Tomåls-Zuccarello imponerer etter selvkritisk intervju

Her scorer Mats Zuccarello sitt andre mål for dagen. Foto: Skjermdump fra Viaplay.no

«Jeg må glemme dette og komme tilbake som den Zucca alle kjenner», sa Mats Zuccarello til New York Post 6. januar.

Mats Zuccarello scoret to fine mål for New York Rangers i bortekampen mot Columbus Blue Jackets natt til mandag. Først fant han nettmaskene med et raskt håndleddsskudd rett etter at Mika Zibanejad vant en dropp, deretter brukte han Columbus-keeperen som vegg mellom seg og målet da han reduserte til 4-6 i tredje periode.

Rangers tapte kampen 5-7.

Zuccarello scoret også i sin forrige kamp og har nå gjort fire poeng på de fire kampene han har spilt etter sitt selvkritiske intervju med New York Post 6. januar.

I en samtale med Larry Brooks sa Zuccarello at han hadde latt seg prege av at Rangers etter alt å dømme kommer til å trade ham før 25. februar, og at han burde ha taklet situasjonen bedre.

– Jeg er profesjonell og har et ansvar overfor laget og lagkameratene mine. Det har vært tøft. Jeg lot det påvirke meg. Jeg må glemme dette og komme tilbake som den Zucca alle kjenner, sa Zuccarello.

– Når det påvirker spillet mitt sånn som det har gjort, er det min feil. Jeg skulle ikke ha latt det gå så langt, la han til.

Det er små marginer i hockey og derfor kan det være helt tilfeldig at han har gjort fire poeng på fire kamper etter dette intervjuet, men det er selvfølgelig nærliggende å tenke at han nå lykkes bedre i å skyve klubbsituasjonen til side enn før.

Zuccarello har også slitt med en lyskeskade denne sesongen, noe som påvirket poengproduksjonen hans før nyttår, men ser nå ut til å være på vei tilbake til karrieresnittet på 0,68 poeng per kamp, som han hadde fra debuten i 2010 og fram til denne sesongen startet.

Nå er han oppe i 18 poeng på 32 kamper denne sesongen, som gir et snitt på 0,56 poeng per kamp.

Nordmannen spilte hele 23,34 minutter i denne kampen. Han har bare én gang tidligere spilt mer i en grunnseriekamp for Rangers. Det var da han spilte 24,45 minutter mot Colorado Avalanche 16. oktober denne sesongen.

Dette var 15. gang Zuccarello har scoret mer enn ett mål i samme NHL-kamp.

New York Rangers tok ledelsen i målfesten mot Columbus, gjennom Ryan Strome, men mistet den under et minutt senere, da Artemi Panarin utlignet. Anthony Duclair ga blåjakkene 2-1, mens Chris Kreider sørget for 2-2 etter første periode.

I andre periode scoret Cam Atkinson og Lukas Sedlak for Columbus før Mats Zuccarello puttet sitt første for dagen. Nick Foligno sørget for at Columbus gikk til den andre pausen med ledelsen 5-3.

David Savard la på til 6-3 før Zuccarello reduserte igjen. Jimmy Vesey ga matchen ny spenning med sitt 5-6-mål for Rangers mot slutten av tredje periode, men Foligno avgjorde duellen med sitt 7-5-mål bare 106 sekunder før slutt.

New York Rangers befinner seg på 11.-plass i NHLs østre avdeling etter 45 kamper, og har med sine 43 poeng hele ni poeng opp til sluttspillplass. Divisjonsrival Columbus er nummer to i Metropolitan med sine 57 poeng, som også holder til fjerdeplass i den østre avdelingen.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar