signert puck, signerte drakta og en minikølle i tillegg.

– Ingen kan ha en anelse om hvor mye dette har betydd for Anderson. Jeg vil takke Carey fra bunnen av vår hjerter, for dette var en opplevelse som han aldri kommer til å glemme. Det er så vanskelig å miste en forelder når du er så ung, så at han fikk oppleve noe sånt som dette, som han kan støtte seg til … jeg tror virkelig at dette forandret liver for ham, sier Tammy Whitehead.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar