Treneren ba New York Rangers skyte mer – da scoret Zuccarello to mål

Mats Zuccarello i aksjon for New York Rangers. Foto: Danny Wild / Reuters / NTB scanpix
Mats Zuccarello i aksjon for New York Rangers. Foto: Danny Wild / Reuters / NTB scanpix

Mats Zuccarello har aldri vært en målscorer, selv om hans ferdighetsnivå er så høyt at det har blitt mange mål likevel. Instinktet hans er å sentre.

I løpet av sine drøyt åtte sesonger med New York Rangers, har Mats Zuccarello bare én gang scoret mer enn 20 mål i løpet av en og samme sesong. Det var da han nettet 26 ganger i 2015/16.

De andre gangene han har spilt en hel sesong, har han landet mellom 15 og 19 mål.

Etter 1-4-tapet for Calgary Flames tidligere denne uka, sa trener David Quinn klart ifra at han forventer at Rangers-spillerne skyter oftere.

– Jeg synes fortsatt ikke at vi er et lag som skyter raskt, som utnytter brudd. Når det er en løs puck, holder vi på den først, og så skyter vi. Jeg mener at vi må bli mer fokusert når det gjelder å skyte, sa Quinn.

Dette har også vært fokuset på trening denne uka, skriver New York Post.

Zuccarello har hørt budskapet fra trener Quinn.

– Alle sier til meg at jeg skal skyte. I åtte år nå. Jeg prøver. Men bare fordi vi har mistet noen målscorere i laget, kan ikke jeg forandre spillet mitt. Jeg gjør mitt beste for å hjelpe oss til å vinne, men det er vanskelig å be noen om plutselig å bli en målscorer, sier Zuccarello.

Vel, kanskje det ikke er så vanskelig?

I hjemmekampen mot Florida Panthers natt til onsdag scoret Mats Zuccarello to ganger. Dette var hans første og andre scoring for sesongen.

Den første var kanskje litt heldig, men det er man gjerne når man sender pucken mot mål.

Den andre scoringen var lekker. Et presisjonsskudd som helt sikkert vil medføre at Quinn fortsetter å mase på Zuccarello om å skyte raskere.

At det ble to mål i den første kampen etter at Quinn offentlig kritiserte spillerne for å vente for lenge med å skyte, er nok likevel litt tilfeldig. Zuccarello hadde bare disse to skuddene på mål mot Florida.

Produksjonen henger nok vel så mye sammen med at han for første gang denne sesongen spilte i førsterekka sammen med Chris Kreider og Mika Zibanejad. Sistnevnte gjorde fire poeng – to mål og to assists – og Kreider bidro med én assist.

– Jeg tenker ikke så mye på mål, altså, sier Zuccarello til Nitten.no.

– Jeg har aldri evaluert hvordan jeg spiller basert på antall mål jeg scorer. Men det er alltid gøy å score mål når laget vinner, poengterer nordmannen.

Zuccarello står med åtte poeng på ni kamper denne sesongen, mens New York Rangers har sju poeng etter ni matcher.

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar