– Unge kommer opp med en holdning om at verden skylder dem alt

Mats Zuccarello. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Unge spillere tåler ikke kritikk og er for opptatt av sosiale medier, mener Mats Zuccarello.

NEW YORK (Nitten.no): Vi kan enten ønske Mats Zuccarello velkommen i «Gretten, gammel gubbe»-klubben, der undertegnede har et motvillig medlemskap, eller vurdere om den norske New York Rangers-stjernen kanskje har et poeng når han mener at unge spillere må lære seg å jobbe for suksessen og ikke bare kreve å få den utdelt.

Dette er iallfall en holdning Zuccarello står hundre prosent inne for.

«Det burde være 18-årsgrense på sosiale medier», sier han mens vi sitter et steinkast fra Madison Square Garden og snakker om New York Rangers, om sin egen framtid og om spillerutvikling, både i Rangers og Norge.

Jeg tror kanskje at han sier det på fleip, selv om han legger til «Det mener jeg seriøst». Kanskje jeg tar feil. Det kan hende at Mats Zuccarello mener at det bør være 18-årsgrense på sosiale medier. Han mener iallfall at sosiale medier ikke er noe unge idrettsutøvere bør bruke mye tid på.

– Jeg tror dette gjelder generelt nå til dags: Unge kommer opp med en holdning om at verden skylder dem alt. Alt skal bli gitt til dem uten at de trenger å jobbe for det, sier Zuccarello til Nitten.no.

Han mener at foreldre generelt er for ivrige med å fortelle barna hvor flinke de er.

– Skal jeg være helt ærlig, er alle for sensitive nå. Alle unge spillere som kommer opp, er oversensitive på alt mulig av kritikk og ingen skal fortelle dem hva de gjør gærent. Sånn har det vel blitt i det fleste sporter. Jeg tror mye av grunnen til at det er blitt sånn, er sosiale medier. De kommer inn, spiller i store ligaer, få masse følgere på Instagram og flyr rundt og legger ut bilder. Det tar over en del av fokuset, utdyper 31-åringen.

Zuccarello har inntrykk av at unge spillere ser på det som en selvfølge at de skal bli dyrket, slik de har blitt dyrket av foreldrene gjennom hele oppveksten.

– Du skal dyrke stjernene, du skal dyrke spillere, men du må også fortjene å bli komme dit hvor du blir dyrket. Du fortjene å komme dit. Nå har alle blitt dyrket siden de var små, hvor alle i sosiale medier og foreldre hele tiden har fortalt dem hvor gode de er, mener Zuccarello.

– Foreldre blir mer og mer gærne. De forteller barna sine hvor bra de er, samtidig som de krangler med hverandre om hvem som har flinkest barn. Det er en helt annen verden, sukker han.

Den norske Rangers-stjernen er for respektfull til å nevne navn. Det er heller ikke så relevant, ettersom han snakker om sitt generelle inntrykk av utviklingen.

– Jeg mener at du skal gå den rette veien. Du skal fortjene det å snakke høyt i garderoben, sier Zuccarello.

Vi som allerede er med i «Gretten, gammel gubbe»-klubben, utnevner herved Mats Zuccarello til æresmedlem.

– Jeg venter egentlig bare på å bli tradet

Zuccarello: – De som skal signere meg, vet hva de får

Podkast: Da én Zuccarello ble til fem høns

Zuccarello vil ha Mathias Emilio Pettersen på landslaget

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

1 Reply to “– Unge kommer opp med en holdning om at verden skylder dem alt”

Legg igjen en kommentar