Trade Deadline Spesial – Central Division #2

Det har allerede vært en del overganger i NHL den siste uka, og med dette så blir presset enda større på de som enda ikke har foretatt seg noe. I denne artikkelen tar vi turen til blant andre Mats Zuccarellos Minnesota Wild og fjorårets vinner St. Louis Blues.

De foregående artiklene finner dere her:

Atlantic Division #1
Atlantic Division #2
Metropolitan Division #1
Metropolitan Division #2

Central Division #1

 

Wild har lagt bak seg noen svært travle dager. Først gikk de inn i en større byttehandel med Penguins som sendte Jason Zucker østover, så sparket de treneren sin Bruce Boudreau. GM Bill Guerin har altså hatt mer enn nok å gjøre på i sin nye jobb, og det er lite som tyder på at han er ferdig.

Minnesota ligger sju poeng bak Coyotes som innehard den siste Wild Card-plassen, men de har også spilt fire mindre matcher. Det er helt klart en oppgave de kan klare å gjennomføre, men da må de også ta seg forbi både Jets og Predators som ligger mellom. Bill Guerin har nemlig gjort det klinkende klart at laget skal kjempe om å nå sluttspillet, men jo nærmere vi kommer Trade Deadline og de fortsatt er et stykke utenfor er de mer sannsynlig selgere enn kjøpere.

De har en del solide brikker, spesielt på blålinja, som har vekket interessen hos flere lag i følge rapporter. Flere lag, og spesielt Toronto Maple Leafs, har forhørt seg om de relativt unge backene Matt Dumba og Jonas Brodin. For at noen lag skal klare å bytte til seg disse må de nok betale en premium-pris.

Når laget etter alt å dømme heller vil bygge litt mot fremtiden gir det ikke alt for mye mening å bytte bort yngre backer på et ganske voksent lag. Alex Galchenyuk som kom i traden fra Penguins står uten kontrakt til sommeren, og om noen er villige til å ta sjansen på han så er det nok langt fra vanskelig å overtale ledelsen i Minnesota.

Det er svært vanskelig for Minnesota å kvitte seg med de eldre spillerne siden de fleste sitter på lange kontrakter og har klausuler som sørger for at de kan legge ned veto på overganger.

Konklusjon: Konservative selgere

 

Nashville har hatt en tøff sesong, men etter å ha virkelig levert varene på nyåret har de meldt seg på i kampen om å nå sluttspillet atter en gang. Med tanke på historien til Blues forrige sesong, og kvaliteten Predators besitter i laget, er det vanskelig å se for seg at de ikke er fristet til å addere til laget sitt før Trade Deadline.

Med så få kamper igjen før overgangsvinduet stenger er det i alle fall vanskelig at Predators kommer til å gjøre det alle tenkte for et par måneder siden – prøve å få noe tilbake fra spillere på utgående kontrakt. Å heise opp det hvite flagget i den formen de er nå virker rett og slett utenkelig.

Det er det defensive som har sviktet Preds alvorlig denne sesongen, og i over- og undertall har de også vært svake. Det er derfor nærliggende at om de skal prøve seg på noen spillere så bør det være noen som sjekker av disse boksene.

Konklusjon: Kjøpere – defensive forsterkninger

 

Fjorårets Stanley Cup-vinner har holdt en stø kurs mot sluttspillet i hele år, men nå er formen såpass svak at alarmen begynner nok å gå av i Missouri. Kun to seire på de 12 siste matchene sier sitt, og om formen fortsetter sånn så er det nok av lag som gjerne tar den plassen.

Blues er derimot et såpass solid lag at det er vanskelig å se for seg at de skal kollapse såpass. Deres status som kjøpere foran Trade Deadline er nok ikke endret, men de ser kanskje at behovet er større enn de først håpte på.

Bakover på isen ser Blues like solide ut som i fjor, og det er lite som trengs å styrke der. Det er derimot ikke til å stikke under en stol at laget savner Vladimir Tarasenko på topp – for hvem ville ikke gjort det. Det verserer derfor rykter om at St. Louis er ute etter den virkelige storfisken av spillere som er tilgjengelig foran overgangsvinduet; Chris Kreider.

St. Louis Blues har nok av spennende spillere i systemet sitt og har seks valg i de fem første rundene i årets draft, så de mangler ikke kjøpekraften som skal til for å lande en bunnsolid spiller. Konkurransen og prisen på Kreider kommer til å bli stor om han blir solgt, men GM Doug Amstrong kommer helt sikkert til å være med på budkrigen.

Konklusjon: Kjøpere

 

Jets fikk seg en liten overraskelse før sesongen da Dustin Byfuglien trakk seg tilbake. Når de i tillegg hadde tradet bort Jacob Trouba siden han ikke var særlig interessert i å signere med Winnipeg så det syltynt ut på høyre backplass. Når Adam Lowry i tillegg måtte ut med langtidsskade blir det ikke lettere i nord.

Selv om de har hatt sine utfordringer har Jets klamret seg fast i kampen om å nå sluttspillet. Per i dag ligger de tre poeng bak Coyotes med to kamper mindre spilt. Det er dermed langt fra umulig at de får spille litt utover årets grunnspill.

Det kan være at de høyere herrer har lyst å gi gruppen en liten boost for innsatsen de har gjort ved å hente noe. Det er derimot lite trolig at Winnipeg går all in og bytter bort alt for mye, da de sikkert er edruelige om hva som er realistiske mål for våren.

Jets har allerede byttet bort tredje- og fjerderundevalget sitt foran årets draft, men om de foretar seg noe er det mest sannsynlig at de skaffer seg litt dybde på blålinja.

Konklusjon: Svært konservative kjøpere

Legg igjen en kommentar