Trade Deadline Spesial – Atlantic Division #2

Vi er i gang med å se på status og muligheter for hvert av lagene i NHL før årets Trade Deadline. Artiklene er basert på rykter og nyheter, samt litt personlige spekulasjoner om hvem som ville passet hvor. Det er selvsagt en vrien oppgave å spå hva som vil skje, men forhåpentligvis finner dere dette like underholdene som oss. 

Denne artikkelen omhandler de fire gjenstående lagene i Atlantic Division. Våre tanker rundt de andre lagene i divisjonen finner du HER

Hva mener du disse lagene bør gjøre, og hvem ville passet inn hvor? Kom gjerne med din mening og bidra til en god diskusjon i kommentarfeltet.

 

De hockeygale i Montreal har fortsatt et lite håp om at laget skal ta seg til sluttspillet i år, men det blir ikke lett. De ligger 8 poeng bak Toronto på den siste Wild Card-plassen. De har haugevis av kamper på egen is i tiden fremover, men tatt i betraktning hvor svake de har vært i Bell Centre (11W-14L-4OT) behøver ikke det å være positivt.

Det er derimot mange lag i den mølja foran som skal levere godt, så om Habs raker inn poeng har de et ørlite håp.

Mest sannsynlig så vil de nok ikke være i noe posisjon til å handle, men det sies også at de ikke er særlig villige til å selge noen av sine bedre spillere. Det er en del ungt på vei opp i rekkene hos Montreal, så de vil nok beholde laget sitt i størst mulig grad.

Spillere på utgående kontrakt som Nate Thompson, Dale Weise, Marco Scandella og ringreven Ilya Kovalchuk vil nok være tilgjengelig om sluttspillhåpet er dødt. Det ryktes av flere insidere at Tomas Tatar har tiltrukket seg stor interesse, men det må nok et rimelig høyt tilbud til for å lure han vekk fra Canadiens.

Med tanke på at Canadiens allerede besitter 11 valg i vårens draft har de ikke et brennende behov for å skaffe seg flere.

Konklusjon: Svært konservative selgere

 

Ottawa er rimelig godt i gang med rebuilden sin, og har ved å byttet bort sine beste spillere skaffet seg et arsenal av valg i draften. I vårens draft har de hele fem(!) valg i de to første rundene, hvorav to i førsterunden som kan resultere i svært høye valg. I 2020 og 2021 har de i tillegg per nå til sammen seks andrerundevalg.

De har flere spennende talenter i laget sitt allerede nå og i rekkene nedover. Blant annet Shane Pinto som herjet i World Juniors for en måned siden. Bakover på isen har de også flere bunnsolide talenter.

Deres inngang til årets Trade Deadline blir nok som i fjor – selg unna alt som ikke er med i langtidsplanene. De har flere spillere som er på utgående kontrakt og kan trekke interesse fra flere klubber, spesielt centeren Jean-Gabriel Pageau. Sett bort fra han så er det nok få som vil gi de de aller største tilbakebetalingene, men ytterligere draftpicks kan sankes ved å trade Vlad Namestnikov, Tyler Ennis, Mikkel Bødker, Ron Hainsey.

Det finnes ingen grunn til å tro at Senators ikke fortsetter rebuilden sin like godt som de har startet, og med det blir de atter en gang selgere.

Konklusjon: Selgere 

 

Etter en tung start på sesongen så skjedde det som måtte skje – Bolts fikk opp dampen og skjøt fart oppover tabellen. De ligger nå fem poeng bak Bruins på en andreplass i divisjonen, og har med dette skaffet seg en liten luke ned til den verste sluttspill-striden.

Om de fortsetter å ha det samme poengsnittet som de har hatt de siste par månedene er det langt fra utenkelig at de til slutt tukter Bruins i kampen om å vinne divisjonen. Det er svært få hull i lineupen deres og det er ingen ekstreme behov noen plasser.

GM BriseBois har også uttalt at han er relativt fornøyd med hvordan laget ser ut, og det blir nok også tilnærmingen deres. Er det en spiller som plutselig blir tilgjengelig skal man aldri se bort i fra at Tampa melder seg på – for det har de vist år etter år.

Vår spådom for Tampa er at de forholder seg relativt rolig fram mot, og under, Trade Deadline. På høyresiden i backrekka er det rom for forbedringer, men at de stiller i stand en stor trade virker litt fjernt i lys av kommentarene til BriseBois. Om Tampa styrker laget i løpet av de neste ukene så tror vi det er noen hardtspillende dybdespillere som kan gå i krigen i sluttspillet.

Konklusjon: Konservative kjøpere

 

Det er egentlig smått utrolig at Leafs i skrivende stund ligger under «playoffstreken» – tatt i betraktning deres offensive skyts. Toronto har på mange måter akkurat det samme problemet som Florida Panthers – de scorer bøttevis av mål, men de lekker også som en sil bakover, samt er svake i undertall.

Kun seks lag har sluppet inn flere mål per kamp og det samme antallet lag har svakere undertallspill. Frederik Andersen i buret har ikke hatt sin beste sesong, og backupene deres er ikke noe å skryte av. Ja, de har vært uheldig med skader på blålinja, og savnet etter Morgan Rielly som har brukket foten er stort. Nå har de derimot fått Jake Muzzin tilbake fra skade, og det vil forhåpentligvis hjelpe de noe.

Skaden til førstemålvakt Andersen var heldigvis ikke av det verste slaget, og statusen hans er day-to-day. Det har lenge versert rykter om at Leafs og Rangers har snakket sammen om backup-goalien Alexandar Georgiev – en byttehandel som gir mening for begge lag. Rangers er visstnok ute etter en ung angrepsspiller, og det har de mer enn nok av i Toronto.

Backup på målvaktsposisjonen er derimot kanskje ikke det som blir prioritert høyest, men om de ikke styrker backrekka si så skal de få det tøft uansett hvilket sluttspilltre de havner i. Det verserer rykter om at GM Dubas har forhørt seg om flere backer, men den som har gått igjen mest den siste tiden er Mats Zuccarellos lagkamerat Mathew Dumba. Det vil nok bli langt fra en billig affære, men det er også en mer langsiktig løsning.

Anaheim Ducks er i full gang med en rebuild og har flere interessante navn på blålinja, og det hadde kanskje ikke vært dumt å forhørt seg om for eksempel Josh Manson. Om Leafs heller ønsker en litt rimeligere løsning enn sistnevnte og Dumba kan Alec Martinez fra LA Kings eller Brenden Dillon fra San Jose Sharks være et godt alternativ. De er riktig nok litt mer kortsiktige løsninger, men Martinez har ett år igjen på kontrakten. De kan også se til Buffalo Sabres og sine landsmenn i Ottawa Sentors hvor det er flere backer tilgjengelig på utgående kontrakt. Kanskje en gjenforening med Ron Haisey står for tur?

Vi er sikre i vår sak hva Toronto bør gjøre, for det er uten tvil å styrke backrekka. Om vi skal forsøke å se inn i spåkula tipper vi at minst to backer kommer inn portene på Air Canada Centre i løpet av de neste ukene.

Konklusjon: Kjøpere – må styrke blålinja 

Legg igjen en kommentar