Trade Deadline Spesial – Metropolitan Division #1

Vi er i gang med å se på status og muligheter for hvert av lagene i NHL før årets Trade Deadline. Artiklene er basert på rykter og nyheter, samt litt personlige spekulasjoner om hvem som ville passet hvor. Det er selvsagt en vrien oppgave å spå hva som vil skje, men forhåpentligvis finner dere dette like underholdene som oss. 

Denne artikkelen omhandler de fire første lagene i Metropolitan Division. Våre tanker rundt lagene i Atlantic Division finner du HER og HER

Hva mener du disse lagene bør gjøre, og hvem ville passet inn hvor? Kom gjerne med din mening og bidra til en god diskusjon i kommentarfeltet.

 

På et personlig plan synes vi at Canes er et av de gøyeste lagene å følge i ligaen. De spiller høyoktan-hockey og produserer sjanser i bøtter og spann. I de underliggende statistikkene er de helt der oppe i de fleste sentrale kategorier, men dette gjenspeiles ikke på tabellen.

De topper forventede mål scoret per 60 minutt (xGF/60) med klar margin, men når deres faktiske mål per 60 er langt lavere atter en sesong kan man stille spørsmål rundt avslutningsegenskapene i laget.

Uansett, Hurricanes ligger per nå på bobla hva angår playoff-spill i april. De er altså midt i rotteracet som foregår i Eastern Conference til tross for at de har den niende beste poengsummen i NHL. Med to kamper flere spilt og tre poeng opp til Islanders for å bli blant de tre beste i divisjonen må de heve seg noen hakk. At Dougie Hamilton knakk foten på nyåret kunne egentlig ikke kommet på et verre tidspunkt for Canes, da det er en mann som det er vanskelig å erstatte.

Fremover på isen har allerede Carolina styrket seg da de hentet tilbake ringreven Justin Williams tidligere på året. Mr. Game 7 har levert varene på tredjelinja så langt med tre poeng på seks matcher. Alle vet hva han er god for når det kommer til sluttspillet, så dette var helt klart en solid forsterkning.

Det er skrevet en del om hva Canes ønsker å gjøre mot Trade Deadline – få has på noen defensivt solide backer. De har mange unge, talentfulle backer, men de mangler noe rutine og backer som tenker på det å forsvare seg først. I så måte må de falle inn i gruppen av lag som følger Brenden Dillon (San Jose Sharks) og Alex Martinez (Los Angeles Kings) tett.

Det sies også at Canes følger situasjonen rundt Robin Lehner tett og vil være interessert om Blackhawks gjør han tilgjengelig. Petr Mrazek har ikke fulgt opp fjorårets sesong, og selv om James Reimer har klart seg godt har de ikke et absolutt førstevalg i buret.

Konklusjon: Kjøpere – minst én defensiv back

 

At Blue Jackets skulle være relevant i forhold til kampen om sluttspill-plass denne sesongen er det mange, inkludert oss selv, som ikke hadde særlig tro på. Når de også har hatt et halvt ishockey-lag ute med skade i nærmest to måneder er det enda mer imponerende. Det John Tortorella har fått til med dette mannskapet er rett og slett beundringsverdig!

Blue Jackets spiller typisk Tortorella-hockey hvor det er det defensive som kommer først. De spiller hardt og gir ikke fra seg en centimeter gratis. De har fått ekstremt godt målvaktspill av den 25 år gamle rookien Elvis Merzlikins, og er laget som slipper inn nest minst mål per kamp. De er langt fra sikret noe sluttspillplass enda, men det er en voldsom tæl i dette laget, samt at spillere vil etterhvert returnere fra skade.

Under fjorårets Trade Deadline-bonanza hvor de gikk all in ved å beholde Artemi Panarin og Sergei Bobrovsky og handle det som handles kan har de brukt opp mye å forhandle med. De har ikke andre- eller tredjerundevalg i årets draft, samt kåret til ligaens dårligste prospect pool stort sett over alt.

Med disse gitte premissene er det ganske sikkert at Blue Jackets ikke blir en stor spiller opp mot årets Trade Deadline. De har derimot flere hull å fylle siden skadelista deres er sprengfull, så en kan forvente at de henter inn et par dybdespillere til en relativt lav pris.

