Trade Deadline Spesial – Atlantic Division #1

De neste ukene vil vi se på status og muligheter for hvert av lagene i NHL før årets Trade Deadline. Artiklene er basert på rykter og nyheter, samt litt personlige spekulasjoner om hvem som ville passet hvor. Det er selvsagt en vrien oppgave å spå hva som vil skje men forhåpentligvis finner dere dette like underholdene som oss. 

Først ut er Atlantic Division hvor vi i denne artikkelen tar for oss fire lag. Tanker rundt de resterende lagene fra divisjonen vil bli publisert i morgen. 

Hva mener du disse lagene bør gjøre, og hvem ville passet inn hvor? Kom gjerne med din mening og bidra til en god diskusjon i kommentarfeltet.

 

Fjorårets tapende finalist var selvsagt en av de største forhåndsfavorittene fra Eastern Conference foran årets sesong, og de har levert varene da de holder stø kurs mot å nå sluttspillet. Når de i skrivende stund topper divisjonen sin vil de etter alle solemerker forsøke å styrke stallen før overgangsvinduet stenger.

I fjor supplerte de angrepsrekka med Charlie Coyle og Marcus Johansson – noe som hjalp vesentlig til at de kun var én seier unna å vinne Stanley Cup.

Backrekka og målvaktene til Bruins holder et godt nivå, så de vil etter alt å dømme se seg etter forsterkninger fremover på isen nok en gang. Det er så absolutt muligheter å skaffe en oppgradering fra Anders Bjork på andrelinja, og sånn sett er Los Angeles Kings-ving Tyler Toffoli en fullgod match. Han er tilgjengelig siden Kings etter alt å dømme vil selge unna det de kan om prisen er riktig. I tillegg til å være en solid ving var Toffoli en solid breddespiller for Kings når de vant Stanley Cup i 2014, og sånn erfaring betyr mye.

Spilleren man får mest vann i munnen av å se for seg i Bruins-drakt er likevel Chris Kreider. Rangers-vingen er på utgående kontrakt, og de høyere herrer i Madison Square Garden sier neppe nei til et tilbud som inneholder et førsterundevalg og litt til. Kreider er nemlig født og oppvokst et par steinkast utenfor Boston og er uteksaminert fra Boston College. Den tøffe spillestilen hans er som smidd for Bruins, og om de får tak i kraftpluggen vil de bli fryktinngytende.

Føler at det står skrevet i stjernene at Kreider tar turen «hjem» til Boston, men skal de vinne budrunden må de være villige til å betale en heftig pris. Om de taper kampen om Kreider vil de etter alt å dømme gå etter Toffoli eller en annen ving.

Konklusjon: Kjøpere – ving som kan spille topp 6

 

Buffalo nådde sluttspillet sist i 2011, og har ikke vunnet en sluttspillserie siden 2007. Dette er den lengste perioden uten sluttspill for noen av lagene i NHL per nå. Det ser også blytungt ut med tanke på å nå sluttspillet i år, tross Jack Eichels storspill den siste tiden. De ligger 11 poeng bak den siste Wild Card-plassen og jobber dermed i motbakke.

Seks av deres sju neste matcher er på egen is og her må de vinne brorparten om de skal holde liv i sluttspill-drømmen. Tror det sitter langt inne for Sabres å selge unna noe særlig sentrale spillere, men om det er lite liv i sluttspillhåpet når Trade Deadline nærmer seg er nok de fleste på utgående kontrakt tilgjengelig.

Om derimot Sabres imponerer stort og raker med seg bra med poeng de neste ukene kan de fort bli «kjøpere». Det er vanskelig å se for seg at de ikke er villige til å betale litt for å styrke laget om sluttspillet er innen rekkevidde.

Det er resultatene og deres posisjon som avgjør hvordan Sabres vil operere mot Trade Deadline. Mest sannsynlig ender det nok opp med at de er villige til å høre på bud på dybdespillere som Sheary, Girgensons og Larsson som er kontraktløs til sommeren. I tillegg kan det være at noe skjer rundt backene Bogosian, som la inn ønske om å bli tradet tidligere i sesongen, og Ristolainen som har frekventert hyppig på ryktebørsen det siste året.

Konklusjon: Konservative selgere

 

Det er vel knapt et lag som er i dårligere tilstand enn Red Wings. De har en haug med dårlige kontrakter på lønningslista og Steve Yzerman har en solid jobb foran seg med å gjenreise den gamle storheten. Heldigvis for de rødkledde fra Motown så gjorde Yzerman en fantastisk jobb med akkurat dette i Tampa.

Deres gamle garde har langt fra levert varene, og om det er noen som er interessert i en rutinert dybdespiller på blålinja så er nok Daley, Ericsson og Green til salgs. Problemet er selvsagt lønningene til disse, og det er lite trolig at lag er villige til å betale alt for mye. Målvakten Jimmy Howard har hatt en begredelig sesong, men om noen ønsker seg en rutinert backup så er det nok bare å ringe Yzerman.

Fremover på isen er det kun solide tilbud som kan friste Red Wings til å bytte bort noen av sine yngre spillere. De eldre der fremme har såpass fæle kontrakter at få ville rørt de med ildtang.

Heldigvis for Detroit så kommer de garantert til å velge topp 4 i årets draft, samt ha høyest sannsynlighet til å sikre seg førstevalget. Det er sårt trengt i en organisasjon som har en lang vei å gå. I februar kommer de nok til å prøve å skaffe seg mest mulig valg i draften ved å gjøre alle som ikke er med i langtidsplanene tilgjengelig.

Konklusjon: Selger unna det de kan

 

Panthers tok i natt en ekstremt viktig seier mot Toronto i kampen om å nå playoff. De er ett av seks lag som kriger om de fire siste playoff-plassene i Eastern. To poeng skiller disse lagene i det som blir et rotterace. 

Det er svært liten tvil om hvor skoen trykker for Florida, da de er laget som har scoret nest mest mål per kamp bak Avalanche. På backplass har de mye å gå på – spesielt på venstresiden. Keith Yandle er selvsagt god, men det er i den offensive delen av spillet. Det er nok uten tvil i denne posisjonen Panthers ønsker å styrke seg i jakten på sluttspill. De slipper inn for mye mål og er alt for svake i undertall. 

Brenden Dillon fra San Jose Sharks virker umiddelbart som en spiller på utgående kontrakt de kan prøve seg på, men en skal ikke se bort i fra at de heller går for en større byttehandel og skaffer seg en mer langsiktig løsning. Dillon er best defensivt og ville gitt laget både rutine og trygghet. 

Det er langt fra noe rutinert playoff-mannskap de besitter i solskinnsstaten, så at de henter inn litt rutine anses som sannsynlig. Spillere som har sin spesialitet i undertall er også noe de bør se seg etter. I så måte hadde Jesper Fast, på utgående kontrakt i New York Rangers, passet utmerket inn i Florida. Dog er det få rapporter som sier at Rangers er ute etter å kvitte seg med svensken. 

I bunn og grunn er det voldsomt mye som skal gå ille de neste ukene for at Panthers ikke havner i “kjøper-kategorien” frem mot Trade Deadline. 

Konklusjon: Kjøpere – defensive forsterkninger 

Legg igjen en kommentar