Tips: Slik ender NHL-sluttspillet

Nikita Kutsjerov. Foto: Kim Klement-USA TODAY Sports

Onsdag begynner vårens vakreste eventyr: Stanley Cup. Vi spår utfallet.

NHL.com har som vanlig satt i gang sin «Bracket Challenge». Der kan man fylle ut sine egne tips for hvordan man tror sluttspillet vil gå.

Nitten.no har fylt ut sin egen bracket der – og den skal vi servere her i denne artikkelen.

Vi starter med en kort evaluering av alle førsterundeduellene.

Vestre avdeling:
Calgary Flames (1) – Colorado Avalanche (8)

Dette bør gå greit for Calgary Flames, selv om det er naturlig å være skeptisk til keepersituasjonen deres. Calgary vant 50 matcher i grunnserien «på tross av» Mike Smith og David Rittich, så «keeperproblemet» er kanskje ikke så stort som mange tror, men det er like fullt et svakt punkt – det eneste svake punktet.

Colorado regner med at Mikko Rantanen friskmeldes før første kamp og det er essensielt for Avalanche. Vi tror ikke Colorado har noen særlig sjanse mot Calgary uansett, men uten Rantanen ville det ha sett bekmørkt ut.

Tips: Calgary vinner etter fem kamper

 

Nashville Predators (2) – Dallas Stars (6)
Dallas Stars er plutselig et meget interessant lag for oss nordmenn, ettersom Mats Zuccarello nå spiller der. Han trente for fullt mandag og kommer til å spille kamp én onsdag. På papiret er Nashville klar favoritt, både fordi Nashville har gjort det knallbra de siste par årene, havnet sju poeng foran i grunnserien og avsluttet med sju seirer på de ti siste kampene.

Vi tror imidlertid at Dallas har en god sjanse her. Stars er et betydelig bedre lag med Zuccarello på isen, for det betyr at de kan stille med to veldig gode offensive rekker. I tillegg er texanerne meget solide defensivt og har en av ligaens beste keeperduoer. Disse to lagene ser egentlig nokså like ut, mens Nashvilles forsvar er sterkere enn Dallas’ og det kan bli avgjørende. Dette føles likevel helt åpent.

Tips: Dallas vinner etter sju kamper

 

San Jose Sharks (3) – Vegas Golden Knights (7)
Her har vi en godbit. Begge lagene tilhører outsider-kategorien, begge har tidvis vært i fryktinngytende form og begge avsluttet sesongen svakt. Dette oppgjøret føles som ren bingo, men vi lander på at Golden Knights er favoritt fordi Marc-Andre Fleury er en mer pålitelig keeper enn Martin Jones.

Samtidig er det alltid en reell sjanse for at Sharks får skikkelig fart på Brent Burns og Erik Karlsson samtidig, og da får både Fleury og forsvaret en utfordring som kan bli mer enn de makter å håndtere.

Tips: Vegas vinner etter sju kamper

 

Winnipeg Jets (4) – St. Louis Blues (5)
Hvis det er én førsterundeduell som skaper trøbbel i hodet til undertegnede, er det denne. Winnipeg har et lag som er bygd for sluttspillsuksess. Jets har fart, fysikk og teknikk, og plusset i fjor på med viktig erfaring fra sluttspillet. Derfor anser Nitten Winnipeg som en av de absolutt største favorittene til å vinne Stanley Cup.

Problemet er at laget er i dårlig form, med kun fire seirer på de ti siste kampene. Laget hentet også inn Matt Hendricks før overgangsvinduet stengte, og det er ganske interessant. Han er nemlig ikke god nok for laget, men en svært populær lagkamerat i garderoben, så ifølge Pierre LeBrun i The Athletic kan dette være et tegn på at det er problemer innad i Winnipeg-laget som Hendricks er hentet inn for å hjelpe til med. Det er ikke enkelt å vinne Stanley Cup uten at alle i laget drar i samme retning.

På plussiden er Josh Morrissey tilbake til sluttspillstarten og han er en av lagets viktigste spillere som back i første paring og ansvarlig for å nøytralisere motstandernes førsterekker.

St. Louis Blues avsluttet på sin side sesongen med åtte seirer på de ti siste kampene. Laget har faktisk gått fra sisteplass i NHL 3. januar til å ende ett poeng bak divisjonsvinneren i Central.

Tips: Winnipeg Jets vinner etter seks kamper

Østre avdeling:
Washington Capitals – Carolina Hurricanes
Regjerende mester Washington har lagt bak seg en imponerende oppfølgersesong, med 48 seirer og 104 poeng, samt nok en divisjonstittel i Metropolitan. Laget er omtrent det samme som gikk til topps i fjor, med Alexander Ovetsjkin i storform, John Carlson i Norris-form og stødige Braden Holtby bakerst.

Carolina har lenge vært en analytikeryndling, med god skuddstatistikk, men har likevel normalt tatt for få poeng til å få leke med de store gutta i april og mai. Nå karret Hurricanes seg endelig til sluttspill. Det er likevel vanskelig å se at dette laget skal holde til å slå Washington.

Tips: Washington vinner etter seks kamper

 

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs
Av alle åpne dueller i første runde, er kanskje dette den mest åpne? Det så iallfall sånn ut for en måneds tid siden, da det begynte å bli åpenbart at Tampa Bay Lightning kom til å vinne Atlantic og at Boston og Toronto kom til å møtes i første runde. Men de siste ukene har skader og dårlig form preget Toronto negativt og nå er Boston klar favoritt her. Maple Leafs vant bare tre av de siste ti kampene i grunnserien.

Samtidig er laget nå skadefritt igjen. Det er lite tid til å spille seg i form i en sluttspillserie hvor første lag til fire seirer går videre, men Mike Babcock har vært involvert i et par sluttspillrunder før og har nok noen klare ideer om hva som skal til for å lykkes.

De fleste kommer nok til å tippe Boston her, men vi går for Toronto.

Tips: Toronto vinner etter sju kamper

 

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets
Blåjakkene er all-in denne sesongen, som trolig er den siste til Sergej Bobrovskij og Artemi Panarin med Ohio som bostedsadresse. Columbus hinket inn i sluttspillet, men dersom Matt Duchene og Ryan Dzingel finner rytmen sammen med sine nye lagkamerater, er dette ingen enkel oppgave for et Tampa Bay-lag som er blant de beste i NHL-historien.

Vi kommer uansett ikke utenom Tampa som vinner her. Jon Cooper trener et komplett lag uten nevneverdige svakheter. Dette var grunnseriens aller beste power-play-lag med en uttelling på 28,2 prosent, grunnseriens aller beste undertallslag med 85 prosent og grunnseriens mestscorende lag med 319 mål (det eneste laget over 290 mål).

Tips: Tampa vinner etter fem kamper

 

New York Islanders – Pittsburgh Penguins
Sidney Crosby spiller kanskje sitt livs ishockey. Det holder for oss. Selv om New York Islanders var grunnseriens beste defensive lag med bare 191 baklengsmål, tror vi ikke deres svake offensiv (223 mål) vil være nok til å by Pittsburgh på altfor store problemer.

Penguins er et rutinert lag som ikke bryr seg om grunnserien, men sparer energien til sluttspillet. Det er lett å glemme i skyggen av at pennsylvanialaget sleit i fraværet til Jevgenij Malkin og Kris Letang.

Jack Johnson har hevet seg, Erik Gudbranson er ikke så ræva i Pittsburgh som han var i Vancouver, og dermed er ikke lenger forsvaret til pingvinene så svakt. Det kan derfor ligge an til et langt sluttspill for Pittsburgh igjen.

Tips: Pittsburgh vinner etter seks kamper

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar