Tortorella er fly forbanna på Johnson og Pittsburgh

– Han har ikke engang baller nok til å ringe meg tilbake, tordner Columbus Blue Jackets-treneren.

Søndag signerte backen Jack Johnson (31) en femårskontrakt med Pittsburgh Penguins verdt 3,25 millioner dollar per sesong. Pennsylvania-klubben er blitt kritisert for denne signeringen, som ble annonsert av kanadiske journalister flere dager før den ble offentliggjort.

Johnson var en av de svakeste i NHL forrige sesong i relativ Corsi (skuddforsøk for og imot laget ditt mens du er på isen, sammenlignet med medspillernes Corsi) med -5,19. Ser man på de siste ti sesongene, blant spillere som har minst ti tusen minutter spilletid, er Johnson dårligst av alle.

Ettersom Penguins allerede har Brian Dumoulin, kanskje klubbens beste back, samt høyt verdsatte Olli Määttä på venstrebackplass, ligger det an til at Johnson ender i tredje backpar. I så fall er 3,25 millioner dollar per sesong mye å bruke for en klubb som alltid stanger i lønnstaket.

Det er kanskje denne kritikken som var gnisten til ordkrigen som nå raser mellom Pittsburgh Penguins og Columbus Blue Jackets. Søndag forsvarte iallfall Penguins-manager Jim Rutherford signeringen av Johnson på følgende vis:

– Jeg synes ikke at han hadde en dårlig sesong. Han ble vraket mot slutten av sesongen. Jeg vet årsaken til det. Det var ikke på grunn av spillet hans.

Tror du Columbus-ledelsen satte pris på den kommentaren? Vel, Jack Johnson fyrte opp ytterligere:

– Jeg har vært på utkikk etter å komme til en klubb med vinnerkultur.

Journalist Aaron Portzline i The Athletic har instinktene i orden. Han undersøkte hva Columbus-ledelsen synes om kommentarene fra Rutherford og Johnson. Manager Jarmo Kekalainen fortalte Portzline at han vil ringe Rutherford og be om en forklaring.

Trener John Tortorella har ikke tålmodighet til det.

– Alt jeg vet, er at denne klubben, fra advokatene, til administrasjonen, presidenten, managerne, trenerne og spillerne, har gjort alt de kunne for å hjelpe Jack. At han sparker oss bak på denne måten er komplett pisspreik, og han burde vite bedre, tordner Tortorella.

Jack Johnson ble for noen år siden svindlet av sine foreldre og tapte omtrent alt han hadde tjent i karrieren på det tidspunktet, noe som resulterte i en rettssak og at han i dag ikke har kontakt med dem.

– Ingen ønsker at noe vondt skal skje ham og familien. Vi ønsker ham alt godt. Men at han uttaler seg som han gjorde i det, er pisspreik. Og at en manager stiller spørsmål ved våre beslutninger fra sin posisjon tre timer unna – han må være en jævla tryllekunstner. Det som irriterer meg mest, er at Jack ikke engang har baller nok til å ringe meg tilbake. Jeg har forsøkt å komme i kontakt med ham, fortsetter Tortorella.

Han er skuffet over at Johnson uttaler seg slik mot en klubb som har gjort alt den kan for å hjelpe ham under konflikten med foreldrene. Tortorella poengterer at han liker Johnson, at han har hatt ham i OL-laget sitt og World Cup-laget sitt, og føler at Johnson er utakknemlig.

Johnson mistet plassen i Columbus-laget etter at blåjakkene tradet til seg Ian Cole, backen som vant Stanley Cup to ganger med nettopp Pittsburgh Penguins.

– Det gjør meg forbannet at en manager i denne ligaen stiller spørsmål ved våre prioriteringer. Klapp igjen kjeften! Fortsetter Tortorella, ifølge The Athletic.

Etter den sterke reaksjonen fra Tortorella og Columbus, tar Jack Johnson selvkritikk. Han understreker at han ikke på noen måte mente å sparke mot Columbus, men at han bare forsøkte å påpeke at Pittsburgh har vunnet to Stanley Cup de siste tre årene, så det er en vinnerkultur der.

– Jeg mente på ingen måte å fornærme Blue Jackets. Jeg har hatt en fantastisk tid i Columbus. Jeg møtte min kone der, startet en familie der og har ingenting annet enn gode venner og gode forhold til stedet. De har en vinnerkultur der. Jeg mente bare at jeg var glad for å være en del av Pittsburghs vinnerkultur, sier Johnson til The Athletic.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar