– DISU sier egentlig at det bare er å kline til Didrik

Slåssingen oppsto etter kampslutt i lørdagens match mellom Lillehammer og Sparta. Foto: TV2sumo.no

Spartas trener, Sjur Robert Nilsen, synes disiplinærutvalget (DISU) gir for streng straff til både Adrian Saxrud Danielsen og Didrik Nøkleby Svendsen. Og reagerer sterkt på at sistnevnte ble tildelt ekstra karantene fordi han har vært utestengt for slåssing før.

Disiplinærutvalget har fattet en avgjørelse i disiplinærsakene mot Lillehammer-spilleren Adrian Saxrud Danielsen og Sparta-spilleren Didrik Nøkleby Svendsen etter lørdagens slåssing i Sarpsborg. Saxrud Danielsen utestenges i tre kamper. Nøkleby Svendsen i fire kamper.

Lillehammer vant kampen 4-3 og det er Justin Hickmans feiring av vinnermålet som starter bruduljene. Hickman «skøyter forbi Spartas benk og feirer scoringen med en hånlig gest», konstaterer dommerrapporten. Tommy Kristiansen reagerer på feiringen til Hickman, og det ender med litt håndgemeng mellom disse to spillerne. Begge får stor straff og liten disiplinærstraff.

Samtidig oppstår bråk mellom andre spillere i de to lagene, og den mest voldsomme konfrontasjonen skjer mellom Saxrud Danielsen og Nøkleby Svendsen. Først noen mindre slag, men så blåser Saxrud Danielsen liv i slåsskampen igjen med slag mot hoderegionen. Nøkleby Svendsen gjengjelder slaget med flere harde slag mot Saxrud Danielsens hode.

Begge ble idømt matchstraff for dette av kampens dommere, noe som automatisk gir én kamps karantene.

Disiplinærutvalget konstaterer at Saxrud Danielsen starter slåsskampen og at Nøkleby Svendsen tidligere er straffet for dette regelbruddet, altså regel 141, som omhandler slåssing.

«I skjerpende retning legges det vekt på at hendelsen oppstår etter kampslutt med alle spillere på isen. Ved å initiere til slåssingen med så mange spillere på isen risikerer man også at det kan oppstå en uoversiktlig og farlig situasjon som dommerne ikke vil kunne ha kontroll på», heter det i utvalgets redegjørelse for dommen.

– Vi tar dommen til etterretning, sier sportssjef Atle Svensrud i Lillehammer til Nitten.no.

Sjur Robert Nilsen i Sparta har imidlertid mer å si i denne saken.

– Jeg synes den er litt streng for begge parter, egentlig, sier Nilsen til Nitten.no.

Sparta-treneren mener også at spillerne burde ha fått like mange kamper.

– Det er vanskelig å se ut ifra rapporten hvor mange kamper Didrik får for at han er «repeat offender». Der synes jeg DISU tar fundamentalt feil, i hvordan man håndterer det at man skal straffe en som er dømt før, fordi det er Saxrud Danielsen som begynner.

– Saxrud Danielsen begynner begge ganger. Når hele situasjonen er i ferd med å roe seg ned, og Didrik ser bort på hoveddommer, slår Saxrud Danielsen. Da synes jeg det er direkte feil å bruke «repeat offender» mot Didrik. De straffer det hardere at en har vært oppe i en slåsskamp før, enn at en annen starter det. DISU sier egentlig at det bare er å kline til Didrik, siden han har vært straffet for dette før, sier Nilsen til Nitten.no.

 

 

 

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

avatar

Author: Roy Kvatningen

Redaktør for #19 | Tidligere sportsredaktør og USA-korrespondent i Nettavisen | Forfatter av «Thor Hansen: Usensurert»

Legg igjen en kommentar