Trade Deadline Spesial – Metropolitan Division #2

Vi er i gang med å se på status og muligheter for hvert av lagene i NHL før årets Trade Deadline. Artiklene er basert på rykter og nyheter, samt litt personlige spekulasjoner om hvem som ville passet hvor. Det er selvsagt en vrien oppgave å spå hva som vil skje, men forhåpentligvis finner dere dette like underholdene som oss. 

Denne artikkelen omhandler de fire resterende lagene i Metropolitan Division.

De andre artiklene i serien finner du her:
Atlantic Division #1
Atlantic Division #2
Metropolitan Division #1

Hva mener du disse lagene bør gjøre, og hvem ville passet inn hvor? Kom gjerne med din mening og bidra til en god diskusjon i kommentarfeltet.

 

Rangers er kommet et godt stykke i rebuilden sin, og dette vil nok etter alt å dømme være den siste trade deadline hvor de selger unna. De har på imponerende vis skaffet seg en av ligaens beste prospect pooler, samt signert spillere som vil være med å bære dette laget videre.

De besitter også den mest attraktive spilleren som rapporteres tilgjengelig i Chris Kreider, og det er vanskelig å se for seg at de ikke velger å cashe inn. Det er ingen tvil om at både klubb og spiller har et godt forhold til hverandre, men som vi har sett de siste årene så er ikke Rangers redd for å kvitte seg med spillere som har vært bærebjelker over flere sesonger. 

Når man ser på lønningssituasjonen til Rangers så gir det heller ingen mening å forlenge Kreider, da de har nok av spillere for fremtiden som bør få hans bit av “lønningskaka”.

På Manhattan har de flere spillere som kan tiltrekke seg mye oppmerksomhet:

  • Jesper Fast er på utgående kontrakt og er en spiller de fleste lag med aspirasjoner om å vinne kunne trengt. Han har massevis av sluttspillerfaring, er ekstremt god defensivt og er en utmerket undertallsspiller. 
  • Alexandar Georgiev er en ung målvakt som har gjort sakene sine godt. Nå som Toronto har skaffet seg en ny backup ser markedet litt tynnere ut, og mest sannsynlig vil han fullføre sesongen i New York.
  • Tony DeAngelo og Ryan Strome er begge RFA til sommeren og har begge sine livs sesonger. Er lag kanskje litt nervøse for at dette vil påvirke kontraktforhandlingene til sommeren? 

Når alt legges sammen og summeres er det ingen tvil om hva statusen til Rangers atter en gang er – en av de største selgerne. Men, dette blir nok siste gang laget vil kjøre dette løpet da de helt sikkert har aspirasjoner om å nå sluttspillet neste år. 

Konklusjon: Selgere

 

Flyers er atter et lag som er i den intense kampen om å nå sluttspillet. I skrivende stund ligger de på plassen utenfor á poeng med Carolina Hurricanes. Med Trade Deadline kun to uker unna er det ganske vanskelig å si hva Flyers kommer til å gjøre, men når de er såpass nære er det vanskelig å se for seg at de vil selge unna.

En annen sak som gjør det vanskelig for Flyers å gå ut å handle de neste ukene er at de er tett oppunder lønningstaket. Det vil si at om de skal bytte til seg spillere som tjener litt over ligaens minimum må de kvitte seg med lønn. Det er ikke alltid like lett å få til, da selgerne ofte er ute etter prospects eller draftpicks. At Flyers bytter bort noen av sine beste unge spillere er nemlig utenkelig.

De kan alltids gå ut for å forsterke centerposisjonen på tredje- eller fjerdelinja, for der har de en del å gå på. I så måte så er Derek Grant (Anaheim Ducks) og Barclay Goodrow (San Jose Sharks) gode alternativ.

Det ser ikke ut til at overskriftene vil komme ut fra Philadelphia denne gangen, men et en mindre overgang eller to skal man ikke se bort i fra.

Konklusjon: Konservative kjøpere

 

GM Jim Rutherford har aldri vært redd for å gå ut å styrke laget før sluttspillet – noe han helt sikkert er ute etter å gjøre i år også. Alle vet at Pens er å regne med når det drar seg til utover våren, og i år virker å være intet unntak. I bunn og grunn er det ganske imponerende at Penguins er i den posisjonen de er etter alle skadene de har hatt denne sesongen.

Det sies at de er ute etter å erstatte Jake Guentzel i form av en topp 6-ving foran sluttspillet. I så måte er helt sikkert Chris Kreider rimelig høyt oppe på ønskelista, for det høres ut som en veldig god match med Crosby på førstelinja. Tyler Toffoli er ansett som trøstepremien etter Kreider, så om Kreider ryker vil nok Penguins være interessert i Kings-vingen.

Man skal ikke se bort i fra at Rutherford prøver seg på Minnesota Wilds Jason Zucker, da han visst nok var en sentral bit i overgangen med Phil Kessel som strandet i sommer. Han har tre år igjen på kontrakten, så det vil også være en mer permanent løsning enn de nevnte over.

En spiller det ikke har vært skrevet så mye om, men som virkelig har blitt revitalisert i Montreal er ringreven Kovalchuk. Sånn som han spiller for Habs om dagen hadde det vært interessant å se i Pittsburgh.

Det er ikke godt å si hva Penguins vil ta seg til, men at Rutherford liker å delta når det nærmer seg er ingen hemmelighet. Vi forventer spennende dager fra den kanten fremover!

Konklusjon: Kjøpere

 

Årets Capitals-sesong minner svært mye om sesongen som ledet de til Stanley Cup-seier for snart to år siden. Ja, de har selvsagt mange av de samme spillerne, men det er på mange måter mange av de samme trekkene.

I buret har Braden Holtby hatt en relativt svak sesong til han å være, og har til det ytterste blitt utfordret av backup Ilya Samsonov. Kan vi få se en reprise av 2018 hvor Grubauer startet i sluttspillet, før Holtby tok over og stengte buret?

De ser også bunnsolide ut i år og man føler egentlig ikke at de har noen særlig mangler. I 2018 signerte de kun en dybdeforsvarer i Michal Kempny, og man sitter litt med følelsen av at det ikke er noe mer som trengs i år.

Så lenge det ikke kommer noen sentrale skader de neste par ukene så har vi vondt for å se at Capitals gjør de største overgangene. Å gå i anskaffelse av en dybdespiller eller to skader aldri, og de er nok ute etter det samme i år. En back på venstresida hadde absolutt ikke skadet, og det er nok der de først og fremst ser etter forsterkninger.

Konklusjon: Konservative kjøpere – dybdespillere 

Legg igjen en kommentar