Det er alltid gøy å spekulere med noen navn, og umiddelbart etter å ha sett over lista over spillere som potensielt er tilgjengelige så er Trevor Lewis (Los Angeles Kings) interessant. Han vil være ganske billig, har rutine og er en klar oppgradering som center på fjerdelinja. På blålinja er de relativt godt besatt, men kanskje en gammel ringrev fra Red Wings kunne friste?

Konklusjon: Konservative kjøpere – billige dybde- eller situasjonsspillere

 

Devils gikk tungt ut i sommer og hadde nok sett for seg at de skulle være med å kjempe om playoff denne sesongen. Jack Hughes har trengt tid på å etablere seg, det samme har Nikita Gusev. PK Subban har rett og slett sett en smule treg ut. Når laget i tillegg ikke adresserte sitt aller største behov i form av en målvakt har disse planene gått regelrett ad undas.

Kun tre lag har tatt mindre poeng i NHL så langt denne sesongen. De har solgt unna sin aller største stjerne, på merkelig vis lenge før trade deadline, i Taylor Hall. Ray Shero har fått sparken som GM og Tom Fitzgerald har tatt midlertidig over. Det var mange som hevet øyenbrynene når de valgte å selge unna Hall så tidlig, da en skulle tro de kunne fått langt mer for han jo nærmere Trade Deadline man kom. For den pakken de fikk tilbake var langt fra imponerende for en spiller som ble kåret til ligaens MVP så sent som i 2018.

Dette har resultert i at Devils helt sikkert kommer til å forsøke og kvitte seg med noen spillere – spesielt de på utgående kontrakt. Wayne Simmonds og Sami Vatanen er to solide spillere som helt sikkert flere vil forsøke seg på, samt at veteranen Andy Greene vil trekke til seg oppmerksomhet. Sistnevnte har derimot en no-trade klausul, så han bestemmer sin egen skjebne.

I tillegg til disse tre så er det langt fra utenkelig at spillere som har et par år igjen på kontrakten er tilgjengelig. Blake Coleman og Kyle Palmeri er to spillere som ofte blir nevnt. Det kommer nok helt an på pakken de blir tilbydd for disse, da Devils helt sikkert tror de kan være med å kjempe igjen om de får skikk på målvaktsituasjonen sin.

Oppgaven er egentlig ganske enkel for GM Fitzgerald de neste ukene – få tak i flest mulig draftvalg eller talenter for fremtiden for spillere som ikke har noe langsiktig fremtid i organisasjonen.

Konkulsjon: Selgere

 

Etter en vanvittig start på sesongen på Long Island har de roet seg betraktelig ned de siste par månedene. Selv om Isles fortsatt sitter på en playoff-plass så må de faktisk heve seg noen hakk om de ikke skal bli spist opp av lagene som kommer jagende bak. Akkurat dette er nok også GM Lou Lamoriello fullstendig klar over, og kan påvirke hvordan han opptrer mot Trade Deadline.

De fleste insidere har liten tro på at Islanders kommer til å gå all in for å sikre seg de med attraktive spillerene før overgangsvinduet stenger. Dette er hovedsaklig fordi de fleste lurer på hvor god Islanders egentlig er, og om de ser noen vits å svi av mye fremtidige ressurser for et sluttspill hvor de neppe går hele veien?

Vi plasserer de derfor innunder kategorien som konservative kjøpere. De er et hardtarbeidende lag og det er nok slike type spillere de også bør jakte på. Chris Kreider hadde vært en perfekt match, men at Rangers går med på en avtale med sin hovedrival er like lite trolig som at Islanders ønsker å gi bort en stor pris for han. Sånn sett ville Toffoli gitt langt mer mening.

Det er nok på blålinja de uansett trenger mest hjelp, og det er her de bør se seg om etter en spiller til en rimelig pris. Andy Greene er en spiller Lamoriello kjenner godt fra sin tid i Devils, og det tror vi er en spiller som kunne passet særs godt inn i dette laget.

Konklusjon: Konservative kjøpere – styrker blålinja

 

Legg igjen en kommentar