Trade Deadline Spesial – Central Division #1

Vi er i gang med å se på status og muligheter for hvert av lagene i NHL før årets Trade Deadline. Artiklene er basert på rykter og nyheter, samt litt personlige spekulasjoner om hvem som ville passet hvor. Det er selvsagt en vrien oppgave å spå hva som vil skje, men forhåpentligvis finner dere dette like underholdene som oss. 

De andre artiklene i serien finner du her:

Atlantic Division #1
Atlantic Division #2
Metropolitan Division #1
Metropolitan Division #2

Hva mener du disse lagene bør gjøre, og hvem ville passet inn hvor? Kom gjerne med din mening og bidra til en god diskusjon i kommentarfeltet.

 

Etter 12 seire på 17 kamper fra midten av desember til slutten av januar så Hawks ut til å spille seg inn i sluttspillet. Dessverre så har formen dalt betraktelig siden, og de står nå kun med én seier på siste syv kamper. De ligger riktig nok kun 6 poeng bak Arizona Coyotes som innehar den siste Wild Card-plassen, men det er tre lag som må gås forbi før den tid. Akkurat nå ser det dermed ut som at sluttspillet avvikles uten Blackhawks for andre sesong på rad.

Det går derfor etter alle solemerker mot en rolig trade deadline i Windy City. Om de skulle fortsette den formen de har nå og havne enda lengre unna sluttspillet vil de nok forsøke å selge noe. Problemet for Chicago er at de ikke har så fryktelig mange spillere å selge unna. Enten er det unge spillere som de helt sikkert vil beholde, eller så er det den eldre garde med overgangsveto og lengre kontrakter.

Erik Gustafsson er kontraktløs til sommeren, men er de villige til å trade bort han med tanke på det det han har vist de foregående sesongene? Målvakten Robin Lehner kan også være et mål for de som trenger seg en ny førstemålvakt før sluttspillet, men siden Corey Crawfords kontrakt går ut til sommeren er det en smule skummelt å selge unna.

Konklusjon: Svært konservative selgere

 

Avs holder stø kurs mot sluttspillet og er ett av lagene som kjemper om å vinne Western Conference. Ingen kan matche deres form de siste ukene hvor de har vunnet 8 av 9 kamper.

De har et meget ungt lag med masse talent i Denver, og når de i tillegg har fryktelig god plass på lønningslista blir de særs farlige fremover. De har nøkkelspillere signert i en god periode fremover, hvor blant annet man finner Nathan McKinnons ekstremt vennlige kontrakt. Prospect-poolet deres er også helt der oppe, så de har virkelig mye de kan jobbe med.

Det er derimot ikke store mangler i laget, men det hadde ikke skadet å hentet inn en back for å styrke det defensive. Det er derfor ganske sannsynlig at Colorado sniffer på både Alec Martinez og Brenden Dillon – sånn som veldig mange andre lag. De var også i samtaler med New York Rangers om en trade rundt Chris Kreider under fjorårets draft, og gitt at Kreider ikke signerer ny kontrakt i løpet av uka kan de prøve seg på han. Dette vil naturligvis gi de mer bredde offensivt, samt at Kreider er sterk og god i overtall foran motstanderens målvakt.

For en kan ikke stikke under en stol at Avalanche sliter litt i både over- og undertall. De er ikke fryktelige på noen av frontene, men man ser år etter år at lag som går hele veien er blant ligaens beste i akkurat dette. Sånn sett hadde det vært fornuftig å adressere dette.

Prioritet én er nok å styrke blålinja, men de har både rom på lønningsfronten og nok av talent å tilby i trades. Om de virkelig slår til kan de være en stor spiller de neste ukene.

Konklusjon: Kjøpere

 

Etter en blytung start på sesongen har Dallas sett ut som et av de bedre lagene i Western, og har i så måte plassert seg unna den verste sluttspill-striden. De er defensivt gode og har massevis av rutine i laget, men det er nok uansett det offensive det må jobbes med i Texas.

Det er nemlig kun fem lag som scorer mindre mål per kamp enn Dallas, og det er litt overraskende med et mannskap som besitter Tyler Seguin, Jamie Benn, Joe Pavelski osv. Nå er Radulov og nevnte Pavelski ute med skade, men sistnevnte er i det minste listet som day-to-day.

Stars har kun fire valg i årets draft og er nok lite lysten på å bytte fra seg noen flere. Det er selvsagt mulig å bytte bort valg i neste års draft, men det er lite trolig at de har nok å rutte med til å sikre seg de mest attraktive spillerne på markedet. Vi ser derfor for oss at Dallas retter sine blikk mot hyller som er litt lengre nede enn den øverste.

Tyler Toffoli spiller ving og er kanskje ikke det de trenger mest, men det kan være en fin match. Jean-Gabriel Pageau kunne nok gått inn som center på andrelinja og gjort en jobb, men det kan være at Dallas er forsiktige med å hente spillere på utløpene kontrakt etter det som skjedde med Zuccarello i fjor.

Zuccarello var en hit for all del, men med tanke på at han ble skadet allerede i første kamp og kom knapt tilbake før sluttspillet, samt ikke signerte der, har nok satt sine spor for et lag som ikke har mye å bytte vekk.

Dallas bør forsterke seg fremover på isen, men dette kan også gjøres gjennom en større byttehandel hvor de får på plass en mer permanent løsning – altså en spiller med noen sesonger igjen på kontrakten.

Konklusjon: Kjøpere

 

Legg igjen en kommentar